Fluidmaster Soft Spa 9500 review: Betaalbare hygiënische luxe

Fluidmaster Soft Spa 9500

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Een zegen voor persoonlijke hygiëne Aanpasbare reinigings- en comfortmodi Vermindert het toiletpapierverbruik aanzienlijk

nadelen

Langwerpige zitting hangt over een ronde kom (er is geen rond model) Knoppen op de afstandsbediening hebben geen achtergrondverlichting Stroomverbruik dicteert dat de bidetzitting op zijn eigen elektrische circuit staat

Ons oordeel

Fluidmaster’s Soft Spa 9500 is een betaalbare luxe badkamer waar u de hele dag van zult genieten.

Prijs bij beoordeling

$ 399,99

Beste prijzen vandaag

Ik ben geen godvrezend man, maar een paar maanden gebruik van de Fluidmaster Soft Spa 9500 elektronische bidet-wc-bril heeft me een geheel nieuwe waardering gegeven voor het spreekwoord “reinheid is naast godsvrucht.”

Ondanks de naam is dit niet een van die rare, gevoerde toiletbrillen uit de jaren 70. De Soft Spa 9500 is gemaakt van hard plastic, zoals de meeste toiletbrillen. Het tweede woord in zijn naam – spa – geeft je een betere indicatie van wat het is: een bidet. Bidets zijn ontworpen om uw perineale gebied en geslachtsdelen te wassen nadat u het toilet hebt gebruikt. Als zodanig kunnen ze worden beschouwd als een minidouche.

Fluidmaster Soft Spa 9500

Michael Brown / IDG

Een echt bidet is een volledig discrete badkamerinrichting die naast uw toilet wordt geïnstalleerd, dus het installeren van een bidet zal een zeer duur renovatieproject zijn waarbij een timmerman en loodgieter betrokken zijn. Een bidetzitting zoals de Soft Spa vervangt daarentegen de zitting die al op uw toilet zit, en het installeren ervan is een eenvoudig doe-het-zelf-project waarvoor u slechts een verstelbare sleutel en een schroevendraaier nodig heeft. Wel, er is één uitzondering waar ik zo op zal terugkomen.

De Soft Spa 9500 . installeren

Het aansluiten van de Soft Spa 9500 op uw toilet is alleen iets ingewikkelder dan het installeren van een conventionele zitting, maar u zult willen weten dat Fluidmaster dit product alleen in een langwerpige vormfactor aanbiedt. Fluidmaster zegt dat je het op een ronde kom kunt gebruiken, maar het zal over de rand uitsteken, zoals je kunt zien in de onderstaande afbeelding.

Net als een conventioneel bidet doet de Soft Spa zijn ding met water. Fluidmaster biedt een gedetailleerde, full-color handleiding; watertoevoerleidingen en adapters; en een T-fitting voor dit doel. Het bidet gebruikt hetzelfde water waarmee je doucht en je handen wast, niet het water uit de tank van het toilet.

Soft Spa 9500 afbeelding

Fluidmaster

Nadat u de hoekstop hebt gesloten die water naar het toilet voert, koppelt u de toevoerleiding los van die klep en van de tank. U bevestigt het ene uiteinde van de T-fitting aan de pijp die uit de bodem van de toilettank komt en sluit vervolgens het ene uiteinde van de meegeleverde 16-inch waterleiding aan op de hoekstop en het andere uiteinde op de andere kant van de T Het ene uiteinde van de meegeleverde 20-inch toevoerleiding wordt aangesloten op de zijkant van de T en het andere uiteinde gaat naar de fitting op de bidetzitting. Het gehele deel van de installatie nam ongeveer 15 minuten in beslag.

Hoe de Soft Spa 9500 werkt

Je bedient de Soft Spa 9500 met een draadloze afstandsbediening, waar ik later uitgebreid op in zal gaan. Het bidet heeft een uitschuifbare staaf met één mondstuk voor een front wash en een tweede mondstuk voor een back wash (dit zijn aparte handelingen). Afgezien van de zelfreinigende werking van deze wand, die water in de kom spuit, werkt het bidet niet tenzij iemand op het toilet zit (er is een sensor in de stoel ingebouwd). Dit voorkomt dat het bidet water uit de kom spuit als er niemand zit.

T-aansluiting voor de Soft Spa 9500

Michael Brown / IDG

Het zou opzienbarend zijn om je onderwereld met koud water te besproeien, dus de Soft Spa heeft een geïntegreerde waterverwarmer. De stoel zelf is ook verwarmd. Een ventilator gaat aan als je gaat zitten en zuigt de lucht in de kom door een actief koolstoffilter om deze te ontgeuren. Nadat de toverstaf zijn werk doet, blaast een aparte ventilator warme lucht over je billen om deze te drogen. Je kunt ook een nachtlampje aanzetten dat in de kom schijnt, zodat het toilet in het donker gemakkelijk te vinden is (een sensor schakelt het nachtlampje overdag uit en wanneer je het licht in de badkamer aandoet).

Verwarming, ventilatie en verlichting hebben natuurlijk allemaal elektriciteit nodig, dus dit is waar uw installatie kan uitgroeien tot iets meer dan een doe-het-zelfklus. Het snoer is slechts 1,20 meter lang, dus ik gebruikte een verlengsnoer om bij het stopcontact aan de muur bij mijn gootsteen te komen – in ieder geval een tijdje. Dat was niet alleen een lelijke oplossing, de Soft Spa heeft een vermogen van maar liefst 1250 watt. Dat betekent dat het echt op een speciaal circuit zou moeten zijn.

Als u het bidet en zoiets als een föhn tegelijkertijd laat lopen, zou waarschijnlijk het GFCI-stopcontact waarop beide waren aangesloten, uitschakelen. Dus heb ik de knoop doorgehakt en een elektricien ingehuurd om een ​​nieuw GFCI-stopcontact op zijn eigen circuit in de muur naast het toilet te installeren. De Soft Spa wordt geleverd met een GFCI-stekker, maar ik heb de elektricien toch een GFCI-stopcontact laten installeren. Na een paar maanden de Soft Spa 9500 te hebben gebruikt, kunnen mijn vrouw en ik ons ​​geen bidet meer voorstellen, zo niet deze, dan wel een van een andere fabrikant. Ik ben ook van plan om concurrerende producten later te beoordelen, dus de kosten zijn de moeite waard.

Soft Spa 9500 afstandsbediening

U kunt op een knop op de bidetzitting zelf drukken om een ​​achterste wasbeurt te starten: 15 seconden op een vaste positie, 60 seconden oscillerende reiniging, nog eens 30 seconden op een vaste positie en dan twee minuten drogen. Door nogmaals op deze knop te drukken, wordt de cyclus beëindigd. Deze knop is gedupliceerd op de afstandsbediening, samen met een groot aantal andere. Fluidmaster biedt een aan de muur te bevestigen holster, zodat u de afstandsbediening op een handige locatie kunt opbergen.

Soft Spa 9500 afstandsbediening

Michael Brown / IDG

Woorden en symbolen op de afstandsbediening geven duidelijk het doel van elke knop aan. Mijn enige klacht hier is dat de knoppen van de afstandsbediening geen achtergrondverlichting hebben, dus ze zijn moeilijk te zien in het donker. Fluidmaster beveelt de Gentle-cyclus aan voor kinderen, ouderen of iedereen met een gevoelige huid. In deze modus worden de watertemperatuur en de waterdruk tot hun laagste niveau verlaagd. Tijdens elke reinigingssessie kunt u op knoppen drukken om de staaf te positioneren, de watertemperatuur aanpassen (vijf niveaus, variërend van 86 graden Fahrenheit tot 100 F) en de waterdruk aanpassen (ook vijf niveaus, hoewel specifieke druk niet wordt genoemd) . U kunt ook de stoeltemperatuur programmeren (van uit tot dezelfde vijf niveaus als de watertemperatuur) en de luchttemperatuur voor drogen (van uit tot drie niveaus van warm: 77-, 88- of 102 F). Deze instellingen blijven behouden voor toekomstige reinigingssessies, tenzij u ze opnieuw wijzigt.

Overzicht

Ik heb woordspelingen in deze recensie vermeden, opzettelijk of anderszins, dus ik noem dit gedeelte niet “de bottom line”. Ik zal zeggen dat het gebruik van de Fluidmaster Soft Spa 9500 een openbaring was. Ik had hiervoor nog nooit een bidet gebruikt, en nu wil ik niet meer zonder. Dit is een uitstekend product: eenvoudig te installeren, fantastisch in gebruik en betaalbaar. Ik raad het ten zeerste aan met één voorbehoud: ik denk niet dat ik het op een rond toilet zou willen installeren.

0 Shares:
You May Also Like