Flic 2 review: Druk hier om je smart home aan te zetten

flic 2 starter kit

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

U kunt een breed scala aan smart home-apparaten bedienen met kleine knoppenElke knop kan worden geprogrammeerd met drie commando’sCompatibel met Alexa-, HomeKit-, Wi-Fik-, Zigbee- en Z-Wave-apparatenUitstekend bereik

nadelen

Kan Google Assistent-acties niet activeren Knoppen beperkt tot drie acties (één keer drukken, dubbel drukken of één keer lang drukken) Je moet eerst Alexa-routines definiëren om sommige apparaten te bedienen

Ons oordeel

Flic 2 Smart Buttons kunnen helpen om elk slim huis net een beetje slimmer te maken.

Als je in een slim huis woont, kun je misschien alles vanaf een telefoon bedienen, maar het kan een frustrerende ervaring zijn als je telefoon niet bij de hand is. De Flic 2 slimme knoppen van Shortcut Labs kunnen helpen door een breed scala aan slimme apparaten en routines voor thuisgebruik te automatiseren met kleine knoppen die aan de muur kunnen worden geplakt of zelfs gedragen kunnen worden.

Zo schattig als een knop, de witte Flic 2-apparaten zijn klein. Ze meten 0,3 inch dik en 1,2 inch breed; ze wegen slechts 5 gram. De ronde Flic 2-knoppen zien eruit als een kleine stapel Necco-wafels en zijn half zo groot als de vierkante Eve-knop van Eve Systems.

Elke Flic 2-knop heeft lijm aan de achterkant, zodat hij op een muur, onder een aanrecht of op een koelkastdeur kan worden geplakt. De lijm kan een paar keer worden gebruikt als je van gedachten verandert, maar een magnetische optie zou een goed idee zijn geweest. Er zijn zelfs optionele metalen clips voor het dragen van een Flic 2-knop.

drie flic 2 knoppen op een kast

De Flic 2-knoppen zijn er in elke gewenste kleur, zolang het maar wit is. Ze hebben een IPX4-classificatie, wat betekent dat de knoppen veilig met water kunnen worden bespat, dus ze zijn prima in de buurt van een wastafel of douche. De fabrikant publiceert geen classificatie voor bescherming tegen binnendringen van stof. In dit andere verhaal lees je alles over IP-codes.

De knoppen hebben een driekleurige LED en worden aangedreven door een CR-2032-batterij die volgens Shortcut Labs drie jaar bij gemiddeld gebruik moet meegaan. Het duurde ongeveer een minuut om een ​​cel te wisselen en de Flic 2-schakelaar omhoog te knopen.

flic 2 knoppen werken op cr 2032 knoopcelbatterijen

Hoe Flic 2 werkt

De sleutel tot het succes van Flic 2 is dat de Hub LR fungeert als een verrekenkamer voor opdrachten en draadloos communiceert met een huis vol knoppen. Het kan verbindingen met 63 knoppen tegelijk aan voor een huis vol slimme apparaten.

Flic 2 dekt de slimme thuisbases door te werken met Bluetooth-, Zigbee-, Z-Wave-, HomeKit- en Wi-Fi-apparaten. Eve werkt daarentegen alleen met HomeKit-apparatuur. Flic 2 voegt spraakbesturing toe via Alexa en Siri, maar is niet compatibel met Google Assistant en kan niet worden gekoppeld aan de Hubitat- of Aeotec smart home-hubs.

flic 2 naaf lr

Met een afmeting van 3,3 x 2,6 x 0,5 inch (LxBxH) is de hub gemakkelijk te verbergen, maar hij heeft wel stroom nodig via een USB-adapter; het wordt geleverd met vier stopcontacten voor gebruik in verschillende landen. Naast een hoofdtelefoonaansluiting om Flic op luidsprekers aan te sluiten, heeft de hub een poort voor het gebruik van een infraroodzender om een ​​tv, stereo of ander apparaat te integreren dat een IR-afstandsbediening gebruikt.

Terwijl Eve-knoppen elk $ 50 kosten, zijn de Flic 2-producten een koopje voor drie voor $ 80 of zes voor $ 120. De starterkit van $ 160 waar ik naar keek, werd geleverd met vier knoppen, de Hub LR en een pagina met stickers om te laten zien wat elke knop doet; twee extra vellen identificatiestickers kosten $ 5. Er is ook een Pro Kit met zes Flic 2-knoppen voor $ 220 en de high-end $ 400 Flic 2 Mega Kit met 15 knoppen, de hub en een IR-zender.

De Flic 2 . instellen

drie flick 2-knopacties

Het online krijgen van de Flic-knoppen is een proces in twee stappen: het instellen van de Hub LR en de knoppen zelf. Gelukkig heeft de Flic-ondersteuningssite een uitgebreide online handleiding met instructies en advies, evenals veel video’s voor het instellen van specifieke dingen.

Nadat ik de Flic-app op mijn Samsung Galaxy S20-telefoon had gekregen, geïnstalleerd en gestart, heb ik een account gemaakt. Vervolgens heb ik de Flic Hub LR aangesloten met behulp van de meegeleverde AC-adapter. De rode LED dimt om aan te geven dat hij klaar is om ontdekt te worden door de app.

Met de voorrondes uit de weg, tikte ik op “hub + toevoegen” in de app en het vond mijn hub in een paar seconden. Op dit punt veranderde de LED in geel, ik noemde hem en verbond hem met het wifi-thuisnetwerk.

Vervolgens tikte ik op “Flic toevoegen aan hub” en hield ik de knop van de Flic 2 ingedrukt totdat deze op het scherm van de app verscheen. Nadat ik op de knop van de app had getikt om de knop te definiëren, doorliep ik de installatieroutine voor het gebruik van een WeMo-outlet. Ik heb een enkele druk ingesteld om het in te schakelen en een dubbele druk om het uit te schakelen. De knoppen zijn ook geschikt voor lang indrukken als derde optie.

Flic 2 in de echte wereld gebruiken

Alles bij elkaar duurde het 14 minuten om een ​​enkel apparaat in te stellen om door Flic te worden bestuurd. Het gebruik van de vooraf ingestelde WeMo-routine was een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen met een Flic 2-knop. Helaas is dit proces beperkt tot verschillende smart home-items, zoals SmartThings, Home Connect Plus, IKEA Tradfri en Philips Hue-apparaten. Er is ook een IFTT-interface die flexibel genoeg is voor zowat elke onvoorziene situatie.

Voor de rest moest ik Alexa gebruiken om paradoxaal genoeg een vaardigheid voor spraakopdrachten in te stellen en vervolgens de Flic 2-software deze te laten activeren. Het is onhandig en tijdrovend, maar het werkt. Het aansturen van mijn C by GE Sol-lamp duurde nog eens 15 minuten. Ik moest een Alexa-vaardigheid creëren en een routine opzetten om het licht aan en uit te doen, wat wat heen en weer ging tussen de Alexa- en Flic-apps die waarschijnlijk vermeden had kunnen worden met een slimme programmering.

alexa-routine voor flic 2-knop

Er is hoop voor de toekomst omdat Shortcut Labs sterk betrokken is bij het opzetten van Matter en de benodigde software levert om deze inspanning op gang te krijgen. Als het zover komt, moet elke Flic 2-knop kunnen worden geprogrammeerd om elk ondersteund smart home-apparaat met veel meer gemak rechtstreeks te bedienen. Persoonlijk kan ik niet wachten.

De Flic 2-knoppen hadden een uitstekend bereik met de mogelijkheid om online te blijven tot 95 voet op twee muren afstand van de hub. Tijdens het gebruik gebruikte de Hub LR slechts 1,2 watt aan vermogen en werd hij nooit meer dan warm. Het zou naar schatting $ 1,35 per jaar moeten kosten als je het nationale gemiddelde van 13 cent per kilowattuur elektriciteit betaalt.

Soms was ik gefrustreerd door het drukknopaspect van Flic 2, maar Shortcut Labs werkt aan een alternatief. Het wordt Twist genoemd en heeft niet alleen een draaiknop om verschillende items aan te passen, maar kan een tweede actie uitvoeren door op de centrale knop te drukken terwijl u aan de draaiknop draait. Iets groter dan de Flic 2 van vandaag, zal de Twist van morgen werken met de huidige hub om dingen te doen zoals het volume van een audiostream aanpassen en de lichten dimmen vanaf één locatie. Zoek ook naar een kleinere en goedkopere hub.

In het hier en nu kan Flic 2 een waardevolle toevoeging zijn aan een smart home doordat je met één druk op de knop alles aan of uit kunt zetten. Probeer voorzichtig te zijn, want het grootste gevaar van het gebruik van het Flic 2-systeem is dat het verslavend kan zijn voor het bedienen van verschillende slimme apparaten voor thuisgebruik. Als je eenmaal aan de slag gaat met losse lampen, Spotify aanzet en de watersprinkler start, loop je het risico verslaafd te raken.

0 Shares:
You May Also Like