Fix Windows Update Error 0x80d02002 in Windows 10 versie 1909

Microsoft rolt regelmatige Windows-updates uit met nieuwe functies, beveiligingsfuncties en bugfixes om het beveiligingslek te dichten dat is gemaakt door toepassingen van derden. Wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn, is Windows 10 ingesteld om deze automatisch te installeren. Of u kunt ze handmatig installeren via Instellingen -> Update en beveiliging -> Windows-updates -> Controleren op updates. Maar sommige keren melden gebruikers Kan updates niet installerenUpdate-installatie mislukt met fout 0x80d02002, enz. Als u dit probleem ook tegenkomt Hier zijn enkele toepasselijke oplossingen om op te lossen Windows Update-fout 0x80d02002 in windows 10 1909.

Windows Update-fout 0x80d02002

De fout 0x80d02002 of 0x80070652 zijn beide gerelateerd aan Windows Update-fout, wat betekent dat er een probleem is waardoor updates niet kunnen worden geïnstalleerd. Dit kan te wijten zijn aan corrupte Windows Update-cachestuurprogrammasoftware, incompatibiliteit van een applicatie die op uw computer is geïnstalleerd of softwareconflicten van derden, enz. Laten we nu Bellow-oplossingen toepassen op Windows Update Error 0x80d02002.

Basisoplossingen om toe te passen

Zorg ervoor dat u een stabiele internetverbinding heeft. Zorg ervoor dat de software die u gebruikt volledig compatibel is met Windows 10. Zorg er ook voor dat alle geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s zijn bijgewerkt en compatibel zijn met de huidige Windows-versie. Vooral beeldschermstuurprogramma, netwerkadapter en stuurprogramma voor audiogeluid. U kunt ze controleren en bijwerken vanuit Apparaatbeheer. Controleren op virus Malware Infectie door een volledige systeemscan uit te voeren. Ook, Voer Ccleaner uit Om Windows te optimaliseren en gebroken registervermeldingen te repareren. Als u dit krijgt fout 0x80d02002 terwijl update Windows Store-apps druk dan op Win + R, typ wsreset, en druk op enter.

Voer het hulpprogramma voor probleemoplossing voor Windows Update uit

Alvorens toe te passen Alle andere oplossingen eerst uitvoeren De officiële Hulpprogramma voor probleemoplossing voor vensterupdates En laat Windows het probleem zelf scannen en oplossen. De probleemoplosser voor Windows Update uitvoeren:

    Druk kort op het Windows + I-toetsenbord om de Windows-instellingen te openen. Klik op Update en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen. Selecteer vervolgens Windows Update en voer de probleemoplosser uit.

Hiermee wordt het hulpprogramma voor probleemoplossing geopend en wordt gecontroleerd op Windows Update-gerelateerde problemen. Nadat het proces is voltooid, start u Windows opnieuw en opnieuw handmatig Controleren op updates. Heb je nog steeds problemen met het installeren van Windows Update, volg dan de volgende oplossing.

Controleer de regionale en taalinstellingen

Enige tijd onjuiste regionale instellingen veroorzaken een Windows-updatefout. Zorg ervoor dat uw regionale en taalinstellingen correct zijn. U kunt ze controleren en corrigeren via Instellingen -> Tijd en taal -> Selecteer Regio en taal uit de opties aan de linkerkant.

Hier Verifieer uw Land/regio is correct uit de vervolgkeuzelijst. En zorg ervoor dat het juiste taalpakket is geïnstalleerd. Als het de status “beschikbaar” heeft, klik dan op Downloaden en laat het systeem het installeren vanaf Microsoft-servers. Probeer na het volgen van de bovenstaande stappen de functie-update opnieuw te installeren via Windows Update.

Windows Update-componenten resetten

Zoals eerder besproken Beschadigde Windows Update-componenten, ontbrekende Windows-updatecache is de belangrijkste en meest voorkomende reden voor het mislukken van het downloaden en installeren van updates. Als de Windows Update-componenten (Update Storage Folder-SoftwareDistribution en Catroor2 ) beschadigd raken, moet u ze mogelijk handmatig opnieuw instellen om de updates door te laten gaan.

Om Windows Update-componenten opnieuw in te stellen, opent u de opdrachtprompt als beheerder. U kunt dit doen door op het zoektype van het menu Start te klikken cmd en druk op Shift + ctrl + Enter.

Typ (kopieer en plak) nu de onderstaande opdrachten één voor één en druk op ENTER om hetzelfde uit te voeren.

net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver

Typ daarna Exit om het opdrachtpromptvenster te sluiten. Start vervolgens Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Probeer nu opnieuw om Windows-updates te controleren en te installeren vanaf Instellingen -> Update en beveiliging -> Windows-updates -> Controleren op updates. ik hoop Deze keer worden updates met succes geïnstalleerd.

Controleren op beschadigde systeembestanden

Als systeembestanden beschadigd raken of ontbreken op een Windows-computer, kunt u verschillende problemen krijgen, waaronder installatiefouten voor updates. We raden aan om de systeembestandscontrole uit te voeren om er zeker van te zijn dat een beschadigd systeembestand het probleem niet veroorzaakt.

SFC-hulpprogramma (System File Checker) uitvoeren Open de opdrachtprompt als beheerder, typ sfc /scannow en druk op de enter-toets. dit zal zoeken naar ontbrekende beschadigde systeembestanden, indien gevonden, het hulpprogramma herstelt ze vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, start daarna de vensters opnieuw op en controleer op updates. Als de scanresultaten van het SFC-hulpprogramma beschadigde bestanden hebben gevonden maar niet kunnen worden hersteld, voert u DISM-hulpprogramma uit waarmee het SFC-hulpprogramma zijn werk kan doen.

Voer schoon opstarten uit

Probeer ook Clean Boot uit te voeren en te controleren op updates. Als een service of opstarttoepassing van derden een probleem veroorzaakt bij het installeren van de updates, voer dan Clean boot uit en probeer te controleren op updates. Dit is ook de meest toepasselijke oplossing om op te lossen Windows Update-fout 0x80d02002.

Dat is alles, hierboven zijn enkele meest toepasselijke oplossingen om te repareren Windows Update-fout 0x80d02002 op Windows 10 versie 2004. Ik hoop dat na het toepassen van deze oplossingen Nu kunt u Windows-updates met succes installeren (zonder foutcode). Terwijl u deze oplossingen toepast als u problemen ondervindt of vragen heeft, kunt u een suggestie over dit bericht bespreken in de onderstaande opmerkingen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like