Fix Windows heeft een IP-adresconflict gedetecteerd in Windows 10

Windows 10 losgekoppeld van netwerk en internet, en krijgen IP-adresconflict Fout – “Een andere computer in dit netwerk heeft hetzelfde IP-adres als deze computer.” Deze fout betekent dat twee computers op hetzelfde LAN-netwerk hetzelfde IP-adres krijgen. En wanneer dit gebeurt, kunnen beide computers geen verbinding maken met netwerkbronnen of andere netwerkbewerkingen uitvoeren. Als u ook met deze fout worstelt, vindt u hier effectieve oplossingen om IP-adresconflicten in Windows 10 op te lossen.

Wat is het IP-adres?

Een IP-adres is een uniek adres dat uw computer krijgt wanneer deze verbinding maakt met een netwerk. Het is het adres en de identiteit van de computer die wordt gebruikt om deze te identificeren tussen alle andere computers en netwerkapparaten. Bijvoorbeeld: wanneer u uw computer, smartphone of een ander apparaat aansluit op een lokaal netwerk/wifi-netwerk, krijgen alle apparaten een uniek IP-adres. Het primaire doel hiervan is om een ​​kritische adresseringstechniek te verschaffen aan het netwerk en zijn element. Het wordt vaak gebruikt om elk apparaat op hetzelfde netwerk te onderscheiden en om met elkaar te communiceren.

Maar als om de een of andere reden of een verkeerde configuratie aan twee communicatie-eindpunten op een netwerk hetzelfde IP-adres wordt toegewezen, resulteert dit in Windows heeft een IP-adresconflict gedetecteerd. Hier kunnen eindpunten pc’s, mobiele apparaten of een individuele netwerkadapter zijn.

Fix IP-adresconflict windows 10

Soms kan uw router door een tijdelijke storing geen geschikt IP-adres aan uw computer toewijzen. En dat is het gevolg van een fout “Windows heeft een IP-adresconflict gedetecteerdIn dat geval helpt het herstarten van uw router-modem om het probleem op te lossen.

Netwerkadapter configureren

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en okDit opent het venster met netwerkverbindingen. Klik hier met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter, selecteer eigenschappen, selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en klik op Eigenschappen. Selecteer nu het keuzerondje “Automatisch een IP-adres verkrijgen” en ” Automatisch DNS-serveradres verkrijgen. “Klik op ok om de wijzigingen op te slaan en toe te passen. Start nu Windows opnieuw en controleer of er geen IP-adresconflictfout meer is.

Reset TCP/IP-configuratie

Hier is nog een effectieve oplossing, de TCP/IP-configuratie resetten, het IP-adres vrijgeven en vernieuwen en de DNS-cache leegmaken, waarbij waarschijnlijk bijna elk netwerk- en internetverbindingsprobleem wordt opgelost.

Zoek naar de opdrachtprompt, klik met de rechtermuisknop en selecteer uitvoeren als beheerder.

Voer nu de onderstaande opdracht uit om de TCP/IP-configuratie op uw pc te resetten.

netsh Winsock resetnetsh int IP-reset c:\restlog.txt

Voer nu de onderstaande opdracht uit om uw netwerkconfiguratie opnieuw in te stellen.

ipconfig /releaseipconfig /renewipconfig /flushdns

Start daarna uw Windows-computer opnieuw op en controleer opnieuw of de fout er nog steeds is of verdwenen is.

Voer de probleemoplosser voor netwerkadapters uit

Voer ook de ingebouwde probleemoplosser voor netwerkadapters uit, die automatisch problemen detecteert en verhelpt die voorkomen dat uw pc verbinding maakt met het netwerk en internet.

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen, klik op Update en beveiliging en los vervolgens problemen op, zoek en selecteer aan de rechterkant een netwerkadapter, klik op de probleemoplosser uitvoeren, start Windows opnieuw op nadat u het proces hebt voltooid. Controleer of dit kan helpen.

IPv6 uitschakelen

Sommige Windows-gebruikers melden ook dat het uitschakelen van IPV6 de IP-conflictfout voor hen zal oplossen. Volg de onderstaande stappen om IPv6 op uw pc uit te schakelen.

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en okKlik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter en selecteer eigenschappen. Zoek naar internetprotocolversie 6 (TCP/IPv6) en schakel deze uit. Klik op ok om de wijzigingen toe te passen om de wijzigingen op te slaan

Start Windows opnieuw, controleer of Windows een IP-adresconflictfout heeft gedetecteerd die is opgelost op uw Windows-pc.

Stuurprogramma’s voor netwerkadapter bijwerken

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u werkt, is het tijd om de netwerkadapterstuurprogramma’s te bekijken en bij te werken. Als de stuurprogramma’s voor de netwerkadapter beschadigd zijn of niet compatibel zijn met de huidige Windows-versie, werkt dit mogelijk niet goed of werkt de netwerkadapter niet goed.

Druk op Windows + X selecteer Apparaatbeheer, Breid netwerkadapter uit, Klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde stuurprogramma voor de netwerkadapter en selecteer stuurprogramma bijwerken, Selecteer de optie “Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.” Hiermee wordt het nieuwste stuurprogramma voor het netwerk gecontroleerd en geïnstalleerd adapter, indien beschikbaar. Start Windows opnieuw nadat u het proces hebt voltooid en controleer of dit helpt bij het oplossen van IP-adresconflict Windows 10.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van Windows heeft een IP-adresconflict gedetecteerd? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like