Fix Windows 10 WiFi blijft loskoppelen (5 werkende oplossingen) 2022

Is de laptop steeds wifi-verbinding kwijtgeraakt of Windows 10? Wi-Fi wordt steeds verbroken na de Windows-update? Je bent niet de enige, verschillende gebruikers melden dat Windows 10 internet willekeurig wordt verbroken. Het verbreekt gewoon de verbinding en herstelt zich binnen een paar seconden. Of soms wordt de wifi-verbinding van Windows 10 verbroken en wordt er pas opnieuw verbinding gemaakt als het systeem opnieuw is opgestart. Dus heb een vraag in gedachten, Waarom wordt mijn wifi steeds verbroken?? De reden kan anders zijn, hier in dit bericht zullen we proberen de oplossingen te vinden om de laptop te repareren, blijft het wifi-verbindingsprobleem op Windows 10 verliezen.

Waarom valt mijn wifi steeds weg?

Normaal gesproken komen dit soort problemen “wifi blijft loskoppelen” vaker voor bij oude laptops. Dit komt door een hardwarefout. Opnieuw oude/incompatibele wifi-driver geïnstalleerd op uw laptop, foutieve energie-instellingen gerelateerd aan netwerk, onjuiste netwerkconfiguratie veroorzaakt ook: laptop verliest steeds wifi-verbinding Windows 10. Wat de reden ook is, als uw laptop de wifi-verbinding blijft verliezen of de internetverbinding van Windows 10 willekeurig wordt verbroken, kunt u hier een paar tijdelijke oplossingen proberen om uw wifi-verbinding weer stabiel te krijgen.

Laptop verbreekt steeds de verbinding met wifi

Voordat u een oplossing toepast, moet u de router, modem en laptop opnieuw opstarten om automatisch eventuele tijdelijke problemen te verhelpen die ervoor kunnen zorgen dat de wifi-verbinding wordt verbroken.

Schakel eventuele beveiligingssoftware van derden (antivirus) tijdelijk uit, indien geïnstalleerd, om te controleren en ervoor te zorgen dat beveiligingssoftware de verbinding niet blokkeert.

Klik op het Wi-Fi-pictogram (knop) in de rechterbenedenhoek van de taakbalk. Hiermee wordt de lijst met beschikbare WiFi-netwerken in uw regio geopend. Klik met de rechtermuisknop op het draadloze netwerk waarmee u bent verbonden en klik op de optie vergeten, Opnieuw opstarten uw pc, inclusief netwerkapparaten (router, modem) en maak opnieuw verbinding met uw wifi-netwerk met behulp van de beveiligingssleutel.

Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

Voer de geautomatiseerde probleemoplosser voor netwerken uit die problemen met netwerk- en internetverbinding kan vinden en automatisch kan oplossen.

Druk op de Windows-toets + I om de instellingen te openen, klik op Netwerk en internet en vervolgens op de probleemoplosser voor netwerken. Er wordt een nieuw venster geopend dat netwerkproblemen diagnosticeert en oplost.

Zoek nu naar probleemoplossing en selecteer het eerste resultaat, “Problemen met instellingen oplossen”. Selecteer netwerkadapter en klik vervolgens op de probleemoplosser uitvoeren. Hiermee worden problemen met betrekking tot de netwerk-/WiFi-adapter vastgesteld en wordt gecontroleerd of het oudere stuurprogramma het probleem veroorzaakt. Zodra het diagnoseproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem met wifi-dropping is opgelost of niet.

Controleer op de nieuwste stuurprogramma-update

De meest voorkomende reden achter het probleem is de incompatibiliteit van het wifi-adapterstuurprogramma. En het bijwerken van uw wifi-stuurprogramma met de nieuwste versie lost waarschijnlijk de problemen op, waardoor de laptop steeds de verbinding met de wifi verbreekt.

Druk eerst op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en druk op Enter. Het zal Apparaatbeheer openen.Vervolgens, Uitvouwen Netwerkadapters.Klik nu met de rechtermuisknop op het WiFi-stuurprogramma en selecteer Stuurprogrammasoftware bijwerken.Kies dan Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.Volg de instructies op het scherm, u moet dit ook doen voor andere netwerkadapters en uw pc opnieuw opstarten.

Installeer het stuurprogramma voor de wifi-adapter opnieuw

Probeer ook het netwerkkaartapparaat uit Apparaatbeheer te verwijderen en de nieuwste versie van het stuurprogramma opnieuw te installeren. Dat helpt bij het repareren van een verouderd wifi-stuurprogramma waardoor Windows 10 internet willekeurig wordt verbroken.

Open apparaatbeheer met behulp van devmgmt.msc, Netwerkadapters uitbreiden, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde WiFi-adapterstuurprogramma, selecteer verwijderen. Druk op ok. Om het verwijderen van het stuurprogramma te bevestigen. Start Windows opnieuw om het stuurprogramma volledig te verwijderen.

Bij de volgende start installeert u automatisch een basisstuurprogramma op uw apparaat. Indien niet geïnstalleerd, open dan apparaatbeheer, klik op actie en zoek naar hardwarewijziging.

U kunt het stuurprogramma van uw netwerkadapter ook handmatig bijwerken door hiervoor naar de website van de fabrikant te gaan en het meest recente juiste stuurprogramma ervoor te zoeken.

De energie-opties tweaken

Nog steeds hulp nodig? Laten we de energie-opties aanpassen, “Sta de computer niet toe dit apparaat uit te schakelen om energie te besparen.”

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en ok om het venster Netwerkverbinding te openen. Klik met de rechtermuisknop op Actieve WiFi-adapter en selecteer eigenschappen. Onder WiFi Eigenschappenontdek het en klik op Configureren.

Onder Stroombeheer, uitvinken de doos naar keuze — Toestaan ​​dat de computer dit apparaat uitschakelt om energie te besparen en klik vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan.

Dit is de effectieve manier om “WiFi blijft loskoppelen” op te lossen, waarbij verschillende gebruikers zijn gemarkeerd als werkende oplossing. En ik hoop dat deze ook uw probleem oplost.

Opstarttype WIFI AutoConfig-service wijzigen

Druk op Windows-toets + R-type services.msc en druk op OK. Hiermee wordt de Windows-serviceconsole geopend. Scroll naar beneden naar WLAN AutoConfig en klik er met de rechtermuisknop op om de eigenschappen te openen. Zoek in WLAN AutoConfig Properties het Opstarttype en kies ervoor om het in te stellen als Automatisch.

Sluit het Services-venster en start uw computer opnieuw op om van kracht te worden. Nu kunt u detecteren dat uw pc geen WIF-verbindingsprobleem tegenkomt op Windows 10.

Google DNS gebruiken

Ook meldden verschillende gebruikers dat wifi vaak wordt verbroken, maar na het overschakelen naar de DNS van Google was het probleem onmiddellijk opgelost. Om over te schakelen naar de DNS van Google, moet u het volgende doen:

    Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en ok om netwerkverbindingen te openen. Klik met de rechtermuisknop op de actieve WiFi-adapter en selecteer eigenschappen. Bij WiFi selecteert u eigenschappen Internetprotocol versie 4 (TCP/IPv4) en klik op Eigenschappen. Selecteer Gebruik de volgende DNS-serveradressen. Stel Voorkeurs-DNS-server in op 8.8.8.8 en Alternatieve DNS-server naar 8.8.4.4. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Reset TCP/IP-configuratie

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet hebben opgelost, laten we dan de TCP- of IP-instellingen voor WIFI resetten naar de standaardinstellingen, wat ook kan helpen bij het oplossen van het willekeurig wegvallen van het draadloze netwerk.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht hieronder een voor een en druk elk op de enter-toets,

netsh winsock reset
netsh int ip reset c:\resetlog.txt

Als u klaar bent, sluit u de opdrachtprompt en start u uw computer opnieuw op. Controleer nu of dit het probleem oplost.

Probeer netwerk resetten

Ervaar nog steeds hetzelfde probleem, de laptop verbreekt steeds de verbinding met wifi en maakt niet opnieuw verbinding Reset je hele netwerk dat alle netwerkconfiguratie-instellingen terugbrengt naar hun oorspronkelijke staat.

Open Instellingen met Windows-toets + I, klik op Netwerk en internet> Netwerkreset. Klik vervolgens op Nu resetten, klik opnieuw wanneer u om bevestiging vraagt. Het zal alles resetten met betrekking tot de netwerkinstellingen van Windows. Zodra gedaan, start het systeem automatisch opnieuw op, op de volgende start, moet u handmatig verbinding maken met het WiFi-netwerk met behulp van het WiFi-wachtwoord. In veel gevallen lost het veelvoorkomende problemen met de internetverbinding op. Het kan dus ook het probleem met het loskoppelen van wifi oplossen.

Netwerkprofiel wijzigen

Weinig gebruikers van Windows 10 noemen het wijzigen van het netwerkprofiel als Privé in plaats van Openbaar, help hen de laptop te repareren en verliest steeds het wifi-verbindingsprobleem in Windows 10

Klik op het wifi-pictogram rechtsonder in het systeemvak, Klik nogmaals op het verbonden wifi-netwerk om het submenu te openen en klik vervolgens op eigenschappen. Zorg er hier voor dat Automatisch verbinden wanneer binnen bereik is ingeschakeld, Verander nu het netwerkprofiel privé in plaats van openbaar (Als het al openbaar is, probeer het dan privé te veranderen) Controleer nu of je laptop een stabiele wifi-verbinding heeft.

Nogmaals, soms veroorzaken beschadigde systeembestanden ook een soortgelijk probleem, ik zou willen aanbevelen om SFC of DISM Command uit te voeren. Als het probleem zich zelfs na het opnieuw instellen van Windows voordoet, kan het een probleem zijn met de hardware of uw router. Probeer problemen met uw router op te lossen.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like