Fix windows 10 System_service_exception BSOD (7 werkende oplossingen)

ervaren Systeem_service_uitzondering BSOD-fout na recente upgrade van Windows 10 of installeer de nieuwste Windows-updates? SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION foutcontrole “0x0000003B” meestal ontvangen in gevallen van overmatig gebruik van paged pool en kan optreden als gevolg van grafische stuurprogramma’s in de gebruikersmodus die oversteken en slechte gegevens doorgeven aan de kernelcode. Dit kan onder andere worden veroorzaakt door fouten in de grafische gebruikersinterface, beschadigde systeembestanden en problemen met verouderde of corrupte stuurprogramma’s.

Fix System_service_exception windows 10

Koppel eerst externe USB-apparaten los en start Windows normaal om te controleren en ervoor te zorgen dat het probleem niet wordt veroorzaakt door een conflict met het apparaatstuurprogramma.

Als dit SYSTEEMSERVICE UITZONDERING BSOD-vensters herstarten vaak bij het opstarten. Kon u geen stappen voor probleemoplossing uitvoeren? Start vervolgens op in de veilige modus waar Windows begint met minimale systeemvereisten en pas onderstaande oplossingen toe.

Recente wijzigingen ongedaan maken

Als dit probleem zich voordeed net nadat u een programma had geïnstalleerd of onlangs hardware hebt toegevoegd, is de kans groot dat deze software of hardware het probleem in de eerste plaats heeft veroorzaakt. U moet de software of hardware die u onlangs heeft toegevoegd verwijderen en vervolgens controleren of het probleem zich blijft voordoen.

U kunt recent geïnstalleerde toepassingen van derden verwijderen uit Programma’s en onderdelen.

Navigeer naar Configuratiescherm en Programma’s.Selecteer ‘Een programma verwijderen.’Klik met de rechtermuisknop op de recentelijk geïnstalleerde toepassing en selecteer verwijderen. Markeer ook uw antivirus-, malware- of andere beveiligingssoftware en klik op Installatie ongedaan maken. Opnieuw opstarten en opnieuw testen. Controleer of er geen BSOD-fout meer is voor systeemservice-uitzondering in uw Windows 10-systeem.

Controleer schijffouten

Nogmaals, defecte schijffouten veroorzaken ook verschillende BSOD-fouten bij het opstarten. Voer de chkdsk commando met een extra parameter om schijffouten te controleren en op te lossen. Om dit te doen

Open de opdrachtprompt als beheerder. Typ opdracht chkdsk C: /f /r en ok.Tips: CHKDSK heeft een tekort aan Check Disk, C: is de stationsletter die u wilt controleren, /F betekent schijffouten herstellen en /R staat voor informatie herstellen uit slechte sectoren.

Wanneer wordt gevraagd: “Wilt u dit volume plannen om te worden gecontroleerd de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart? Typ Y en start Windows opnieuw op. Hiermee wordt de schijf gecontroleerd op fouten, slechte sectoren als deze worden gevonden, zal het hulpprogramma proberen deze te herstellen en te herstellen. Wacht tot het scan- en herstelproces voor 100% is voltooid, waarna Windows automatisch opnieuw wordt opgestart en normaal voor u wordt gestart.

Beschadigde of ontbrekende systeembestanden herstellen

Als het probleem is begonnen na een recente upgrade van Windows 10, bestaat de kans dat systeembestanden ontbreken of beschadigd zijn terwijl het upgradeproces deze BSOD kan tegenkomen. Voer in dit geval de opdracht DISM uit met het sfc-hulpprogramma om de systeemkopie te herstellen en beschadigde, ontbrekende systeembestanden te herstellen. Om het te doen

Open de opdrachtprompt als beheerder. Om het te doen, typt u cmd zoek in het startmenu met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer als administrator uitvoeren.Voer eerst de opdracht DISM restore health uit om de systeemimage te herstellen. Typ de opdracht “dism /online /cleanup-image /restorehealth“Wacht tot het scanproces 100% is voltooid. Typ nu sfc /scannow en druk op BinnenkomenHet zal automatisch zoeken naar ontbrekende beschadigde systeembestanden. Als er een wordt gevonden, herstelt het SFC-hulpprogramma ze automatisch vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache.Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, start daarna Windows opnieuw en controleer of er geen BSOD meer op uw systeem staat.

Apparaatstuurprogramma bijwerken

Zoals besproken, veroorzaken corrupte, verouderde of defecte apparaatstuurprogramma’s meestal verschillende BSOD op Windows 10. We raden aan om het nieuwste stuurprogramma op uw systeem te controleren en te installeren. Om dit te doen

Open apparaatbeheer vanuit het configuratiescherm. Ga gewoon naar Configuratiescherm > Hardware en geluiden en open Apparaat beheerderZoek in Apparaatbeheer de naam van een stuurprogramma met het gele teken. Als u een stuurprogramma met het gele teken in de lijst ziet, verwijdert u het gewoon en installeert u het opnieuw met de nieuwste stuurprogrammasoftware. Of bezoek de website van uw apparaatfabrikant (als u zijn laptopgebruikers, bezoek HP, Dell, ASUS, Lenovo for Desktop-gebruiker, bezoek de website van de fabrikant van het moederbord). Download en installeer de nieuwste driver op uw systeem.

Installeer het beeldschermstuurprogramma opnieuw (grafisch stuurprogramma)

Als de System Service Exception-fout optreedt wanneer u games speelt of de pc uit de slaapstand haalt, kan dit een probleem zijn met het stuurprogramma van de videokaart. Vooral grafische stuurprogramma’s zoals AMD- of NVIDIA-problemen. Anders kunnen sommige incompatibele of problematische programma’s en updates deze BSOD veroorzaken. Wat u hier kunt doen, is het stuurprogramma van uw videokaart bijwerken naar de nieuwste beschikbare.

Werk de stuurprogramma’s bij vanaf de website van de fabrikant

    druk de Windows-toets + X toets wanneer u zich op het bureaublad bevindt.Selecteer Apparaat beheerder.Uitbreiden de beeldschermadapter.Klik met de rechtermuisknop op de Beeldschermadapter en klik op Verwijderen.Start de computer opnieuw op.Doe hetzelfde als de bovenstaande stappen, klik met de rechtermuisknop op de Beeldschermadapter en klik op Stuurprogrammasoftware bijwerken.Selecteer optie Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s En laat Windows de nieuwste stuurprogramma’s downloaden en installeren. Of Ga naar de website van de fabrikant van het apparaat en zoek naar de nieuwste stuurprogramma’s die beschikbaar zijn voor uw computermodel en download en installeer deze vervolgens. Start vervolgens uw computer opnieuw op en controleer hoe deze werkt.

Stuurprogramma’s en BIOS bijwerken

Mogelijk moet u ook uw stuurprogramma’s en BIOS bijwerken. Een recente update van Windows kan conflicten veroorzaken met uw oudere stuurprogramma’s. Ik raad je dus altijd aan om stuurprogramma’s bij te werken. Op de website van uw computerfabrikant vindt u instructies over de BIOS-update. Als u een Intel-processor gebruikt, kunt u het hulpprogramma Intel-stuurprogramma downloaden en op uw pc installeren. Het zal u helpen te weten welke stuurprogramma’s moeten worden bijgewerkt. Veel gebruikers hebben systeemservice-uitzondering repareren fout op deze manier. Ik hoop dat het jou ook zal helpen.

Snel opstarten uitschakelen

Sommige gebruikers suggereren ook dat het uitschakelen van de functie Snel opstarten helpt hen de Critical Process Died BSOD-fout op te lossen. Je kunt dit proberen.

Open het configuratiescherm, klik vanuit Alle items in het Configuratiescherm op Energiebeheer. Klik aan de linkerkant van het venster op Kies wat de aan/uit-knop doet.Klik indien nodig op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijnonder Aan/uit-knoppen definiëren en schakel wachtwoordbeveiliging in.Van de ingeschakelde opties onder de Instellingen voor afsluiten sectie, schakel het vinkje uit Snel opstarten inschakelen (aanbevolen) selectievakje om Hybrid Shutdown uit te schakelen. Klik op de Wijzigingen opslaan knop om de gewijzigde instellingen op te slaan. Sluit het venster Energiebeheer wanneer u klaar bent. Controleer op het probleem.

Systeemherstel uitvoeren

Als het probleem onlangs is begonnen en u denkt dat het wordt veroorzaakt door een programma dat u de afgelopen dagen of weken mogelijk hebt geïnstalleerd, is het tijd om de Systeemherstel optie. Als het probleem werd veroorzaakt door een programma of een virus, zou systeemherstel naar een eerder punt het probleem voor u moeten kunnen oplossen. Controleer hoe u Systeemherstel uitvoert op Windows 10, 8.1 en 7.

Het probleem begon na de recente update van Windows 10 20H2 en u kunt de Rollback-optie gebruiken om terug te gaan naar de vorige Windows-versie. Of de laatste optie, u kunt de officiële tool voor het maken van media gebruiken om Windows 10 te vernieuwen / opnieuw te installeren.

Hebben deze oplossingen geholpen om de? Systeem_service_uitzondering BSOD-fout? Laat ons weten welke optie voor u heeft gewerkt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like