Fix Windows 10 loopt willekeurig vast en start automatisch opnieuw op (bijgewerkt in 2022)

Windows 10 is het beste besturingssysteem in vergelijking met eerdere Windows 8 en 7. En Microsoft pusht regelmatig Windows-updates om nieuwe problemen op te lossen, zoals systeemcompatibiliteit, een functie die niet goed werkt op de specifieke computer enz. Maar soms vanwege een hardware- of OS-probleem Windows-gebruikers kunnen problemen krijgen zoals: Windows 10 loopt vast na inloggen, willekeurig opnieuw opstarten of lang duren om af te sluiten. Ook melden gebruikers dat terwijl werkende vensters worden vastgelopen en plotseling een blauwe schermfout wordt weergegeven, de computer automatisch opnieuw wordt opgestart of opnieuw wordt opgestart zonder waarschuwing of in een herstartlus gaat.

Als u ook met dit probleem worstelt, kunt u hier enkele effectieve oplossingen toepassen. Identificeer eerst het probleem voordat u naar de stappen voor probleemoplossing gaat.

Identificeer het probleem, waarom loopt Windows 10 vast?

Raakt uw computer oververhit?

Als een hardwareapparaat beschadigd raakt of niet goed werkt, kunt u te maken krijgen met oververhitting van uw systeem en continu opnieuw opstarten.

Onlangs uw stuurprogramma bijgewerkt?

Als u onlangs uw geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s hebt bijgewerkt en daarna Auto System Restart is gestart, is er mogelijk een probleem met de compatibiliteit van het stuurprogramma.

Enkele Windows-updates geïnstalleerd?

Als dit probleem is begonnen na de installatie van Recente Windows-updates, zijn updates misschien niet correct geïnstalleerd of is een geïnstalleerde update-bug niet compatibel met uw Windows-systeem.

Krijg je een blauw scherm te zien?

Als u een fout met een blauw scherm krijgt en het systeem herstart continu, identificeer dan eerst wanneer deze fout begon na het installeren van de recente update, na het installeren van nieuwe hardware, na het installeren van een nieuw apparaatstuurprogramma enz.

Windows 10 loopt willekeurig vast

Koppel eerst alle externe apparaten los en controleer of er geen probleem meer is, het systeem soepel draait en dan een hardware- of softwarecompatibiliteit die het probleem veroorzaakt.

Start Windows schone opstartstatus, dit zal helpen bepalen of een serviceconflict van derden het probleem veroorzaakt.

Voer een systeemoptimalisatieprogramma van derden uit, zoals Ccleaner, om ongewenste bestanden, cachebestanden en tijdelijke bestanden op te schonen en kapotte registerfouten te herstellen. Dat optimaliseert hoogstwaarschijnlijk uw systeemprestaties en tijdelijke glitch als die er is.

Schakel het vinkje uit Automatisch systeem opnieuw opstarten vanaf opstarten en herstellen

Als u Windows 10 gebruikt, klikt u gewoon met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteert u het systeem. Of u kunt met de rechtermuisknop op mijn computer klikken en eigenschappen selecteren. Hierdoor worden de vensters met systeemeigenschappen geopend, klik hier op Geavanceerde systeeminstellingen. Nieuwe vensters zullen hier vragen ga naar het tabblad Geavanceerd en klik op Instellingen hieronder om op te starten en te herstellen. Als het opstart- en herstelscherm hier verschijnt, schakelt u het selectievakje Automatisch opnieuw opstarten hieronder uit tot systeemfout. Klik op Toepassen / OK en afsluiten. Als uw Windows zou crashen vanwege een Stop Error, het zal de computer niet opnieuw opstarten, maar zal het foutbericht weergeven, dat u kan helpen bij het oplossen van problemen met het blauwe scherm.

Elke keer opnieuw opstarten van Windows Update

Als uw computer in een eindeloze herstartlus terechtkomt, probeer dan in de veilige modus te komen of toegang te krijgen tot geavanceerde opstartopties.

Hier kunt u de systeemherstel om uw systeem terug te zetten naar de vorige werkende staat. Of u kunt geavanceerde opstartreparatie uitvoeren. Om opstartproblemen op te lossen, kunt u ook opstarten in de veilige modus en stappen voor probleemoplossing uitvoeren. Bekijk de onderstaande video over hoe u problemen met vensters kunt oplossen met behulp van geavanceerde opstartopties.

Controleren op hardwarefout

Hardwarestoringen of instabiliteit van het systeem kunnen ertoe leiden dat de computer automatisch opnieuw wordt opgestart. Het probleem kan het RAM-geheugen, de harde schijf, de voeding, de grafische kaart of externe apparaten zijn: – of het kan een oververhitting of een BIOS-probleem zijn. Hiervoor moet je ze handmatig een voor een controleren. laten we eens kijken hoe het moet.

Gebruik het geheugendiagnoseprogramma

Windows 10/8/7 heeft een ingebouwde geheugendiagnosetool die u kunt gebruiken om te controleren op mogelijke geheugenproblemen. De Memory Diagnostic Tools voert een uitgebreide test uit en geeft de testresultaten weer, zodat u direct actie kunt ondernemen.

Druk op Windows + R, typ mdsched.exe en ok. Hierdoor wordt het Windows Memory Diagnostic Tool geopend. Klik nu opnieuw op om het geheugendiagnoseproces te starten.

Controleer de harde schijf op fouten met het CHKDSK-commando

Soms Als gevolg van slechte sectoren of fouten op de harde schijf, reageerde het systeem niet meer en start het zichzelf opnieuw op. Voer de ingebouwde schijfcontrole uit om fouten in de harde schijf en de bedsector te achterhalen en te repareren. Volg hier de stappen om uit te voeren chkdsk Nutsvoorziening.

Open de opdrachtprompt als beheerder.

Typ in het opdrachtpromptvenster chkdsk c: /f /r /x commando en druk op de Enter-toets.

Hier is CHKDSK de afkorting van Check Disk, C: is de stationsletter die u wilt controleren, /F betekent schijffouten herstellen, /R staat voor informatie herstellen uit slechte sectoren en x voor het ontkoppelen van de schijf)

Wanneer wordt gevraagd “Wilt u dit volume plannen om te worden gecontroleerd de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart? (J/N)”. Antwoord Ja op die vraag door op de te drukken ja toets op uw toetsenbord en druk op Enter. Start je computer opnieuw op.

Na het herstarten zou de schijfcontrole moeten beginnen. Dit duurt even om de schijf te scannen en te repareren. Wacht tot Windows uw schijf controleert op fouten 100 % voltooid. Als er fouten worden gevonden op de harde schijf, zal deze zichzelf proberen te repareren of na Opnieuw opstarten, controleert u het chkdsk-rapport in Logboeken.

Grafische kaart of externe apparaten

Meestal kan een defecte grafische kaart ervoor zorgen dat het automatische systeem opnieuw wordt opgestart. Ik persoonlijk geconfronteerd met dit probleem. of als u merkt dat na het installeren van een nieuw extern apparaat zoals een scanner, webcam het systeem regelmatig opnieuw opstart. Verwijder in dit geval de grafische kaart en start Windows met een normale standaard VGA-poort of probeer een andere grafische kaart.

Ook als het probleem is begonnen na het installeren van een nieuw extern apparaat, verwijdert u alle externe apparaten en start u Windows normaal. Als het systeem soepel werkt, sluit dan één voor één een extern apparaat aan om het defecte apparaat te achterhalen.

Problemen met stuurprogramma’s die opnieuw opstarten veroorzaken

Als u onlangs uw apparaatstuurprogramma’s hebt bijgewerkt en nu merkt dat uw Windows zonder waarschuwing opnieuw opstart, wilt u misschien uw stuurprogrammaproblemen oplossen of overwegen om uw stuurprogramma terug te zetten naar de eerdere versie.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok om de apparaatbeheerder te openen. Dit zal alle geïnstalleerde stuurprogrammalijst weergeven. Ontdek het problematische stuurprogramma dat u onlangs hebt bijgewerkt het stuurprogramma (bijvoorbeeld grafische stuurprogramma) gebruik de beeldschermadapters selecteer uw geïnstalleerde grafische stuurprogramma en klik er met de rechtermuisknop op selecteer nu eigenschappen. wanneer grafische Eigenschappen wordt geopend, selecteert u het tabblad Driver. Hier vindt u de optie Roll Back DriverSelect. Dit zal uw driver terugdraaien naar de eerder geïnstalleerde driver. Start daarna de vensters opnieuw. hoop dat dit voor u zal werken.

Opmerking Roll Back-optie is alleen beschikbaar als u uw stuurprogramma van de oude naar de nieuwe hebt bijgewerkt.

Systeemonderhoud uitvoeren

Systeemonderhoud is: een modificatie van een systeem om fouten te corrigeren, de prestaties te verbeteren of om het systeem aan te passen aan een veranderende omgeving of gewijzigde vereisten. Ik raad u ook aan de probleemoplosser voor systeemonderhoud uit te voeren en te controleren in de hoop dat dit zal helpen. Systeemonderhoud uitvoeren Volg de stappen:

Open de opties voor probleemoplossing in het menu Zoektype probleemoplossing in het menu Start en selecteer Opties voor probleemoplossing. of je hebt toegang Configuratiescherm\Alle onderdelen van het Configuratiescherm\Problemen oplossen. Hier Klik op Alles weergeven in het linkerdeelvenster van het scherm. Klik op Systeemonderhoud.

Klik op Volgende en volg de instructies op het scherm. Hiermee wordt gecontroleerd op systeemproblemen. wanneer het proces is voltooid, klikt u op voltooien.

Herstel beschadigde systeembestanden met (SFC Utility)

Als Windows-systeembestanden beschadigd raken of worden gemist, kunt u onnodige fouten tegenkomen, het systeem vastloopt en de loopback opnieuw start. Zodat u het SFC-hulpprogramma kunt uitvoeren om ze te controleren en te repareren.

Open de opdrachtprompt als beheerder, voer de DISM-opdracht uit dism /online /cleanup-image /restorehealthVoer daarna het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit sfc /scannowStart Windows opnieuw en controleer of Windows soepel draait.

Hebben deze oplossingen geholpen om het vastlopen van Windows 10, het systeem automatisch opnieuw op te starten, enz. laat het ons weten in de reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like