Fix Windows 10 geheugenbeheer blauwe schermfout 0x0000001a

Krijgt u een geheugenbeheerfout na het installeren van de nieuwste Windows-update of hardwarewijziging? Op Windows-computers, Geheugen management is een functie die uw computergeheugen controleert en beheert. Het werkt om blokken toe te wijzen aan verschillende applicaties of processen om de algehele systeemprestaties te optimaliseren. Als er een probleem wordt gedetecteerd in het computergeheugen, sluit Windows 10 zichzelf af met geheugenbeheer Blauw scherm.

Windows 10 Geheugenbeheerfout kan worden veroorzaakt door defecte hardware, vaak een kapotte geheugenbank. Nogmaals, de foutmelding kan ook worden geactiveerd door de installatie van onjuiste stuurprogramma’s of bestaande stuurprogramma’s die moeten worden bijgewerkt. Als uw Windows 10-computer wordt getroffen door het gevreesde blauwe scherm ‘geheugenbeheer’, pas dan de onderstaande oplossingen toe om het probleem op te lossen.

Geheugenbeheerfout Windows 10

Laten we beginnen met de basis, als de geheugenbeheerfout werd veroorzaakt door een soort tijdelijke storing, kan een eenvoudige herstart van Windows het probleem oplossen.

Nogmaals, wanneer u een blauwe schermfout tegenkomt, wordt aanbevolen om alle externe apparaten (printer, scanner, externe HDD, enz.) Te verwijderen en uw pc opnieuw op te starten.

Opstarten in veilige modus

Start Windows 10 in de veilige modus (volg de onderstaande stappen) en controleer of het probleem wordt gereproduceerd. Als dat niet het geval is, laat dan waarschijnlijk software of stuurprogramma van derden het probleem veroorzaken, de computer schoon opstarten en controleren of dit helpt.

Raadpleeg de volgende stappen om Windows 10 op te starten in de veilige modus:

    Klik op de aan/uit-knop op het inlogscherm. Houd de SHIFT-toets op het toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op HerstartenZodra uw pc opnieuw is opgestart, tikt of klikt u in het scherm Kies een optie op Problemen oplossen.
    Als je de . niet ziet Opstartinstellingen optie, tik of klik Geavanceerde opties.Tik of klik op Opstartinstellingen en klik vervolgens op Opnieuw opstarten.Op de Opstartinstellingen scherm, kies de opstartinstelling voor: Veilige modus met netwerkmogelijkheden (Over het algemeen F5 toets is ingedrukt om deze instelling te selecteren). Meld u aan op uw pc met een gebruikersaccount met beheerdersrechten.

Opmerking: als vanwege deze blauwe schermfout Windows regelmatig opnieuw opstart, controleer dan hoe u Windows 10 in de veilige modus kunt starten vanuit de opstartopties.

Controleer of het probleem zich blijft voordoen in de veilige modus.

Als het probleem zich niet in de veilige modus voordoet, probeer dan het systeem schoon op te starten en controleer of het probleem aanhoudt.

Voer de geheugendiagnosetool uit

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft een geheugenbeheerfout betrekking op het geheugen van de computer en dat kan ook een fysiek probleem zijn met het geïnstalleerde RAM. Voer de ingebouwde Windows Memory Diagnostic Tool uit die helpt ontdekken of dit de oorzaak van het probleem is.

Druk op Windows-toets + R, typ mdsched.exe en klik op ok, hierdoor wordt de Windows Memory Diagnostics-tool geopend. Klik op Nu opnieuw opstarten en controleer op problemen (aanbevolen).

Wanneer Windows opnieuw wordt opgestart, laat de tool het u vertellen of er iets mis is met uw geheugen. Als dat het geval is, moet u het RAM-geheugen zelf vervangen of uw computer terugsturen als deze onder de garantie valt.

Voer Systeembestandscontrole uit

Het hulpprogramma voor systeembestandscontrole is een Microsoft-tool voor het detecteren van verschillende problemen met uw systeem, met name voor beschadigde systeembestanden, en het lijkt erop dat het ook de problemen met het geheugenbeheer van sommige mensen heeft opgelost. Laten we een System File Checker (SFC)-scan uitvoeren om te controleren op corruptie van systeembestanden in het systeem. Voer daarvoor de opdracht DISM (Deployment Image Servicing and Management) herstelgezondheid uit die ervoor zorgt dat de systeembestandscontrole correct werkt.

Typ cmd in het menu Start, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt in de zoekresultaten en selecteer uitvoeren als beheerder. Typ in de opdrachtprompt DISM /online /cleanup-image /restorehealth en druk vervolgens op de enter-toets. Wacht tot de opdracht is voltooid. Typ de opdracht voor systeembestandscontrole: sfc /scannow en druk op de enter-toets, en start ten slotte uw pc opnieuw op zodra het scanproces 100% is voltooid. Controleer of dit helpt bij het oplossen van de blauwe schermfout in het geheugenbeheer.

Virtueel geheugen resetten

Als u recentelijk virtueel geheugen hebt aangepast om extra RAM toe te voegen, raden we u aan dit te wijzigen in automatisch en Windows het paginabestand zelf te laten beheren.

Druk op Windows-toets + R, typ sysdm.cpl en klik op ok om Systeemeigenschappen te openen. Tik hier op Geavanceerd in de werkbalk. Klik vervolgens op Instellingen onder Prestaties. Tik in het venster Prestatie-opties op Geavanceerd in de werkbalk. Klik vervolgens op de optie Wijzigen onder Virtueel geheugen. Controleer in het venster Virtueel geheugen of het is ingesteld. Automatisch de wisselbestandsgrootte voor alle stations beheren. Zo niet, vink dan Automatisch de wisselbestandsgrootte voor alle stations beheren aan. wijzigingen, en controleer of dit helpt bij het oplossen van de fout met het blauwe scherm.

Installeer de nieuwste Windows-update

Een Windows-update kan verschillende fouten corrigeren en kan ook de stabiliteit van uw Windows 10-apparaat verhogen. Het installeren van de nieuwste Windows-update heeft mogelijk de bugfix voor deze geheugenbeheerfout, laten we de nieuwste Windows-updates installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, klik op Update en beveiliging en vervolgens op Controleren op updates. Hiermee worden de nieuwste Windows-updates gedownload en geïnstalleerd, indien beschikbaar of in afwachting van installatie. Start uw pc opnieuw op om ze toe te passen.

Werk de stuurprogramma’s van uw grafische kaart bij

Een andere meest voorkomende oorzaak van de geheugenbeheerfout in Windows 10 lijkt verouderde of kapotte grafische kaartstuurprogramma’s te zijn. Als je niet de nieuwste versie gebruikt, probeer dan de nieuwste te installeren. Als dat zo is, kan het waarschijnlijk geen kwaad om ze te verwijderen en het opnieuw te proberen. Welke stuurprogramma’s u nodig hebt, hangt natuurlijk af van uw grafische kaart. Windows 10 zal je kunnen vertellen wat je in je systeem hebt, maar het is waarschijnlijk Intel-graphics aan boord of iets van Nvidia of AMD.

Controleer softwareproblemen

Soms kan het BSOD-probleem zijn omdat een softwareprogramma dat u in het nabije verleden hebt geïnstalleerd, de werking van bestaande software kan verstoren. U kunt vervolgens de nieuwe software uitschakelen en proberen of het probleem is opgelost.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? geheugen management blauw scherm fout windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like