Fix Windows 10 blauw scherm Fout 0xC000021A permanent 2022

Windows 10 en 8.1 hadden een aantal problemen toen het voor het eerst werd uitgebracht. Microsoft heeft lang en hard geprobeerd om alle redenen op te lossen. Na een tijdje begon Microsoft updates te pushen. Sommige fouten zijn opgelost, maar er waren er genoeg die dat niet waren. Een van die fouten houdt verband met de blauwe schermfout van Windows 10 0xc000021a. zoals andere Blue Screen Of Death-fouten, u ziet een blauw scherm met de melding dat er een probleem is gedetecteerd en uw computer zal opnieuw opstarten.
Als u de fout wilt weten, kunt u later online naar deze fout zoeken: 0xC000021a

Soms crashen tijdens het werken of bij het opstarten van Windows plotseling een fout met een blauw scherm. Deze fout kan alle actieve programma’s laten crashen en uw pc dwingen opnieuw op te starten om permanente schade te voorkomen. Het systeem toont: 0xc000021A Fout met een blauw scherm alleen wanneer de bestanden Winlogon.exe of Csrss.exe beschadigd raken door een intern of extern probleem. Deze beide bestanden zijn een van de belangrijke systeembestanden, Winlogon.exe is verantwoordelijk voor het beheer van de in- en uitlogprocessen. Csrss.exe behoort tot Microsoft Client of Server ‘Runtime Server Subsystem’.

Er staat dat uw pc een probleem heeft ondervonden en opnieuw moet worden opgestart. Deze fout verschijnt in een blauw scherm van de dood. Het kan dus ernstige problemen hebben die de interne structuur van Windows OS beschadigen. Deze fout blijft ook bestaan ​​nadat de pc opnieuw is opgestart.

Reden voor Windows 10 blauw scherm fout 0xc000021a

Deze fout treedt op wanneer een subsysteem in de gebruikersmodus, zoals Winlogon of het Client Server Run-Time Subsystem (CSRSS), fataal is gecompromitteerd en de beveiliging niet langer kan worden gegarandeerd. Als reactie schakelt het besturingssysteem over naar de kernelmodus. Microsoft Windows kan niet worden uitgevoerd zonder WinLogon of CSRSS. Daarom is dit een van de weinige gevallen waarin een storing in een gebruikersmodusservice het systeem kan uitschakelen.

Afgezien van de 0xC000021A-fout kan optreden als Winlogon.exe of Csrss.exe niet meer werken. Dit gebeurt als:

    Er waren corrupte incompatibele systeembestanden op de computer. Er was een mislukte upgrade. Onvolledige installatie van een softwareprogramma. Incompatibele apparaatstuurprogramma’s. Het geïnstalleerde softwarebestand van derden ontbreekt. Het systeemregister is beschadigd. (Dit kan gebeuren door schijflees-/schrijffouten, stroomuitval of virusaanvallen.)

Fix Windows 10 blauw scherm Fout 0xC000021A

Als u ook last heeft van deze Blue Screen Error Here Volg de onderstaande stappen. Deze tips helpen ook om elke foutcode met een blauw scherm op te lossen. Dus laat ze een voor een vallen.

Toegang tot geavanceerde opstartopties

Als uw systeem hierdoor niet kan opstarten windows 10 blauw scherm fout 0xc000021ar dan Eerste Windows Geavanceerde Opties. Hier heb je veel hulpprogramma’s voor probleemoplossing, zoals systeemherstel, opstartoptie in veilige modus, geavanceerde opdrachtprompt, systeemimageherstel, opstartreparatie enz. En opstartreparatie kan helpen om dit probleem op te lossen. Om opstartreparatie uit te voeren op Windows 10 en 8.1 First Access Advanced Startup Option. Om dit te doen Plaats eerst de opstartbare schijf in uw mediastation en start het systeem opnieuw op naar de BIOS-setup (om toegang te krijgen tot de BIOS-setup drukt u tijdens het opstarten op Del, F2, F12 of Esc op het toetsenbord)

Ga in de BIOS-setup naar het BOOT-menu met behulp van de rechterpijltoets. Wijzig hier de eerste opstart-cd-rom-drive en de tweede opstart naar de harde schijf. Druk na de wijzigingen op de F10-toets om wijzigingen aan te brengen. Als u wordt gevraagd om wijzigingen op te slaan, selecteert u ja dit zal de Windows opnieuw opstarten. Tijdens het opstarten ziet u op een willekeurige toets drukken om op te starten vanaf cd of dvd, druk op een willekeurige toets op het toetsenbord. Hier wordt uw Windows-installatievenster geopend. Selecteer hier de taal, tijdvaluta en toetsenbordinvoer en klik op volgende selecteer in het volgende scherm Uw computer herstellen.

Selecteer nu op het volgende scherm Troubleshoot Now Klik in het scherm Troubleshoot op Geavanceerde opties. Selecteer op het scherm Geavanceerde opties, zoals hieronder weergegeven, de opstartreparatie.

Opstartreparatie

Wanneer u opstartherstel selecteert, wordt het venster opnieuw gestart en tijdens het opstarten wordt een diagnose van uw systeem gestart. Tijdens deze diagnostische fase scant Startup Repair uw systeem en analyseert het de verschillende instellingen, configuratie-opties en systeembestanden terwijl het zoekt naar corrupte bestanden of mislukte configuratie-instellingen. Meer specifiek zoekt Startup Repair naar de volgende problemen:

    Ontbrekende/corrupte/incompatibele stuurprogramma’sOntbrekende/corrupte systeembestandenOntbrekende/corrupte opstartconfiguratie-instellingenCorrupte registerinstellingenCorrupte schijfmetadata (hoofdopstartrecord, partitietabel of opstartsector)Problematische update-installatie

Als Startup Repair een van dit soort problemen detecteert, zal het automatisch proberen deze op te lossen. Als Startup Repair het probleem kan oplossen, zal het dit doen zonder enige tussenkomst. Het zal dan het systeem opnieuw opstarten en normaal opstarten. controleer het probleem opgelost als het probleem zich nog steeds voordoet, volg dan de volgende stappen.

Voer het DISM-commando uit in de veilige modus

Als de bovenstaande methode niet werkt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het uitvoeren van de DISM-opdracht kan helpen om dit probleem op te lossen. om dit te doen, start u uw systeem op vanaf Windows-installatiemedia en gaat u naar deze pc om deze te repareren en kiest u vervolgens Problemen oplossen – Selecteer Geavanceerde opties – Selecteer Opstartinstellingen – Klik op Opnieuw opstarten. Druk nu op het volgende scherm op de F6-toets om op te starten in Veilige modus met opdrachtprompt.

Zodra de opdrachtprompt verschijnt, typt u deze opdracht en drukt u op Enter:

identificeer eerst de naam van het systeemstation om dit te doen Type Schijfdeel wanneer het schijfgedeelte begint, typt u lijstvolume om het systeemvolume te bepalen als onderstaande afbeelding. D is het door mij geïnstalleerde Windows-volume.

Typ nu het exit-commando om Diskpart te verlaten en typ het onderstaande DISM-commando

dism /image:D: /cleanup-image /revertpendingactions

Vervang D: door de letter van het station waarop uw Windows 8/8.1 is geïnstalleerd.

Dit duurt even om te voltooien, wacht tot 100% voltooid is.

Voer daarna bovendien de onderstaande opdrachten één voor één uit.

cd D:WindowsWinSxS

verplaatsen pending.xml pending.old

Dit werkt als een pending.xml is aangemaakt.

Start daarna het systeem opnieuw op en wanneer het de volgende keer wordt gestart windows 10 blauw scherm fout 0xc000021a kan opgelost worden. Dit is de best werkende oplossing voor de meeste Windows-gebruikers als je nog steeds een foutmelding krijgt, volg dan de volgende stap.

Repareer beschadigd systeembestand met de SFC-opdracht

Na het uitvoeren van de DISM-opdracht als dit probleem niet is opgelost, hoeft u zich geen zorgen te maken. Windows heeft een ingebouwde tool voor systeembestandscontrole die we kunnen gebruiken om het systeem te scannen op mogelijk beschadigde bestanden. Deze tool zal eventuele onverwachte corruptie detailleren en mogelijk repareren, waardoor het systeem weer goed werkt.

Als u de tool voor het controleren van systeembestanden wilt uitvoeren, opent u eerst de opdrachtprompt. Hiervoor klikt u op Start, typt u Opdrachtprompt of cmd in het zoekvak, klikt u met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en klikt u vervolgens op Als administrator uitvoeren. Als u om een ​​beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Toestaan.

Typ de volgende opdracht bij de opdrachtprompt en druk vervolgens op ENTER:

sfc /scannow

De opdracht sfc /scannow scant alle beveiligde systeembestanden en vervangt beschadigde bestanden door een kopie in de cache die zich in een gecomprimeerde map op %WinDir%System32dllcache bevindt.
Het kan even duren voordat deze opdracht is voltooid. Sluit het opdrachtpromptvenster pas als de verificatie 100% is voltooid.

Handtekening stuurprogramma uitschakelen

Start de pc opnieuw op vanuit Windows door de Shift-toets ingedrukt te houden en Opnieuw opstarten te selecteren. Wanneer het optiescherm wordt geopend, selecteert u Problemen oplossen. Op deze manier krijgt u toegang tot geavanceerde tools. Selecteer Geavanceerde optie op het volgende scherm. Het volgende venster biedt tientallen opties, maar het enige dat u hier hoeft te doen, is Opstartinstellingen selecteren. Wanneer het opstartscherm wordt geopend, drukt u op F7 (Handhaving stuurprogrammahandtekening uitschakelen).

Daarna zal de pc opnieuw opstarten. Rekening windows 10 blauw scherm fout 0xc000021a wordt opgelost, anders volgt u de volgende stap.

Verwijder alle recent geïnstalleerde applicaties

Als de fout begon te verschijnen, onmiddellijk nadat u een toepassing hebt geïnstalleerd of een nieuw stuurprogramma hebt geïnstalleerd, bestaat de kans dat dit nieuwe programma de fout veroorzaakt. hiervoor moet u het programma verwijderen en vervolgens uw systeem evalueren.

Zorg er eerst voor dat u beheerdersrechten heeft om wijzigingen aan te brengen of een toepassing te verwijderen.

Laten we de stappen volgen om dit te doen. Open eerst Configuratiescherm\Alle onderdelen van het Configuratiescherm\Programma’s en onderdelen. selecteer nu de recent geïnstalleerde applicatie en klik op verwijderen.
Start Windows opnieuw en controleer. als u nog steeds een probleem met uw pc tegenkomt en het Blue Screen-probleem in Windows 10 opnieuw moet opstarten, volgt u de volgende stap.

Gebruik Memory Diagnostic om geheugenfouten (RAM) te herstellen

Soms kan beschadigd RAM dit blauwe schermprobleem veroorzaken. dus Om te bepalen of dit het geval is, moet u uw RAM testen. Dit kan gedaan worden door de Memory Diagnostic Tool uit te voeren

Open het startmenu en typ Windows Memory Diagnostic en kies de app met dezelfde naam. Selecteer nu Nu opnieuw opstarten en controleer op problemen.

Het zal uw pc opnieuw opstarten en een diagnose stellen van uw geheugenproblemen. Laat het programma eindigen en als er een fout wordt gevonden, wordt deze gerapporteerd. Als dit het geval is, is het tijd om de foutieve geheugenmodule te vervangen.

Beschadigde registerbestanden repareren

Om beschadigde registerbestanden te herstellen, moet u een registeropschoonprogramma gebruiken. Er zijn veel betaalde en gratis versies van registry cleaner op internet. Je kunt ze allemaal downloaden. U hoeft alleen maar op de knop voor het opschonen van het register te klikken en deze software zal het beschadigde register automatisch voor u vinden en repareren.

Windows terugzetten naar een eerder tijdstip.

Herstelpunten blijken in dit soort situaties erg handig te zijn. Deze methode is alleen nuttig voor u als u al een herstelpunt hebt gemaakt in het verleden toen uw pc zo soepel liep als boter. Voor degenen die al een herstelpunt hebben gemaakt, lees hoe u systeemherstel uitvoert op Windows 10, 8.1 en 7

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like