Fix We kunnen sommige updates niet installeren omdat er andere updates worden uitgevoerd

Windows 10 is het beste besturingssysteem ooit van Microsoft vergeleken met eerdere Windows 8.1 en 7. Nieuwe geweldige functies, betrouwbare beveiliging, geoptimaliseerde snelheid en meer. Ook met Windows 10 maakt Microsoft de installatie van updates automatisch. Dit betekent dat als een Windows 10-computersysteem via internet is verbonden met de Microsoft-server, deze automatisch de nieuwste Windows-updates ontvangt. Indien nodig kan de eigenaar van de pc de installatie van updates lastig vallen door de app Instellingen te openen, Updates en beveiliging te openen en op de knop Controleren op updates te klikken. Maar sommige gebruikers melden dat de Windows-update niet kan worden geïnstalleerd met “er is een andere installatie in uitvoering Windows 10” of “We kunnen sommige updates niet installeren omdat er andere updates aan de gang zijn.” Fout bij het controleren van Windows-updates.

Normaal gesproken betekent deze fout dat het Windows-systeem momenteel werkt aan de eerdere updates, die mogelijk niet correct zijn geïnstalleerd. En dat gebeurt meestal als er enige corruptie is van bestanden die verband houden met Microsoft Installer-service (msiserver), en Windows blokkeert de installatie van andere updates, zelfs als er op dit moment geen update wordt geïnstalleerd. Als gevolg hiervan kan de gebruiker geen functie-updates installeren.

Fix een andere installatie is bezig Windows 10

Als jij hier ook last van hebt Installatiefout bijwerken “We kunnen sommige updates niet installeren omdat er andere updates worden uitgevoerd” Pas de onderstaande oplossingen toe om dit op te lossen. Begin met de basisoplossing Start de Windows-computer opnieuw op. En controleer opnieuw voor de laatste beschikbare updates van

Windows + I om instellingen te openenKlik op updates en beveiligingWindows-update en klik vervolgens op de knop controleren op updates.

Als u nog steeds dezelfde fout krijgt, volgt u de volgende stap.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Microsoft heeft een officiële Problemen met Windows Update oplossen tool die de aan Windows Update gerelateerde tijdelijke bestanden wist, de inhoud van de map Softwaredistributie wist, Windows Update-componenten repareert en opnieuw instelt, de status van Windows Update-gerelateerde services controleert, controleert op openstaande updates en meer. Dat helpt om de meeste download- en installatieproblemen van Windows 10 Update op te lossen.

U kunt de probleemoplosser voor Windows-updates rechtstreeks downloaden en uitvoeren vanaf de officiële site. Of u kunt de probleemoplosser uitvoeren vanuit de app Instellingen door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen, klik op Bijwerken en beveiliging, vervolgens op Windows-update, zoek en selecteer Windows-update, klik vervolgens op de probleemoplosser uitvoeren, laat de probleemoplosser problemen detecteren en oplossen, voorkom dat Windows-updates worden geïnstalleerd. proces en controleer opnieuw op updates.

Start de Windows Installer-service opnieuw

Soms kunnen bepaalde reparatie- of verwijderingsprocessen automatisch op de achtergrond worden gestart en kan de Windows Installer-service nodig zijn om te kunnen worden uitgevoerd. Als u andere software probeert te installeren terwijl Windows Installer actief is, zult u deze fout tegenkomen. Een van de eenvoudigste manieren om dit probleem op te lossen, is door de Windows Installer-service opnieuw te starten.

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok Scroll naar beneden en zoek naar Windows installer-serviceKlik met de rechtermuisknop op Windows installer-service en selecteer opnieuw opstarten.

Registreer de Windows Installer-service opnieuw

    Druk op Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen. Schakel vervolgens naar het tabblad Services en scrol omlaag naar gevonden msiserver service.Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Hou op.

Open vervolgens de opdrachtprompt als beheerder. u kunt dit doen door cmd te typen in het startmenu, zoek de opdrachtprompt, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer uitvoeren als beheerder.

Typ hier de volgende opdrachten een voor een en druk op de Enter-toets om de opdracht uit te voeren:

MSIEXEC /UNREGISTER
MSIEXEC /REGSERVER

Open daarna opnieuw met de rechtermuisknop msiserver service en selecteer Starten. Start nu de Windows-computer opnieuw op en controleer op Windows-updates. Ik hoop dat dit het probleem met de installatie van de update oplost. We kunnen sommige updates niet installeren omdat er andere updates worden uitgevoerd.

Tweak Register-editor

U past ook de Windows-registereditor aan om de installatiefout van de update op te lossen. We kunnen sommige updates niet installeren omdat er andere updates worden uitgevoerd op Windows 10.

Druk op Windows + R, typ regedit en ok om de register-editor van Windows te openen, een back-up van de registerdatabase te maken en vervolgens naar het volgende pad te gaan:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session ManagerKlik hier met de rechtermuisknop op de In behandelingBestandHernoemenBewerkingen registerstring (REG_MULTI_SZ). Selecteer vervolgens Verwijderen en klik op ja om te bevestigen.

Sluit het registervenster en start windows opnieuw. Controleer nu op updates. Ik hoop dat u deze keer geen problemen ondervindt tijdens het installeren van Windows-updates.

Onderdelen van Windows-updates resetten

Sommige gebruikers stellen voor om Windows-updatecomponenten opnieuw in te stellen en oude updatebestanden te wissen, Windows-updates te dwingen nieuwe updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden en te installeren. En die hoogstwaarschijnlijk de installatieproblemen van Windows-updates oplossen, zijn onder meer “We kunnen sommige updates niet installeren omdat er andere updates aan de gang zijn.”

Open de opdrachtprompt als beheerder en stop vervolgens de volgende Windows-services (Windows Update en Background Intelligent Transfer Service) met behulp van de onderstaande opdracht.

net stop wuauservnetto stopbits

En minimaliseer het opdrachtpromptvenster.

Nu open C:\Windows\SoftwareDistribution\DownloadSneltoets gebruiken Ctrl + A om alles te selecteren, druk vervolgens op de Delete-toets om alle bestanden in de downloadmap te verwijderen

Open nu opnieuw de opdrachtpromptvensters en voer de onderstaande opdracht uit om de eerder gestopte Windows-services opnieuw te starten.

net start wauservnetto startbits

Start daarna gewoon Windows opnieuw en controleer op Windows-updates. Ik hoop dat Windows deze keer updates zonder fouten installeert.

Hier een korte video die laat zien hoe je dit kunt oplossen een andere installatie is bezig windows 10.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like