Fix USB-poorten werken niet op Windows 10 versie 21H2 (7 eenvoudige oplossingen)

Een aantal Windows-gebruikers melden Na installatie van Windows 10 versie 21H2 USB-poorten werken niet meer op hun laptop. enkele anderen “USB-apparaat wordt niet herkend” na de Windows 10-update. Geen van de USB-apparaten zal werken, of het nu een USB-muis, toetsenbord, printer of pendrive is, dus het probleem is zeker gerelateerd aan USB-poorten in plaats van aan het apparaat zelf.

Windows 10 USB niet herkend

dat het is

Controleer of het apparaat zelf defect is

Het is mogelijk dat het apparaat dat u probeert te gebruiken defect is en daarom niet herkenbaar is voor Windows. Om te controleren of dat niet het geval is, sluit u uw USB-apparaat gewoon aan op een andere werkende pc en kijkt u of het werkt. Dus als het apparaat op een andere pc werkt, kunt u er zeker van zijn dat de probleem is gerelateerd aan USB-poorten en we kunnen doorgaan met de volgende methode.

Windows-update installeren

Als u Windows Update uitvoert, wordt gecontroleerd of er updates van het besturingssysteem voor uw computer nodig zijn, inclusief apparaatstuurprogramma’s die waarschijnlijk helpen bij het oplossen van verschillende problemen, waaronder USB-poorten/apparaat dat niet werkt in Windows 10.

Open de app Instellingen met behulp van de sneltoets Windows + IKlik op Update en beveiliging dan Windows-update. Klik hier op de knop Controleren op updates en laat Windows de nieuwste Windows-updates downloaden en installeren, indien beschikbaar daar. Start Windows opnieuw om de nieuwste update toe te passen en controleer of de USB-poorten beginnen te werken.

Controleer op voeding

Als u wordt geconfronteerd met een USB-apparaat dat niet werkt (USB-apparaat wordt niet herkend ) op Windows 10-laptop. Dit is erg handig omdat de voeding van uw laptop wordt geleverd aan uw USB-poorten. Als het dit niet goed doet, werken de apparaten die op deze USB-poorten zijn aangesloten mogelijk niet. Dit gebeurt meestal wanneer Windows uit de slaapstand wordt gehaald.

Dat zorgt ervoor dat u eenvoudig de voeding en oplader van uw laptop loskoppelt. Sluit vensters af en verwijder de batterij. Houd vervolgens de aan / uit-knop 30 seconden ingedrukt. Plaats nu het beslag zoals voorheen en start het systeem. Sluit de USB-apparaten aan op de laptop opnieuw en controleer of deze goed werkt.

Schakel de functie Selective Suspend uit

Dit is een andere effectieve oplossing omdat Windows standaard uw USB-controllers omschakelt om stroom te besparen (meestal wanneer het apparaat niet in gebruik is) en zodra het apparaat nodig is, zet Windows het apparaat weer AAN. Maar soms kan Windows om welke reden dan ook of een aantal corrupte instellingen het apparaat niet AANzetten en ervoor zorgen dat de USB-apparaten niet meer werken. Die oorzaak

Open Apparaatbeheer. Zoek de Universal Serial Bus-controllers > uitbreiden. Zoek het USB Root Hub-apparaat in de lijst. Ga naar Energiebeheer. Vink het vinkje uit De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen > OK.

Opmerking:

Wijzig de stroomconfiguratie en schakel Fast Boot uit

Sommige gebruikers melden dat het uitschakelen van de functie Snel opstarten hen helpt het probleem op te lossen “USB-apparaat werkt niet op Windows 10.” U kunt ook proberen de functie Snel opstarten uit te schakelen als volgt:

Druk op de Windows-toets + R, typ powercfg.cpl en druk op enterSelecteer Kies wat de aan/uit-knoppen doenSelecteer Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijnDeselecteer het vakje met de tekst Snel opstarten inschakelen (aanbevolen). Het is te vinden in de sectie Afsluitinstellingen Klik op Instellingen opslaan

Functie voor selectieve USB-onderbreking uitschakelen

Volgens sommige gebruikers kunt u dit probleem mogelijk eenvoudig oplossen door de functie uit te schakelen. Volg hiervoor deze stappen:

    Open het configuratiescherm, zoek naar en selecteer energie-opties. Selecteer vervolgens Wijzig plan-instellingen naast uw momenteel geselecteerde plan. Klik nu op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen. Navigeer naar en stel de USB-selectieve onderbrekingsinstelling in op Uitgeschakeld. Klik op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan .

Stuurprogramma’s bijwerken voor (Universal Serial Bus) USB-controllers

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet hebben opgelost, proberen we de USB-controllerstuurprogramma’s bij te werken of opnieuw te installeren.

Klik met de rechtermuisknop op het Windows-logo > Selecteer Apparaatbeheer. Vouw Universal Serial BUS-controllers uit Zoek het apparaat met een geel uitroepteken. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Stuurprogramma bijwerken… > Kies Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware. En volg de instructies op het scherm om Windows te laten controleren op de nieuwste beschikbare driver. Als er Windows wordt gevonden, wordt deze automatisch voor u gedownload en geïnstalleerd.

Als er geen nieuwe update is, klik dan met de rechtermuisknop en selecteer Verwijderen > OKE. Ga naar het tabblad Actie in het venster Apparaatbeheer > Selecteren Scannen op hardwarewijzigingen > Vervolgens verschijnt de USB-poort.

Sluit hierna uw draagbare apparaten opnieuw aan op uw pc en daar verschijnen uw USB- of SD-kaart enz. Nu op uw pc.

Bekijk ook deze video waarin wordt uitgelegd hoe u een dode USB-poort in Windows 10, 8.1 en 7 kunt repareren

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de fout “USB-poorten werken niet” of “USB-apparaat wordt niet herkend” in Windows 10? Laat ons weten welke optie voor u werkte, Lees ook

0 Shares:
You May Also Like