[Fix] TiWorker.exe Windows modules installer worker Hoog schijfgebruik

Heb je TiWorker.exe of . opgemerkt? Installateur van Windows-modules Hoog schijfgebruik probleem op Windows 10 systeem? Vooral na het installeren Windows 10 21H1-update gebruikers melden Systeem niet reageert voor een lange tijd, bestanden, mappen of apps openen niet of systeem crasht, loopt vast. Wanneer Taakbeheer wordt geopend om te controleren waar het gebruik van systeembronnen de gebruiker 100% schijfgebruik opmerkt door de installatiewerker van Windows-modules (TiWorker.exe). Nu heb je de vraag in je hoofd wat is dit Windows-modules installateur werknemer TiWorker.exe? Waarom het op de computer draait en waarom het zoveel systeembronnen gebruikt, 100% schijf- of CPU-gebruik enz.

Wat is windows modules installer worker of TiWorker.exe?

Windows Modules Installer Worker (WMIW) of TiWorker.exe is slechts een Windows-service. Dat blijft op de achtergrond draaien en zoekt naar nieuwe Windows-updates. Het bereidt uw computer ook voor op installatie en controleert regelmatig op nieuwe updates.

Normaal gesproken beëindigt dit alle bronnen die nodig zijn voor een update zodra de update is voltooid. Maar soms, om welke reden dan ook, blijven deze bronnen op de achtergrond draaien, of het proces loopt vast. Dit veroorzaakt een hoog gebruik van systeembronnen of het systeem reageert niet meer en is het gevolg van problemen met een hoog CPU- of 100 % schijfgebruik.

Problemen met het hoge schijfgebruik van TiWorker.exe oplossen

Als u ook tiworker.exe of . opmerkt Windows-modules installateur werknemer veroorzaakt een hoog schijfgebruik en vertraagt ​​uw systeem. Hier zijn enkele toepasselijke oplossingen om het probleem met het hoge CPU- of 100% schijfgebruik van Windows-modules op te lossen.

Basis probleemoplossing

Voordat u onderstaande stappen voor probleemoplossing uitvoert, voert u eerst een volledige systeemscan uit met een goede antivirus / anti-malware applicatie met de laatste updates geïnstalleerd. Om ervoor te zorgen dat een virus-malware-infectie dit probleem niet veroorzaakt. Voer ook systeemoptimalisatie van derden uit zoals Ccleaner om rommel, cache, cookies, systeemfouten, geheugendump enz. op te ruimen en kapotte registervermeldingen te repareren.

Controleer ook of er geen updates meer in behandeling zijn om te downloaden of te installeren, waardoor de tiworker.exe of windows modules installer worker Hoog Gebruik van systeembronnen, 100% CPU- of schijfgebruik. U kunt updates controleren en installeren via Instellingen -> update en beveiliging -> Windows-updates -> Controleren op updates. Ook als je een update-installatiefout krijgt, vastgelopen download, raadpleeg dan deze handleiding om het op te lossen Windows-update problemen.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Dit is ook een betere en gemakkelijkere oplossing om het hoge schijf- en hoge CPU-gebruik, veroorzaakt door het Windows Update-proces, op te lossen. Als er Windows-updates op de achtergrond vastlopen, kan dit onnodig gebruik van systeembronnen veroorzaken, zoals 100% CPU- of DISK-gebruik. Downloaden en voer de probleemoplosser voor Windows Update uit en laat Windows het update-gerelateerde probleem zelf voor u oplossen.

Of open Instellingen -> Update en beveiliging -> problemen oplossen -> link geavanceerde probleemoplossing -> selecteer Windows Update en voer de probleemoplosser uit.

De prioriteit van TiWorker verminderen

Navigeer naar het menu Start en zoek naar Taakbeheer. Ga naar Taakbeheer > Meer details en klik vervolgens op het tabblad Details. Zoek naar TiWorker.exe en klik er met de rechtermuisknop op. Zet de prioriteit op laag. (tijdelijk kunt u Procesboom beëindigen selecteren om het TiWorker-proces te stoppen)

Controleer of het vermindert Tiworker.exe hoog CPU-gebruik.

Module-installatieservice uitschakelen

Ik heb persoonlijk ontdekt dat dit de beste en meest effectieve oplossing is om de Installatieprogramma voor Windows-modules, TiWorker.exe Hoog schijfgebruik 100% CPU-gebruiksprobleem op Windows 10. Zoals eerder besproken, heeft dit probleem te maken met de Windows-modules installer worker (TrustedInstaller) en de Windows Update (wuauserv)-service. Het kan zijn dat deze services niet reageren, crashen of niet goed werken, en een hoog CPU- of 100% schijfgebruik veroorzaken.

En schakel deze services uit (windows-modules installer worker (Trusted Installer) en Windows Update (wuauserv)) Bijna 100% Fix The Installatieprogramma voor Windows-modules, TiWorker.exe Hoog schijfgebruik 100% CPU-gebruiksprobleem voor jou. Om deze services uit te schakelen, drukt u op Win + R, typt u services.msc en druk op de enter-toets. Blader vervolgens naar beneden, zoek naar de service met de naam windows modules installer worker en dubbelklik erop. Wijzig hier het opstarttype in Handmatig / Uitschakelen en stop de service naast de servicestatus. Nogmaals Herhaal deze stap voor de Windows Update-service. Start vervolgens Windows opnieuw en controleer Er is geen hoog schijfgebruik meer 100% CPU-gebruik.

Tweak SoftwareDistributiemap

Als u nog steeds hetzelfde probleem ondervindt nadat u de installatiewerker van Windows-modules en de Windows-updateservice hebt gestopt/uitgeschakeld, volgt u de onderstaande stappen om de softwaredistributiemap aan te passen waar Windows updatebestanden tijdelijk opslaat. Als bestanden beschadigd raken in de softwaredistributiemap, kan dit ook leiden tot: Installatieprogramma voor Windows-modules, TiWorker.exe Hoog schijfgebruik 100% CPU-gebruik.

Voordat we eerst de softwaredistributiemap aanpassen, moeten we stoppen (Windows-update, Installatieservice voor Windows-modules) sommige Windows-update-gerelateerde services. Omdat we deze services al eerder hebben gestopt, laten we naar het directe punt komen en de softwaredistributiemap aanpassen. Open gewoon de C:\Windows map. Hier Verwijder * (of hernoem bijv. naar “SoftwareDistributionOLD”) de map SoftwareDistribution.

Opmerking: bij het opnieuw opstarten, wordt de volgende keer dat Windows Update controleert op beschikbare updates, automatisch een nieuwe lege SoftwareDistribution-map door Windows gemaakt om updates op te slaan.

Start nu Windows opnieuw om een ​​nieuwe start te maken, controleer en installeer vervolgens de nieuwste beschikbare updates. Zoals voordat we de Windows-update en de installatieservice voor Windows-modules hebben uitgeschakeld, start u ze eerst vanuit Windows-services en controleert u op de nieuwste updates.

Controleer schijffouten

Soms veroorzaken schijffouten ook een hoog schijfgebruik, systeem reageert niet meer, CPU of schijf gebruikt continu 99% enz. Windows heeft een zeer nuttig CHKDSK-hulpprogramma voor de opdrachtregel dat controleert op schijffouten. En door wat extra parameters toe te voegen, kunnen we CHKDSK dwingen om schijffouten te controleren en op te lossen. En zorg ervoor dat schijffouten, slechte sectoren dit probleem met hoog schijfgebruik niet veroorzaken.

Open eenvoudig de opdrachtprompt als beheerder en typ vervolgens command chkdsk c: /f /r /x En druk op de enter-toets. Als u bij de volgende herstart om een ​​geplande schijfcontrole vraagt, drukt u op ja sleutel en herstart windows.

Hiermee worden de schijffouten gescand en gecontroleerd als het hulpprogramma chkdsk ze probeert te repareren. Nadat het scan- en reparatieproces 100% is voltooid, worden de vensters automatisch opnieuw gestart. Bij de volgende startcontrole is er geen hoger schijfgebruiksprobleem en werkt het systeem soepel.

Corrupte systeembestanden en -services repareren

Opnieuw beschadigde of ontbrekende systeembestanden veroorzaken ook verschillende problemen op uw Windows-systeem. En moge dit Installatieprogramma voor Windows-module, TiWorker.exe Hoog schijfgebruik of 100% CPU-gebruik is daar een van. Dus ren de Hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden (die ontbrekende beschadigde systeembestanden scant en herstelt) door hieronder te volgen om ervoor te zorgen dat de beschadigde ontbrekende systeembestanden het probleem niet veroorzaken.

Open de opdrachtprompt als beheerder en typ vervolgens sfc /scannow en druk op de enter-toets. Hiermee wordt het systeem gescand op ontbrekende beschadigde beschadigde systeembestanden. Indien gevonden de SFC-hulpprogramma zal ze herstellen vanuit een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache. Wacht tot 100% het scanproces voltooit en daarna Windows opnieuw opstarten En controleer of beschadigde systeembestanden het probleem met het hoge schijfgebruik hebben veroorzaakt, dan wordt het probleem na het uitvoeren van het SFC-hulpprogramma opgelost.

Voer DISM-opdracht uit

Systeembestandscontrole Resultaten Windows Resource Protection heeft corrupte bestanden gevonden, maar kon ze niet repareren. Dit betekent dat het hulpprogramma ontbrekende beschadigde systeembestanden niet kan herstellen. Daarom moet je voer de DISM uit opdracht Dism /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth die de systeemkopie repareert en SFC in staat stelt zijn werk te doen.

Na het uitvoeren van het DISM-commando Opnieuw Uitvoeren Sfc / scannow commando om ontbrekende systeembestanden te herstellen. Daarna Windows opnieuw starten Om een ​​nieuwe start te maken en te controleren Er is geen probleem meer met hoog schijfgebruik, 100% CPU-gebruik.

Dit zijn enkele van de meest toepasselijke oplossingen om het installatieprogramma van de Windows-module te repareren, TiWorker.exe Hoog schijfgebruik, 100% CPU-gebruik probleem op Windows 10 en 8.1 computers. Ik hoop dat de bovenstaande oplossingen voor uw probleem (Windows Modules Installer Worker CPU-gebruik of schijfgebruik) worden opgelost. Heb je nog steeds een vraag, suggestie of heb je een probleem terwijl je bovenstaande oplossingen toepast, voel je vrij om hieronder commentaar te geven.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like