Fix The Disk is Write Protected Error voor USB Flash Drive in Windows 10

Krijg foutmelding “De schijf is beveiligd tegen schrijven” terwijl u uw USB-flashstation, SD-geheugenkaart of andere apparaten probeert te gebruiken? Kunt u vanwege deze fout geen wijzigingen aanbrengen in bestanden op USB-drives en SD-kaarten? Of voorkomt u het formatteren, kopiëren of plakken van bestanden naar uw verwisselbare apparaten? Laten we eens kijken hoe verwijder de schrijfbeveiliging van USB of SD-kaart van toepassing Windows 10, 8.1 en 7.

De schijf is beveiligd tegen schrijven Windows 10

In principe is de schrijfbeveiliging op USB-drives of SD-kaart een virtuele vergrendeling of liever een fysieke vergrendeling die ervoor zorgt dat niemand extra bestanden kan schrijven of oude bestanden kunnen verwijderen. Maar soms krijgt u vanwege een storing in de systeemtools of consoles de foutmelding “De schijf is beveiligd tegen schrijven. Verwijder de schrijfbeveiliging of gebruik een andere schijf” wanneer u probeert de inhoud van de USB-drive te overschrijven. Als u met een soortgelijk probleem worstelt, past u de onderstaande oplossingen toe.

Controleer voordat u aan de slag gaat of de drive ergens een fysieke schakelaar heeft die deze op “Alleen lezen” instelt en de drive niet beschrijfbaar maakt. Als er een schakelaar wordt gevonden om deze instelling in te schakelen om het schrijven van bestanden toe te staan.

Controleer uw gebruikersaccountinstellingen

Controleer eerst uw accountinstelling of de USB-poort de juiste rechten heeft om hierop te schrijven.

Klik met de rechtermuisknop op de USB-flashdrive Selecteer eigenschappen Er verschijnt een venster met alle eigenschappen van uw USB (Say Removable Disk). Klik nu op het tabblad Beveiliging. Controleer in de lijst met machtigingen of de Write-functie een “vinkje” heeft ernaast of niet en klik vervolgens op OK.

Zo niet, selecteer dan het gebruikersaccount en klik op Bewerken

Selecteer nu Toevoegen – Typ vervolgens uw gebruikersnaam – klik op OK. Wanneer gebruikersaccount is toegevoegd Selecteer de gebruiker en wijs volledige toestemming toe, zoals weergegeven Bellow-afbeelding. Dat is alles nu eenmaal Verwijder de USB-drive en plaats deze opnieuw en probeer er wat gegevens op te kopiëren. Controle werkte.

Schijfschrijfbeveiliging verwijderen met CMD

We kunnen de schijfkenmerken wijzigen met behulp van de opdrachtprompt om ook de schrijfbeveiliging te verwijderen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ schijfpart en druk op Enter.Volgende Type LIJSTVOLUME en druk op enter. Typ nu SELECT VOLUME 4, (Selecteer het volumenummer van uw verwisselbare schijf) druk op enter. Gebruik vervolgens het commando ATTRIBUTES DISK CLEAR READONLY en druk vervolgens op Enter.

Nu ziet u een prompt dat Schijfkenmerken met succes zijn gewist. Typ vervolgens EXIT en druk vervolgens op Enter om het schijfgedeelte en de opdrachtprompt te sluiten. U kunt nu de opdrachtprompt sluiten en de USB-drive opnieuw aansluiten en controleren of het probleem is opgelost.

Tweak Windows-register

Schrijfbeveiliging is soms ingeschakeld in het Windows-register en het is erg moeilijk om op externe opslagapparaten te schrijven. Als u deze functie uitschakelt, kan dit u helpen uw lees- en schrijfrechten op USB-flashdisk en andere externe opslagapparaten te herstellen.

Druk op Windows + R, typ regedit en klik op okHiermee wordt de Windows-registereditor geopend. Navigeer nu naar de volgende sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ControlKlik hier met de rechtermuisknop op de Control-toets en selecteer Nieuw -> Sleutel. Geef de nieuwe subsleutel een naam, dus gemaakt als Opslagapparaatbeleid.Klik op de nieuwe Gemaakte sleutel StorageDevicePolicies klik met de rechtermuisknop en selecteer Nieuw -> DWORD-waarde. Geef de nieuw gemaakte DWORD een naam als SchrijfBeschermen.verander de Waarde van 1 in 0 en klik op OK.

Verwijder uw USB-flashstation en plaats deze opnieuw of start uw pc opnieuw op. Deze oplossing repareert een tegen schrijven beveiligde flashdrive.

USB formatteren met Schijfbeheer

Als u de fout nog steeds niet kunt herstellen, moet u uw USB-flashdisk formatteren. Volg gewoon de onderstaande stappen en formatteer uw schijf.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer Schijfbeheer. Hiermee worden alle geheugenapparaten weergegeven die op uw computer zijn aangesloten waarvan u uw USB-apparaat moet selecteren en klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Formatteren.

Als de schijf nog steeds dezelfde fout vertoont, bestaat de mogelijkheid dat de chipset van deze schijf kapot is.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like