Fix Systeemherstel is niet succesvol voltooid fout 0x80070005 op Windows 10

Windows Systeemherstel is een handige functie die momentopnamen maakt van bepaalde bestanden en informatie voordat kritieke bewerkingen zoals updates of software-installaties plaatsvinden. En het stelt u in staat om de staat van uw computer terug te zetten naar een eerder tijdstip om wijzigingen ongedaan te maken die uw computer mogelijk hebben beschadigd. Systeemherstel uitvoeren is een gelijkaardige en gemakkelijke zoektocht naar: rstrui.exe en selecteer het eerste resultaat, selecteer vervolgens het gewenste herstelpunt wanneer daarom wordt gevraagd en volg de instructies op het scherm. Soms kan Systeemherstel mislukken met een foutmelding Systeemherstel is niet succesvol voltooid fout 0x80070005 of 0x8000ffff. Soms kan de fout anders zijn “Niet-gespecificeerde fout opgetreden tijdens systeemherstel 0x80070091”

Deze fouten treden meestal op als gevolg van fouten met het gemaakte herstelpunt, Windows-updateproblemen, schrijffouten op de schijf of corruptie in systeembestanden of andere niet-gespecificeerde redenen. of de beveiligingssoftware die op uw pc is geïnstalleerd, interfereert met Systeemherstel. Wat de reden ook is, hier gedetailleerde instructies om de systeemherstelfout 0x80070005 op Windows 10 op te lossen.

Systeemherstel werkt niet windows 10

Het eerste dat we aanbevelen, is om alle antivirusprogramma’s van derden te verwijderen (indien geïnstalleerd op uw systeem) voordat u systeemherstel uitvoert.

Voer Systeemherstel uit in de veilige modus

Dit is de meest effectieve methode voor de meeste Windows-gebruikers die ervaren dat Systeemherstel niet succesvol is voltooid. Veilige modus start uw pc met een minimale set stuurprogramma’s en toepassingen. En mogelijk ziet u de problemen niet wanneer u Systeemherstel gebruikt via de Veilige modus als een stuurprogramma- of softwareconflict het probleem veroorzaakt.

Windows 10 starten in de veilige modus:

Druk op Windows-toets + R, typ msconfig en klik op ok, het systeemconfiguratievenster wordt geopend, ga naar het tabblad Opstarten en vink vervolgens de optie “Veilig opstarten” aan. Klik op “OK” en start uw computer opnieuw op om Windows in de veilige modus te starten.

Opmerking: Om Windows opnieuw in “Normale modus” op te starten, moet u de optie “Veilig opstarten” uitschakelen.

Voer nu een systeemherstel uit, om dit te doen

Druk op Windows-toets + R en typ sysdm.cpl druk vervolgens op enter. Selecteer het tabblad Systeembeveiliging en kies Systeemherstel. Klik op Volgende en kies het gewenste systeemherstelpunt. Volg de instructies op het scherm om het systeemherstel te voltooien.

Geavanceerde opstartopties gebruiken

Start Windows 10 op vanaf installatiemedia. Als u niet kunt controleren hoe u een opstartbare pendrive/dvd kunt maken. Selecteer de te installeren taal, tijd/valuta-indeling en toetsenbordinvoermethode en druk op Volgende.Klik op Uw computer reparerenKies dan om Problemen oplossen > Geavanceerde opties > Systeemherstelselecteer een herstelpunt en volg de instructies op het scherm.

Volume Shadow Copy-service starten

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopend, scrolt u omlaag en zoekt u de Volume Shadow Copy-service. Als de service actief is, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u opnieuw opstarten. Als de service niet is gestart , Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer eigenschappen. Wijzig hier het opstarttype automatisch en start de service naast de servicestatus. Klik op toepassen en ok om de wijzigingen op te slaan.

Voer hetzelfde proces uit met Taakplanner en Microsoft Software Shadow Copy Provider-service. Start uw pc opnieuw op en voer opnieuw een systeemherstel uit om te controleren of deze tijd slaagt.

Controleer de schijf op fouten

Als u een foutmelding krijgt, is het systeemherstel niet succesvol voltooid met de fout 0x80070017kan dit komen door een schijffout of beschadiging van het systeembestand.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht chkdsk C: /f /r /x druk vervolgens op entertoetsVolgende type ja wanneer u om planning vraagt, controleer de schijf bij de volgende start, sluit de opdrachtprompt en start uw pc opnieuw op. Dit zal de schijf scannen op fouten en proberen deze alleen zelf te herstellen.

Herstel ontbrekende systeembestanden

Corruptie in systeembestanden kan problemen veroorzaken en een succesvol systeemherstel belemmeren. Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit, het vindt corrupte systeembestanden en vervangt ze door gezonde.

    Klik op de Begin menu en typ ‘cmd’Klik in de lijst met resultaten met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoerenTyp vervolgens ‘sfc /scannow’ en druk op de enter-toets om de SFC-scan te starten

Zodra de SFC-scan is voltooid, probeert u Systeemherstel opnieuw uit te voeren. In het ideale geval zou dit u moeten helpen het herstel met succes te voltooien. Als dit niet het geval is, kunt u proberen uw pc opnieuw in te stellen om problemen op te lossen, zoals uitgelegd in de volgende stap.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like