Fix Start-menu werkt niet op Windows 10 versie 21H2 (bijgewerkt in 2022)

Microsoft Onlangs uitgebrachte Windows 10 November 2021-update met verschillende nieuwe functies en verbeteringen op bestaande functies. Het upgradeproces is erg goed en soepel voor de meeste gebruikers, maar sommige gebruikers hebben andere problemen. Verschillende gebruikers melden Windows 10 21H2 Startmenu werkt niet. Of startmenu reageert niet Na upgrade Windows 10 21H2 update. Ook klaagden sommige gebruikers Na de update zijn apps niet langer opgenomen in het Startmenu, ondanks dat ze op het systeem zijn geïnstalleerd. De apps kunnen na de recente upgrade niet worden vastgezet vanuit de taakbalk of het startmenu.

Windows 10 21H2 Startmenu werkt niet

Windows 10 Start Menu is waar alles op Windows staat, dus het kan behoorlijk frustrerend zijn als het plotseling niet meer werkt en niet wordt geopend. En het uitvoeren van het hulpprogramma voor het oplossen van problemen met het startmenu, het repareren van beschadigde systeembestanden, het maken van een nieuw gebruikersaccountprofiel, het opnieuw installeren van de Windows-app kan helpen om problemen op te lossen. Als u ook het probleem heeft dat het startmenu niet reageert, loopt het vast, zelfs niet geopend wanneer u op het menu Start klikt. Probeer een van onze oplossingen om het probleem nu op te lossen.

Basis dingen om te controleren

Zorg ervoor dat er een virus/malware is die het probleem niet veroorzaakt. We raden aan om een ​​goede antivirus-, anti-malwaretoepassing te installeren en een volledige systeemscan uit te voeren. Voer een systeemoptimalisatietool uit zoals CCleaner om ongewenste bestanden, cachebestanden en systeemfoutbestanden te wissen en kapotte registerfouten te herstellen. Open ook Windows Services en zorg ervoor dat de toepassingsidentiteitsservice actief is, zo niet Klik er gewoon met de rechtermuisknop op en start de service.

Windows 10 Startmenu Probleemoplosser

Microsoft is zich goed bewust van dit probleem met het menu Start en heeft een hulpprogramma voor het oplossen van problemen met het menu Start uitgebracht, waarmee verschillende problemen met het menu Start kunnen worden gevonden en opgelost. Voordat u andere oplossingen toepast, voert u eerst het officiële hulpprogramma voor het oplossen van problemen in het menu Start uit en laat u Windows het probleem zelf oplossen.

Download eerst de probleemoplosser van het Microsoft Start-menu en voer het uit als beheerder. Klik op Geavanceerd en zorg ervoor dat de optie Automatisch repareren is aangevinkt. Klik op volgende en op Fallow-instructies op het scherm.

De probleemoplosser controleert op de volgende problemen:

    Als Start Menu & Cortana-toepassingen correct zijn geïnstalleerd Problemen met machtigingen voor registersleutels Problemen met beschadiging van tegeldatabases Corruptie van toepassingsmanifesten.

Als er problemen zijn gevonden, probeert deze tool deze automatisch voor u op te lossen. Na het voltooien van het probleemoplossingsproces, start u eenvoudig Windows opnieuw en controleert u de volgende keer dat inlogvensters goed werken. Als u nog steeds problemen ondervindt, volgt u de volgende instructie.

Installeer Windows 10-apps opnieuw

Als na het uitvoeren van het officiële hulpprogramma voor het oplossen van problemen in het menu Start, nog steeds Windows 10 Startmenu werkt niet voor jou. Installeer vervolgens opnieuw Het Windows Start-menu is de beste en meest werkende oplossing, vast startmenu werkt niet, crasht, startmenu werkt niet voor de meeste gebruikers.

Om de Start-menu-app opnieuw te installeren, moeten we een opdrachtregel uitvoeren op Powershell. Omdat het Start-menu niet werkt, opent u de Power-shell met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u Taakbeheer. Klik op Bestand, Typ PowerShell en vink aan bij Maken deze taak Met beheerdersrechten. Klik op ok om power shell met beheerdersrechten te openen. Als u eenmaal binnen bent, typt u het volgende en drukt u op Enter om de opdracht uit te voeren:

Wacht tot het volledig is. Voer het commando uit, je zult waarschijnlijk veel rood, alarmerend uitziend schrift eronder zien. Negeer dat en start uw pc opnieuw op. Voer de wijzigingen door. Bij de volgende aanmelding zorgt u ervoor dat uw Start-menu weer werkt.

Tweak Windows Register-editor

Als het hulpprogramma voor het oplossen van problemen met het menu Start en de PowerShell-opdracht gebruikt (Om de app Startmenu opnieuw te installeren), kan de oplossing de niet-reagerende Start-knop niet herstellen. U kunt het Windows 10 Start-menuprobleem oplossen door het Windows-register aan te passen.

Druk op Windows + R, typ regedit en ok om de Windows Register-editor te openen. Maak een back-up van de registerdatabase en navigeer vervolgens naar het volgende pad: Hier Klik met de rechtermuisknop op Launcher -> Nieuw -> DWORD (32-bits) waardeen noem maar op GebruikErvaring.

Dubbelklik op het nieuw gemaakte item en stel de waarde in op 0.Klik op Oke om de wijzigingen op te slaan en sluit vervolgens de Register-editor en start uw computer opnieuw op.

Systeembestandscontrole uitvoeren

Soms kan het Windows 10 Start-menu dat niet werkt ook worden veroorzaakt door corrupte of ontbrekende systeembestanden. Om die mogelijkheid uit te sluiten, raden we aan het SFC-hulpprogramma (systeembestandscontrole) uit te voeren om ontbrekende, beschadigde systeembestanden te herstellen of te herstellen.

Open Power shell opnieuw vanuit Taakbeheer, (Klik met de rechtermuisknop op Taakbalk -> Taakbeheer -> bestand -> Typ power shell -> selectievakje Maak deze taak met beheerdersrechten -> Druk op OK).

Typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren. Dit zal beginnen met scannen op ontbrekende, beschadigde systeembestanden. Indien gevonden, zal elk SFC-hulpprogramma ze herstellen vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache.

U hoeft alleen even te wachten totdat het hele proces is voltooid. Als het resultaat dat u ziet hetzelfde is als de onderstaande schermafbeelding, betekent dit dat er geen corrupte bestanden kunnen worden gevonden.

Als u de volgende melding ziet: Windows Resource Protection heeft corrupte bestanden gevonden, maar kon sommige (of alle) ervan niet herstellen. Dan moet je DISM-opdracht balg :

DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth.

Hierdoor kan Windows bestanden downloaden van Windows Update om de corrupte te vervangen. Toch kan het even duren, wacht met geduld. Voer daarna opnieuw Sfc / Scannow uit en start de vensters opnieuw, Controleer de volgende inlogvensters Startmenu werkt prima, Met eventuele crashes, Reageert niet.

Probeer nieuwe gebruikersaccount

Maak ook een nieuw gebruikersaccount (waarmee een nieuw gebruikersprofiel wordt gemaakt met de nieuwe configuratie voor Windows 10 Apps) Help om het startmenu te repareren dat niet werkt, reageert niet voor de meeste gebruikers. U kunt een nieuwe gebruikersaccount maken met een eenvoudige opdrachtregel door te volgen.

Open het Power Shell-venster Vanuit Taakbeheer en typ de volgende opdracht om een ​​nieuwe gebruikersaccount toe te voegen:

net user NewUsername NewPassword /add

Opmerking: Vervang NewUsername door uw NewPassword door uw eigen. Ik gebruik bijvoorbeeld sri Als gebruikersnaam en 1234 Als wachtwoord.

Wanneer u op de enter-toets drukt, wordt de opdracht met succes uitgevoerd. Meld u nu af bij het huidige gebruikersaccount en meld u aan bij het nieuwe Start-menu Gemaakte accountcontrole en andere apps werken soepel.

Hebben deze oplossingen geholpen om problemen met het Windows 10 Start-menu op te lossen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like