Fix Runtime Broker Hoog CPU-gebruik in Windows 10/8.1/7

Soms Na het installeren van recente updates of het installeren van een softwaretoepassing van derden, merkt u mogelijk dat Windows traag werkt en lange tijd niet reageert bij het opstarten. Wanneer u het gebruik van systeembronnen controleert op het tabblad Taakbeheerproces, merkt u misschien dat er een enorme hoeveelheid 99% van het CPU-gebruik door RunTime Broker. (Runtime Broker is een essentieel onderdeel van de beveiligingsfunctie in Windows 8 en 10. Het is verantwoordelijk voor het koppelen van de functionaliteit van een app aan de hardware.) Als u ook last heeft van Runtime Broker Hoog CPU-gebruik100 % schijfgebruik of probleem met hoog geheugengebruik op Windows 108.1 computer Hier zijn de Bellow-oplossingen van toepassing.

Wat is Runtime Broker?

Runtime Broker-proces werd voor het eerst geïntroduceerd door Microsoft in Windows 8 en wordt ook nog steeds gebruikt in Windows 10. Dit (RuntimeBroker.exe) is een uitvoerbaar bestand dat zich in de System32-map op uw computer bevindt. En de belangrijkste taak van Runtime Broker is om te controleren of de toepassingen die u op uw Windows-computer gebruikt, alle vereiste machtigingen hebben om op uw systeem te draaien. Het bewaakt de toegang tot Windows API’s en zorgt ervoor dat apps de kernbeveiliging van Windows niet schenden.

Hoe runtime broker hoog cpu-gebruik in Windows 10 op te lossen?

Over het algemeen zou het runtime broker-proces slechts een zeer lage CPU-bron of een paar megabytes geheugen van een systeem moeten gebruiken, maar in sommige gevallen kan een defect Windows-programma of software van derden ervoor zorgen dat Runtime Broker 100% CPU-gebruik gebruikt tot een gigabyte RAM of zelfs meer. En laat uw Windows 10-computer langzaam werken of niet reageren. Dus als u merkt dat uw CPU- en RAM-gebruik hoog zijn en uw computer traag werkt, heeft u waarschijnlijk een probleem met een toepassing op uw computer. Als u een dergelijke fout tegenkomt op uw Windows 10, vindt u hier braakbalgoplossingen.

Controleer op virusinfectie

Wanneer u problemen hebt zoals elke exe-service die een hoog gebruik van systeembronnen veroorzaakt. Vervolgens moet u eerst controleren op een virus-/malware-infectie die op de achtergrond kan worden uitgevoerd en het probleem kan veroorzaken.

Er is een eenvoudige manier om te controleren of uw RuntimeBroker niet is aangetast of vervangen door een virus. Om dit te controleren Ga naar Taakbeheer en klik vervolgens met de rechtermuisknop op het Runtime Broker-proces en kies nu “Bestandslocatie openen”. Als het bestand is opgeslagen in Windows\System32, weet u zeker dat een virus uw bestand niet infecteert. Als u dit alsnog wilt bevestigen, kunt u een virusscan uitvoeren om dat te verifiëren.

Stop Runtime Broker-proces in Taakbeheer

Je kunt ook het Runtime Broker-proces in Taakbeheer beëindigen om er vanaf te komen 100 geheugen of Hoog CPU-gebruik door Runtime Broker probleem op uw Windows-computer.

Naar Runtime Broker-proces uitschakelen Klik eerst met de rechtermuisknop op de Windows 10 Start-knop en klik vervolgens op Taakbeheer in het menu dat verschijnt.

Opmerking: Ook U kunt gebruiken Ctrl-Shift-Esc toetscombinatie om Taakbeheer te openen.

nutsvoorzieningen Klik in het scherm Taakbeheer op het tabblad Proces en zoek Runtime Broker in de lijst met processen. Klik met de rechtermuisknop op Runtime Broker en klik vervolgens op Taak beëindigen in het contextuele menu dat verschijnt. Zoals weergegeven in onderstaande afbeelding.

Dat is alles. Start nu uw Windows-computer opnieuw op. Controleer na het opnieuw opstarten dat Windows normaal werkt, controleer ook het Taakbeheer RunTimeBroker-proces dat wordt uitgevoerd met minimaal gebruik van systeembronnen. Als u nog steeds geconfronteerd wordt met een hoog CPU-gebruik of 100% geheugengebruik door het Runtime Broker-proces, volg dan de volgende oplossing.

Schakel RuntimeBroker.exe uit via de Register-editor

Als na Stop de Runtimebroker-service Windows normaal werkt en opnieuw nadat het systeem opnieuw is opgestart, hetzelfde probleem begon met 100% CPU-gebruik of het systeem met hoog geheugengebruik niet meer reageert, kunt u permanent Het RuntimeBroker-proces uitschakelen om van dit probleem af te komen.

Schakel Runtimebroker permanent uit

We kunnen Runtimebroker permanent uitschakelen via de Windows Register-editor. Open hiervoor eerst het dialoogvenster Uitvoeren door op de combinatie van te drukken Windows + R toets en typ vervolgens regedit erin en druk vervolgens op de Enter-toets.

nutsvoorzieningen Register-editor verschijnt op uw computer. Navigeer eenvoudig naar het volgende register op uw computer:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBrokerSvc “Start”=dword:00000003

Dubbelklik hier op het register dat bekend staat als “Begin” en verander de waardegegevens van 3 gegevens waarderen 4.

Zodra u de . heeft uitgeschakeld runtime brokerproces vanuit de Windows-registereditor, Start uw Windows-computer opnieuw op. Bij de volgende start krijgt u geen hoog CPU-gebruiksprobleem op Windows 10 pc.

Hierboven zijn de meest effectieve oplossing om het hoge CPU-gebruik van Runtime Broker op een Windows 10-computer op te lossen. Zelfs na het uitschakelen van het runtimebroker.exe-proces als je het nog steeds niet kunt oplossen hoog CPU-gebruik op Windows 10Dan moeten we een aantal andere oplossingen controleren.

Uitschakelen Laat me tips over Windows zien

Volgens veel gebruikersrapporten van het Microsoft-forum, Na uitschakelen “Laat me tips over Windows zien” optie in Instellingen zal dit probleem oplossen en voorkomen dat RuntimeBroker.exe te veel bronnen op uw pc gebruikt

Om Laat me tips over Windows braakliggend hieronder uit te schakelen:

Klik op het Windows 10 Start-menu en klik op Instellingen -> Systeem. Selecteer nu “Meldingen en acties” in de linkerzijbalk. Schakel vervolgens de optie voor het krijgen van tips, trucs en suggesties uit terwijl u Windows gebruikt door de schakelaar naar de UIT-positie te verplaatsen, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Start uw computer opnieuw op Veel gebruikers hebben een aanzienlijke vermindering van de Runtime Broker-activiteit gemeld na het aanbrengen van deze enkele wijziging op hun Windows 10-computer.

Updates van meer dan één plek uitschakelen

Volgens veel Windows 10-gebruikers is het uitschakelen van “Updates van meer dan één plaats”-instelling hielp hen ook bij het verminderen van het hoge RAM- en CPU-gebruik van het Windows 10-systeem.

Normaal gesproken wil Microsoft gebruik maken van andere pc’s op uw netwerk en ook van andere pc’s op internet om snellere updates op uw computer te leveren. Het uitschakelen van deze optie heeft veel gebruikers geholpen om: de activiteit van Runtime Broker verminderen op hun computers. Volg de onderstaande stappen om updates van meer dan één plaats uit te schakelen.

Eerst Klik op de Start-knop van Windows 10 en klik vervolgens op het pictogram Instellingen. Klik nu op het scherm Instellingen op Update & Beveiliging. Klik vervolgens in het scherm Update & Beveiliging op Geavanceerde opties Bellow-update-instellingen zoals hieronder weergegeven.

Klik in het scherm Geavanceerde opties op de koppeling Kiezen hoe updates worden geleverd. En schakel op het volgende scherm de optie uit of UIT om updates van meer dan één plaats te ontvangen. Nu Windows controleren Verminderd Hoog CPU-gebruik en geheugengebruik kwamen in de normale staat.

Achtergrond-apps uitschakelen

Ook het uitschakelen van de apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, bespaart onnodig gebruik van systeembronnen. Achtergrond-apps uitschakelen Klik op de Start-knop van Windows 10 en klik vervolgens op het pictogram Instellingen. Klik in het scherm Instellingen op Privacy.

Hier Klik in het scherm Privacy-instellingen op Achtergrondapps in het zijmenu en schakel vervolgens de apps UIT die u niet op de achtergrond op uw computer wilt laten draaien.

Schakel Windows-service uit

Schakel ook enkele Windows-services uit (vooral deze drie services BITS, Superfetch en Windows Update) Zal het gebruik van uw systeembronnen verminderen en 100% CPU-gebruik of een hoog geheugengebruiksprobleem oplossen. Volg hieronder om deze services uit te schakelen.

Druk eerst op win + R en typ vervolgens services.msc en druk op de enter-toets. Hiermee worden Windows-services geopend, scroll nu naar beneden en zoek naar Background Intelligent Transfer Service. Dubbelklik erop. Wanneer de pop-up met eigenschappen wordt geopend, wijzigt u het opstarttype om uit te schakelen. En stop de service onder servicestatus.

Doe hetzelfde met Superfetch en windows update-service. Nadat u alle drie de services hebt gestopt, start u Windows opnieuw en controleert u of u zeker weet dat het systeem soepel werkt.

Dit zijn (Controleren op virusinfectie, RuntimeBroker.exe uitschakelen, Show Me Tips over Windows uitschakelen, Updates van meer dan één plaats uitschakelen, Achtergrond-apps uitschakelen) enkele best werkende oplossingen om te repareren Runtime Broker Hoog CPU-gebruik, 100% geheugengebruik of schijfgebruiksprobleem op computers met Windows 10 en 8.1. Ik hoop dat na het toepassen van deze oplossingen je probleem zal worden opgelost. Heb nog steeds een vraagsuggestie, voel je vrij om hieronder commentaar te geven.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like