Fix Outlook Search werkt niet (Microsoft office 2016, 2013, 2010 en 2007)

Op Microsoft Outlook is er een zoekfunctie die helpt bij het zoeken en vinden van specifieke e-mails, zoals de afzender, die datum of de map die is opgeslagen. Wanneer u woorden of e-mailadressen in het zoekvak typt, scant Outlook zowel e-mailberichten als elk type bijlage voor de zoekterm en geeft u de overeenkomende resultaten weer. Outlook-zoekfunctie is vooral handig voor gebruikers, ze hebben een aantal e-mails in hun inbox. Maar soms, om de een of andere reden, geeft Outlook-zoekopdracht geen zoekresultaten weer, eindigen met “geen resultaten gevonden“Voor een ander”Outlook-zoekopdracht toont geen recente e-mails

Zoeken in Microsoft Outlook werkt niet

Zoekresultaten zijn meestal gerelateerd aan de Windows-indexeringsservice die een index van bestanden op uw computer maakt om de zoekprestaties te verbeteren. En opnieuw opbouwen Zoekindex lost meestal Windows-zoekproblemen op, inclusief zoekresultaten van Outlook. Afgezien daarvan zorgen soms beschadigde Outlook PST-bestanden er ook voor dat Outlook niet reageert en de zoekresultaten niet weergeeft. Wat de reden ook is, we hebben 5 verschillende oplossingen die Microsoft helpen repareren Outlook-zoekfunctie werkt niet Van toepassing op Microsoft Office 2016/2013/2010/2007 met Windows 10.

Zorg ervoor dat de Windows Search-service is gestart

Selecteer “Start” en typ “CMD”. Klik met de rechtermuisknop op “Opdrachtprompt” en kies vervolgens “Als administrator uitvoeren”. Typ “sc config wsearch start= auto“, druk vervolgens op ” Enter “. U zou een bericht “SUCCESS” moeten krijgen. Typ “net start wsearch“, druk vervolgens op ” Enter “. U zou een bericht moeten ontvangen dat de service is gestart.

Controleer of de Outlook-map is ingesteld op Indexeren

Dit is het eerste dat u moet controleren, de Outlook-map is ingesteld op indexeren.

Als u Microsoft Outlook 2007 gebruikt

Open Extra-> Opties-> Zoekopties… In het gedeelte Indexering kunt u selecteren welk gegevensbestand u wilt indexeren.

Gebruikers van Microsoft Outlook 2010

Open Bestand-> Opties-> sectie Zoeken-> knop Indexeringsopties…-> knop Wijzigen-> vouw Microsoft Outlook uit. Zorg ervoor dat in de lijst die wordt weergegeven onder Microsoft Outlook, uw pst-bestand of mailbox wordt weergegeven en geselecteerd. Als het niet in de lijst staat, moet u uw e-mailprofiel opnieuw maken.

En als je gebruikt Outlook 2013 / 2016 / 2019 / Office 365

Open Bestand-> Opties-> sectie Zoeken-> knop Indexeringsopties…-> knop Wijzigen. Zorg er hier voor dat Outlook is geselecteerd. In tegenstelling tot Outlook 2007 en Outlook 2010, kunt u niet specificeren welke mailboxen of pst-bestanden in Outlook moeten worden geïndexeerd; U indexeert Outlook of u doet dat niet.

Herbouw de MS Outlook-zoekindex

Als Outlook al is aangevinkt en de map is ingesteld voor indexering, maar de zoekresultaten werken niet, probeer dan handmatig de Windows-zoekindex opnieuw op te bouwen die helpt bij het oplossen van problemen met de zoekresultaten van Outlook.

Open het Configuratiescherm, selecteer het kleine pictogramweergave Selecteer Indexeringsopties en vervolgens Geavanceerd. Selecteer in het venster ‘Geavanceerde opties’ het tabblad ‘Indexinstellingen’ en klik op de knop ‘Opnieuw opbouwen’

Dit zal een bericht oproepen zoals de rebuild-index kan inlogtijd nodig hebben om te voltooien en de zoekresultaten hebben effect totdat het reconstructieproces is voltooid. Klik op ok en laat Windows het proces voor u voltooien. Start daarna Windows opnieuw, open Outlook en zoek naar iets waarmee het probleem is opgelost.

Repareer beschadigd Outlook PST-bestand

Als het opnieuw opbouwen van de zoekindex het probleem niet oplost, bestaat de kans dat het Outlook PST-bestand een fout bevat, beschadigd raakt waardoor de zoekresultaten niet kunnen worden gevonden. Voer de Inbox Repair Tool (Scanpst.exe) van Microsoft uit die helpt bij het analyseren en oplossen van fouten met een beschadigd, beschadigd Outlook PST-bestand.

Rennen Inbox-reparatietool, Sluit Outlook (indien actief) en ga naar

Outlook 2016: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16Outlook 2013: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office15Outlook 2010: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14Outlook 2007: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12

    Zoeken bestand dubbelklik om het hulpprogramma uit te voeren. en selecteer het PST-bestand dat u wilt repareren. Klik op de Dit zal enige tijd duren om het reparatieproces te analyseren en te voltooien (dit hangt af van de grootte van het Outlook PST-bestand.) Start daarna Windows opnieuw en controleer of Outlook Search goed werkt.

Opmerking: Outlook PST-bestand bevindt zich meestal in C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\Microsoft\Outlook

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? Microsoft Zoeken in Outlook 2016 werkt niet probleem op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder, Lees ook

0 Shares:
You May Also Like