Fix niet-corrigeerbare fout 0x00000124 op Windows 10, 8.1 en 7

whea niet-corrigeerbare fout (Windows-stopcode 0x0000124) is een hardwarefout die wordt geleverd door de Windows Hardware Error Architecture (WHEA). Er zijn verschillende veelvoorkomende oorzaken voor a whea_uncorrectable_error (we zullen het afkorten als WUE), waarvan de meeste rechtstreeks betrekking hebben op uw systeemhardware:

Corrupte hardware (Beschadigde harde schijven, GPU, CPU, PSU, beschadigd RAM, enz.)Compatibiliteitsproblemen met stuurprogramma’sWarmte- en spanningsproblemen (Overklokken en spanningsveranderingen)Corrupte Windows-systeembestanden of registerbestanden

Nogmaals, schijflees-/schrijffouten, stroomuitval of virus-malware-infectie veroorzaken ook een niet-corrigeerbare fout in Windows 10.

Whe Onherstelbare fout

Telkens wanneer u een stopcode met een blauw scherm tegenkomt die een onherstelbare fout is, raden we u aan om eerst USB-apparaten of nieuw geïnstalleerde hardwarecomponenten los te koppelen van het systeem en uw computer opnieuw op te starten.

Opstarten in veilige modus

Als hierdoor het whea_uncorrectable_error systeem crasht of regelmatig opnieuw opstart, start dan op in de veilige modus en pas de onderstaande oplossingen toe om het probleem op te lossen. Veilige modus is een diagnostische modus die Windows start in een basisstatus met een beperkte set bestanden en stuurprogramma’s. Hier verschillende manieren om Windows 10 in de veilige modus te starten.

Controleer uw systeemhardware

Windows 10 is een niet-corrigeerbare fout die nauw verband houdt met de hardwarefout van uw systeem. En we raden aan om uw systeemhardware fysiek te controleren, de koelsystemen werken volledig, uw RAM zit veilig in de slots en de CPU is op mysterieuze wijze niet losgeraakt, enzovoort, voordat u andere oplossingen toepast. Hier een videogids, hoe u uw systeemhardware opnieuw kunt plaatsen.

Overklokken uitschakelen in BIOS

Het overklokken van het systeem werd veroorzaakt door de toename van de hitte. De meest voorkomende oplossing voor wat een onherstelbare fout? schakelt overklokken uit vanuit uw BIOS. Om dat te doen, volgt u deze stappen.

Ga naar het BIOS- of UEFI-menu van uw pc. Om dit te doen, start u uw systeem opnieuw op en drukt u regelmatig op de BIOS/UEFI-menutoegangstoetsen. (F2, F10, DEL, ESC Deze toetsen kunnen van fabrikant tot fabrikant verschillen). Als u eenmaal in het BIOS bent, zoekt u naar de optie Overklokken, meestal onder Prestaties, Systeem, Geavanceerd, Frequentie of Spanningsopties. Zorg er ten slotte voor dat u overklokt is uitgeschakeld en slaat wijzigingen in het BIOS op (door op F10 op uw toetsenbord te drukken) Hiermee wordt uw pc opnieuw opgestart en wordt Windows normaal gestart zonder enige BSOD-fout.

Als het nog steeds aanwezig is, bekijk dan de volgende oplossingen.

Controleer op beschadigde of incompatibele stuurprogramma’s

Een andere veelvoorkomende reden voor een blauwe schermfout in Windows 10 zijn de apparaatstuurprogramma’s. Corrupte of verouderde apparaatstuurprogramma’s kunnen ook leiden tot WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR Controleer dus uw stuurprogramma’s om dit probleem op te lossen.

Geïnfecteerde stuurprogramma’s verwijderen of opnieuw installeren

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok. Hierdoor wordt Windows Apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Vouw ze één voor één uit en kijk of een stuurprogramma daar wordt vermeld met een geel uitroepteken. Als u met de rechtermuisknop op dat stuurprogramma klikt, selecteert u verwijderen. Download nu de nieuwste stuurprogramma van de site van de fabrikant en installeer het.

Installeer de nieuwste Windows-update

Het installeren van de nieuwste Windows-update brengt niet alleen beveiligingsoplossingen, maar werkt ook het apparaatstuurprogramma bij.

Druk op Windows-toets + X selecteer instellingen, klik op update en beveiliging en klik vervolgens op de knop controleren op updates. Dit zal beginnen met het downloaden en installeren van Windows-updates inclusief stuurprogramma-updates. Als u klaar bent, moet u uw computer opnieuw opstarten om ze toe te passen.

Stuurprogramma handmatig bijwerken

U kunt de stuurprogrammasoftware ook handmatig bijwerken vanuit Apparaatbeheer door de onderstaande stappen te volgen.

Open apparaatbeheer met devmgmt.msclocate het stuurprogramma dat u wilt bijwerken, bijvoorbeeld beeldschermstuurprogramma, vouw beeldschermadapter uit, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde beeldschermstuurprogramma selecteer stuurprogramma bijwerken Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en volg de instructies op het scherm om te controleren op en installeer de nieuwste stuurprogrammasoftware, indien beschikbaar, start uw computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Recente wijzigingen ongedaan maken

Als whea_uncorrectable_error is gestart na het installeren van nieuwe hardware of applicatie, stuurprogramma-update, tijdens het spelen van een game, bestaat de kans dat de recente wijzigingen de fout veroorzaken. Maak die wijzigingen ongedaan, zoals het loskoppelen van de nieuwe hardware die u onlangs hebt geïnstalleerd.

Draai het stuurprogramma terug dat u onlangs hebt bijgewerkt.

Als het probleem is begonnen na het installeren van een nieuwe game of applicatie, verwijder dan dezelfde stappen hieronder.

Druk op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op ok. Dit opent het venster Programma’s en functies, zoek het nieuw geïnstalleerde programma, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer verwijderen. Volg de instructies op het scherm om dat van uw systeem te verwijderen en start uw pc opnieuw op.

En controleer de status van whea_uncorrectable_error of deze is opgelost of niet.

Controleer beschadigde Windows-systeembestanden

Soms veroorzaken beschadigde ontbrekende systeembestanden ook verschillende blauwe schermfouten in Windows 10. Voer het ingebouwde hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit of sfc-scan controleert systeembestanden op corruptie en vervangt een beschadigd of ontbrekend systeembestand uit de cache.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ command sfc/scannow en druk op enter. Dit zal uw systeem scannen op al zijn belangrijke systeembestanden en deze waar nodig vervangen. U hoeft slechts een paar minuten te wachten om de scan te voltooien. Wanneer de systeembestandscontrole en -reparatie is voltooid, start u uw computer opnieuw op en controleert u als uw computer soepel werkt.

Voer daarnaast de opdracht DISM uit DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Geheugendiagnose gebruiken om geheugenfouten (RAM) te herstellen

Soms kan beschadigd RAM dit whea_uncorrectable_error blauwe schermprobleem veroorzaken. Om te bepalen of dit het geval is, moet u uw RAM testen. Dit kan worden gedaan door het uitvoeren van de Diagnostisch hulpprogramma voor geheugen.

Open het startmenu en typ Windows Memory Diagnostic en kies de app met dezelfde naam. Selecteer nu Nu opnieuw opstarten en controleer op problemen. Het zal uw pc opnieuw opstarten en een diagnose stellen van uw geheugenproblemen. Laat het programma eindigen en als er een fout wordt gevonden, zal het worden gemeld. Als dit het geval is, is het tijd om de foutieve geheugenmodule te vervangen.

Scan en controleer de harde schijf op fouten

Als het probleem aanhoudt, zelfs nadat u alle bovenstaande methoden hebt geprobeerd, kan het probleem te wijten zijn aan een fout in uw harde schijf, waarbij slechte sectoren de waarschijnlijke boosdoener zijn. Om te bepalen of uw harde schijf beschadigd is, moet u deze scannen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht chkdsk c: /f /r en druk op enter,

Tip: CHKDSK is een afkorting van Check Disk, C: is de stationsletter die u wilt controleren, /F betekent schijffouten herstellen en /R staat voor herstelinformatie uit beschadigde sectoren.

Wanneer wordt gevraagd: “Wilt u dit volume plannen om te worden gecontroleerd de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart? (J/N),”. Beantwoord die vraag met Ja door op de Y-toets op uw toetsenbord te drukken, op Enter te drukken en vervolgens uw computer opnieuw op te starten.

Na het herstarten zou de schijfcontrole moeten beginnen. Wacht tot Windows uw schijf op fouten controleert. Als u een fout hebt gevonden door de harde schijf en het geheugen te controleren, moet u proberen deze te herstellen. Er zijn veel tools voor systeemoptimalisatie online beschikbaar. Je kunt iedereen gebruiken als je dat programma vertrouwt.

Controleer beschadigde registerbestanden

Om beschadigde registerbestanden te herstellen, moet u een registeropschoonprogramma gebruiken. Er zijn veel betaalde en gratis versies van registry cleaner op internet. Je kunt ze allemaal downloaden. U hoeft alleen maar op de knop voor het opschonen van het register te klikken en deze software zal automatisch beschadigde registers voor u vinden en repareren.

Windows terugzetten naar een eerder tijdstip

Herstelpunten blijken in dit soort situaties erg handig te zijn. Deze methode is alleen nuttig voor u als u al een herstelpunt hebt gemaakt in het verleden toen uw pc zo soepel liep als boter. Voor degenen die al een herstelpunt hebben gemaakt, controleer hoe u Systeemherstel uitvoert op Windows 10, 8.1.7.

Enkele andere dingen om op te letten

Soms kan WHEA UNCORRECTABLE FOUT worden veroorzaakt door een intern hardwareprobleem. In dat geval zijn dit de dingen die u moet doen:

Open je CPU en maak hem schoon. Vooral, het kan stof hebben. Probeer het voorzichtig schoon te maken.Verwijder je RAM en plaats het opnieuw.Reinig je koelventilator.Reinig de harde schijf.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van whea_uncorrectable_error op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like