Fix Microsoft Store werkt niet op Windows 10 oktober 2020 Update 20H2

Microsoft Store is de officiële marktplaats voor het downloaden en installeren van apps, games, edge-extensies enz. Met regelmatige updates krijgt de Microsoft Store ook nieuwe functies en updates. Maar sommige gebruikers melden dat Microsoft Store niet werkt, Store-app reageert niet bij opstarten, kan geen apps downloaden van Microsoft Store na Windows 10 2020-update. Als u na de upgrade ook worstelt met een soortgelijk probleem bij het uitvoeren van Microsoft Store op uw Windows 10, volgen hier enkele van de meest effectieve methoden om dit probleem op te lossen.

Microsoft Store werkt niet

Controleer eerst of de instellingen voor Datum & tijd en Regio correct zijn.

Zorg ervoor dat de nieuwste Windows-updates op uw pc zijn geïnstalleerd,

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen, klik op Update en beveiliging en vervolgens op Windows-update, druk op de knop Controleren op updates om de nieuwste updates te downloaden en te installeren en start uw pc opnieuw op om deze updates toe te passen. Controleer nu of de Microsoft Store normaal werkt .

Afmelden / Aanmelden:

Ook als je een probleem hebt, apps downloaden vastgelopen of door verschillende fouten,

We raden u aan om u eenvoudig af te melden bij de Microsoft Store. Start de Windows-computer opnieuw op en open de Microsoft Store opnieuw en onderteken de app met uw Microsoft-account en controleer de app Download en installeer Probleem Opgelost.

Reset de winkelcache

Selecteer Start, typ “wsreset“, selecteer vervolgens de “wsreset” optie. Of u kunt op Windows + R drukken, wsreset typen en ok, de Store-app wordt dan geopend waar u kunt zien of u uw apps opnieuw kunt downloaden.

Instellingen voor gebruikersaccountbeheer wijzigen

Als u de 0x8000ffff-foutcode tegenkomt tijdens het openen van de Microsoft Store, kunt u dit oplossen door de instellingen van Gebruikersaccountbeheer te wijzigen.

U kunt dit doen vanuit het ConfiguratieschermKlik op GebruikersaccountsSelecteer vervolgens Instellingen gebruikersaccountbeheer wijzigenEn schuif de schuifregelaar naar de aanbevolen positie -> Klik op OK.

Proxyverbinding uitschakelen

Als u een proxyserver (of VPN-verbinding) hebt ingeschakeld, raden we u aan dit uit te schakelen, omdat het IP-adres van uw pc niet overeenkomt met de details op uw Windows-account.

Dus eerst als je VPN-verbinding hebt ingeschakeld Schakel het uit

Zoek naar en open “Internetopties”. Selecteer de “Internetopties” die het venster “Interneteigenschappen” openen. Klik op het tabblad “Verbindingen” op “LAN-instellingen”. Schakel de optie “Gebruik proxyserver” uit en klik op ” OKE”.

Voer de probleemoplosser voor Windows-apps uit

Windows 10 heeft ingebouwde tools om problemen op te sporen en op te lossen die voorkomen dat Microsoft Store correct werkt. Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit volgens de onderstaande stappen en laat dit het probleem zelf oplossen.

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen, klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op problemen oplossen. Selecteer nu Windows Store-apps en klik op probleemoplosser uitvoeren. Dit zal automatisch problemen detecteren die voorkomen dat Microsoft Store normaal werkt. En probeer ze zelf te repareren. Start Windows opnieuw en controleer of de Microsoft Store soepel werkt.

Microsoft Store resetten

Met Windows 10-jubileumupdate heeft Microsoft een nieuwe optie toegevoegd om de Windows-apps opnieuw in te stellen, die hun cachegegevens wissen en ze in wezen als nieuw en fris maken. WSReset Commando Wis en reset ook de Store Cache, maar Reset is De geavanceerde opties zoals deze zullen al uw voorkeuren, inloggegevens, instellingen enzovoort wissen.

Open Instellingen, gebruik de sneltoets Windows + IClick-systeem en vervolgens Apps & functies. Selecteer de Microsoft Store-app. Klik op de link Geavanceerde opties. In het nieuwe venster krijgt u de Reset-optie.

Wanneer u op Opnieuw instellen klikt. U ontvangt een waarschuwing dat u gegevens op deze app kwijtraakt. Klik nogmaals op ‘Reset’ en je bent klaar. Nu daarna Windows opnieuw starten om een ​​nieuwe start te krijgen en Microsoft Store te openen Controleer deze keer Store-app werkt zonder enig probleem en installeer apps zonder foutmelding.

Tweak het Windows-register voor verbindingsfouten

Als u een verbindingsfout krijgt terwijl u de Microsoft Store opent, een app downloadt of een app bijwerkt, kan dit worden opgelost met een eenvoudige Windows-registeraanpassing.

Druk op Windows + R, typ regedit en ok om de register-editor te openen, First Backup Registry Databse en navigeer door het volgende pad,

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles

Hier Klik met de rechtermuisknop op Profielenselecteer Rechten, klik dan op Geavanceerd.Kruis aan Vervang alle machtigingsvermeldingen voor onderliggende objecten door overneembare machtigingsvermeldingen van dit object en klik Oke.Klik vervolgens onder toestemming voor profielen op Toepassen en klik vervolgens op ok. Start nu uw systeem opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Controleer vervolgens bij Volgende start Open Microsoft Store of er geen opstartfout meer is of de installatie van de app-update mislukt.

Registreer de Microsoft Store-app opnieuw

Als na het uitvoeren van alle bovenstaande methoden de Microsoft Store-app nog steeds niet werkt, dan kan het opnieuw registreren van de Store-app waarschijnlijk helpen om dit op te lossen.

Open PowerShell als beheerder en voer de onderstaande opdracht uit:

Of als u Windows 8.1 gebruikt, voert u in plaats daarvan deze opdracht in:

Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRoot\WinStore\AppxManifest.XML

Na het uitvoeren van de opdracht Sluit de Power shell-prompt en start u de vensters opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Open daarna de Microsoft Store, download, installeer of update apps, hopelijk is uw probleem opgelost.

Windows Update resetten

    Selecteer ‘Start’, typ ‘services’ en selecteer vervolgens de optie ‘Lokale services weergeven’. Selecteer de service ‘Windows Update’ en selecteer vervolgens ‘Stop’ om de service te stoppen. Navigeer naar ‘C: \ Windows’. Hernoem de ‘ SoftwareDistribution’ map naar ‘SoftwareDistribution.0’. Ga terug naar het scherm ‘Services’ en start de service ‘Windows Update’ opnieuw. Probeer uw apps te downloaden.

Probeer ook het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit te voeren dat helpt bij het scannen en repareren van beschadigde systeembestanden.

Hebben deze oplossingen geholpen om het Microsoft Store-probleem op Windows 10 op te lossen? Laat het ons weten in de reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like