Fix #Microsoft Edge werkt niet Crasht en sluit onmiddellijk na opening

Microsoft Edge is de standaardwebbrowser voor de nieuwste Windows 10 en is ontworpen om Internet Explorer in de toekomst te vervangen. En qua functionaliteit en snelheid is het een perfect alternatief voor Google Chrome. Maar een paar gebruikers melden dat Microsoft Edge niet werkt, Browser niet reageert Crashes na Windows-update. En soms Rand sluit direct na opening. Als jij een van hen bent en je hebt problemen met het crashen van Microsoft Edge, maak je geen zorgen, hier hebben we oplossingen vermeld om het probleem op te lossen.

Microsoft Edge crasht bij opstarten

In deze zelfstudie vindt u instructies, stelt u Microsoft Edge opnieuw in op de standaardinstellingen en installeert u Microsoft Edge opnieuw op uw Windows 10-pc om de werkproblemen van Microsoft Edge op te lossen. En in zo’n geval kunt u uw favorieten, geschiedenis en instellingen kwijtraken, dus voordat u verder gaat, raden we u aan een systeemherstelpunt te maken.

Browsegegevens wissen

Meestal beginnen alle browsers zich te misdragen wanneer de browsegegevens beschadigd raken. Dus hetzelfde met Microsoft Edge opent niet of sluit is er een kans dat de browsergeschiedenis, cache, beschadigd is. Voer gewoon de gratis systeemoptimalisatie zoals Ccleaner uit om ze met één klik op te ruimen of u kunt ze handmatig wissen vanuit de Edge-browserinstellingen. Sluit daarna Microsoft Edge, start uw pc opnieuw op en start vervolgens Microsoft Edge opnieuw om te zien of de truc werkte.

Edge-extensies verwijderen

Ook als u een aantal Edge Browser-extensies hebt geïnstalleerd, veroorzaakt dit soms ook het probleem in de Edge-browser. We raden aan om alle geïnstalleerde browser-plug-ins uit te schakelen en te controleren of de edge goed werkt.

Open Edge Browser, klik op het pictogram met de drie stippen (…) net onder de knop Sluiten en klik vervolgens op Extensies. Hiermee wordt Alle geïnstalleerde Edge-extensie weergegeven.

Klik op de naam van een extensie om de instellingen te zien, Klik op de Uitschakelen de optie om de extensie uit te schakelen. Doe hetzelfde met andere extensies en start vervolgens Edge Browser opnieuw om te controleren of het laden soepel verloopt. Als dit niet het geval is, probeert u de extensie te verwijderen om de extensie volledig te verwijderen.

Voer de probleemoplosser uit

Als Microsoft Edge crasht bij het opstarten of niet wil openen in een dergelijke situatie, raden we aan de ingebouwde probleemoplosser voor Windows Store Apps uit te voeren om het probleem op te lossen.

Druk samen op de Windows-logotoets + I om de Windows-instellingen te openen. Klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen in het linkerdeelvenster. Scroll naar beneden en klik op Windows Store-apps en klik vervolgens op De probleemoplosser uitvoeren. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien .Voer Microsoft Edge uit om te controleren of het probleem is opgelost of niet.

Edge-browser resetten

Kan de Microsoft Edge-browser nog steeds niet openen, waarschijnlijk zijn de toepassingsbestanden beschadigd. In een dergelijk geval kunt u de edge-browser repareren of resetten om het probleem op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer instellingen, Navigeer naar Apps en vervolgens Apps & functies, Klik op Microsoft Edge u ziet de link Geavanceerde opties, klik erop. Er wordt een nieuw pop-venster geopend met de optie om de Edge-browser opnieuw in te stellen, klik erop. Hiermee worden de Edge-browserinstellingen teruggezet naar standaard en krijgt u een nieuwe start met Herstart de vensters.

Registreer Microsoft Edge Browser opnieuw

Als alle bovenstaande methoden ze niet eenvoudig konden repareren Registreer de Microsoft Edge opnieuw door de onderstaande stappen uit te voeren. Voor betere resultaten raden we aan om Windows 10 opnieuw op te starten en te starten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Als Edge Browser eerst wordt geopend, sluit u deze, Open nu File Explorer, klik op View en vink vervolgens aan Verborgen voorwerpen om alle verborgen bestanden en mappen te zien. Navigeer nu naar het volgende pad: C:\Users\%gebruikersnaam%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe

(Vergeet niet te vervangen) %gebruikersnaam% met de gebruikersnaam die u op uw computer gebruikt)

Klik nu met de rechtermuisknop op Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe map selecteren eigenschappen.Verwijder hier het vinkje Alleen-lezen en klik op Toepassen om wijzigingen op te slaan.Nogmaals Klik met de rechtermuisknop op Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe map en nu deze keer Selecteer Verwijderen. Als de bevestigingsprompt wordt geopend, klikt u op ja. Na Voltooi het verwijderingsproces Sluit de verkenner.

Sluit alles af en start uw pc opnieuw op en volg de onderstaande stappen om de edge-browser opnieuw te installeren.

Open PowerShell als beheerder

Kopieer en plak de volgende opdracht in het PowerShell-venster en druk op de Enter-toets.

Get-AppXPackage -AllUsers -Naam Microsoft.MicrosoftEdge | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml” -Verbose}

Zodra het proces met succes is voltooid, ziet u een bericht dat lijkt op de bovenstaande afbeelding. Dat is alles. Start Windows opnieuw op naar normaal opstarten en open Microsoft Edge. Nu zal het zonder enig probleem worden uitgevoerd.

Probeer een ander gebruikersaccount

Als het probleem zich blijft voordoen, raad ik u aan een nieuw gebruikersaccount aan te maken door de onderstaande stappen te volgen en te kijken of het probleem aanhoudt:

Open de opdrachtprompt als beheerder,

Type net user gebruikersnaam wachtwoord /add

Let op: Vervang gebruikersnaam = uw gebruikersnaam, Wachtwoord = wachtwoord voor het gebruikersaccount.

Meld u nu af van uw huidige account en log in met een nieuw aangemaakt gebruikersaccount en open de Edge Browser-controle die normaal werkt zonder enige fout.

Voer een systeembestandscontrole uit

Nogmaals, het beschadigde systeembestand kan de Microsoft Edge-crash veroorzaken. Om het op te lossen, kunt u System File Checker (SFC) gebruiken om de kapotte systeembestanden te repareren.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ “sfc /scannow” in het venster en druk op Binnenkomen. Wacht vervolgens tot de verificatie 100% voltooid is. Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen te controleren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like