Fix Internal Power Error BSOD op Windows 10 versie 21H2

Start Windows 10 Laptop plotseling opnieuw op met Blue Screen Error? Sommige anderen herstarten vaak na het installeren van de nieuwste Windows-update, Update Display Driver of upgrade naar het nieuwste Windows 10 versie 21H2-systeem met INTERNAL_POWER_ERROR BSOD. Zoals een aantal gebruikers melden (Microsoft-forum, Reddit) start het systeem regelmatig opnieuw met interne stroomfout blauw scherm.

Er zijn verschillende redenen die Windows 10 Blue Screen Error kunnen veroorzaken. Maar verouderde of incompatibele videokaartstuurprogramma’s (met name AMD grafische driver en AMD Catalyst Control Center. ) op uw pc is de meest voorkomende reden achter deze Internal_power_error BSOD-fout. En de handigste manier is om je best te doen om de geschikte beeldschermstuurprogramma’s te vinden, door deze bij te werken of terug te draaien voor Windows 10.

Fix Windows 10 interne stroomfout blauw scherm

Telkens wanneer u een BSOD-fout op uw Windows 10-pc tegenkomt, raden we aan eerst alle externe apparaten die op uw pc zijn aangesloten te verwijderen (zoals een printer, scanner, externe HDD, enz.) het probleem veroorzaakt.

Opmerking: zoals gebruikers hierdoor melden Internal_power_error BSOD windows wordt regelmatig opnieuw opgestart en stond niet toe dat er stappen voor probleemoplossing werden uitgevoerd. Dat zorgt ervoor dat u vanuit geavanceerde opties in de veilige modus moet opstarten, zodat Windows begint met minimale systeemvereisten en u stappen voor probleemoplossing kunt uitvoeren. Anders kunt u de onderstaande stappen rechtstreeks uitvoeren (het beeldschermstuurprogramma bijwerken / opnieuw installeren) om van deze BSOD-fout af te komen.

Opstarten in Veilige modus

U kunt de installatiemedia gebruiken om de computer op te starten in de veilige modus. Volg de stappen: (Als je geen opstartbare USB/DVD hebt, maak er dan een vanaf hier.)

    Nadat u uw taal-, tijd- en toetsenbordinstellingen hebt geselecteerd, klikt u op Volgende om het volgende venster te laden, klik dan op de Repareer je computer link in de linkerbenedenhoek van het venster. U zou dan een scherm moeten krijgen, met Problemen oplossen als een optie om te selecteren.Selecteer in het scherm Geavanceerde opties.Selecteer OpstartinstellingenKlik op Opnieuw opstarten, druk op 5 om Veilige modus met netwerk te selecteren. (waar we de internetverbinding nodig hebben voor het bijwerken van het stuurprogramma)

Als u hier problemen ondervindt, controleert u verschillende manieren om op te starten in de veilige modus op Windows 10 en 8.1.

Videokaartstuurprogramma bijwerken

Helemaal aan het begin, als u zojuist een upgrade naar de nieuwste versie van Windows 10 of van Windows 7 hebt uitgevoerd, moet u waarschijnlijk de bijgewerkte stuurprogramma’s voor de grafische kaart voor uw pc downloaden, zoals AMD- of NVIDIA-stuurprogramma’s. u kunt verschillende pc’s gebruiken om te downloaden en het nieuwste stuurprogramma naar de problematische pc kopiëren.

Nu Wanneer Windows start in de veilige modus Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok om Apparaatbeheer te openen.

Vouw vervolgens Beeldschermadapters uit en klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde beeldschermstuurprogramma ( Grafisch stuurprogramma ) en selecteer stuurprogramma bijwerken.

Opmerking: hier kan uw beeldschermstuurprogramma een Intel-, AMD-stuurprogramma of NVIDIA GeForce-stuurprogramma zijn.

Kies om automatisch te zoeken naar de bijgewerkte stuurprogrammasoftware. En laat Windows automatisch het nieuwste beeldschermstuurprogramma voor u downloaden en installeren.

Installeer het stuurprogramma voor de videokaart opnieuw

Als Windows geen bijgewerkt stuurprogramma heeft gevonden, opent u eenvoudig opnieuw Apparaatbeheer, vouwt u het beeldschermstuurprogramma uit, klikt u met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde grafische stuurprogramma en selecteert u Verwijderen. Klik op ok om het verwijderen van het stuurprogramma te bevestigen. Start Windows opnieuw en installeer bij de volgende login het nieuwste scherm (grafisch stuurprogramma) gedownload van de website van de fabrikant. Opnieuw Start Windows opnieuw en controleer of het systeem normaal is gestart.

Snel opstarten uitschakelen

Werk het incompatibele / verouderde beeldschermstuurprogramma bij, repareer meestal de BSOD-fout van Windows INTERNAL_POWER_ERROR. Maar als uw systeem om wat voor reden dan ook opnieuw opstart met Blue Screen Error, dan doet het uitschakelen van de functie voor snel opstarten de taak voor u.

Nogmaals vanuit de veilige modus open configuratiescherm -> energie-opties -> Kies wat de energiebeheerschema’s doen -> Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn En schakel Snel opstarten (aanbevolen optie) uit onder Afsluitinstellingen.

Voer DISM en systeembestandscontrole uit

Nogmaals, als het probleem is begonnen na een recente upgrade van Windows 10 versie 21H2, bestaat de kans dat systeembestanden beschadigd raken en ontbreken tijdens het upgradeproces dat deze Internal Power BSOD-fout veroorzaakt.

We raden aan om de opdrachtprompt als beheerder te openen, het DISM-commando uit te voeren “dism /online /cleanup-image /restorehealth” wacht tot het scanproces 100% is voltooid. Controleer daarna op beschadigde systeembestanden met de opdracht sfc /scannow. die ontbrekende systeembestanden scant en herstelt vanuit een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache. Herstart Windows Nadat het scanproces 100% is voltooid en vinkt Dit zal hoogstwaarschijnlijk de BSOD repareren als beschadigde systeembestanden deze INTERNAL_POWER_ERROR BSOD-fout veroorzaken.

Hebben deze oplossingen geholpen om Windows 10 Internal Power Error BSOD op te lossen? Laat ons weten welke optie voor u heeft gewerkt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like