Fix Ethernet heeft geen geldige IP-configuratiefout in Windows 10

Internetverbinding verbroken na de upgrade van Windows 10 20H2? of het krijgen van een foutmelding “Ethernet heeft geen geldige IP-configuratie”. Dit betekent dat uw NIC (netwerkinterfacekaart) Ethernet-controller geen geldig IP-adres kan krijgen van de DHCP-server. En hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt incompatibiliteit van stuurprogramma’s tussen de netwerkadapter en Windows-pc dit probleem. Een aantal gebruikers melden Elke keer als ik mijn pc opstart, begint hij zonder internettoegang. Het netwerkpictogram op Windows Systray toont “Unidentified Network” en tijdens het uitvoeren van de netwerkdiagnoseresultaten “Ethernet heeft geen geldige IP-configuratie”. Als u ook met dit probleem worstelt, vindt u hier effectieve oplossingen om op te lossen: ethernet heeft geen geldig IP-adres windows 108.1 en 7.

Fix geen geldige IP-configuratievensters 10

Allereerst Herstart, alle netwerkapparaten (router, switch, modem) bevatten uw pc. Hiermee wordt het probleem opgelost als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt. Schakel antivirussoftware en VPN-verbinding tijdelijk uit (indien geconfigureerd) Voer een schone start uit om te bepalen of een opstartserviceconflict het probleem veroorzaakt. Controleer en zorg ervoor dat de nieuwste Windows updates die op uw pc zijn geïnstalleerd.

Controleer de DHCP-clientservice

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok Scroll naar beneden en zoek naar DHCP-clientservice Klik met de rechtermuisknop en selecteer opnieuw opstarten, Als de service niet is gestart, klik met de rechtermuisknop op DHCP-clientservice selecteer eigenschappen, Verander hier het opstarten in Automatisch en start de service naast de servicestatus. Klik op toepassen en ok .

Instellingen netwerkadapter wijzigen

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en okDit opent het venster met netwerkverbindingen,Klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter, selecteer eigenschappen,Selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en selecteer vervolgens EigenschappenKies op het tabblad Algemeen de optie “Automatisch een IP-adres verkrijgen” en “Verkrijgen DNS-serveradres automatisch” radioboxen. Klik op ok en start Windows opnieuw op, controleer of het probleem is opgelost.

IP-adres handmatig toewijzen

Als je niets hebt ingesteld en alles als standaard hebt gelaten, kun je proberen die instellingen te configureren met de statische details, inclusief het LAN IP-adres, subnetmasker, standaardgateway en DNS-server.

Bijvoorbeeld:

IP-adres: 192.168.1.112
Subnetmasker: 255.255.255.0
Standaard gateway: 192.168.1.1 (uw routeradres)
DNS-server: 8.8.8.8 en 8.8.4.4

In die details zijn er twee opties, u moet uw IP-adres en de standaardgateway onthouden.

Standaard gateway: Dit is het IP-adres van uw router of modem – afhankelijk van waar de DHCP-server draait en waar uw Ethernet-kabel op is aangesloten.

IP adres: U kunt elk gewenst IP-adres instellen, maar het moet dit formulier volgen, dat hetzelfde is als uw standaard gateway-adres. Als uw standaard gateway-adres bijvoorbeeld 192.168.11.1 is, dan moet uw IP-adres 192.168.11 zijn.[000]. De [000] is een willekeurig getal van 2 tot 255, maar mag niet hetzelfde IP-adres zijn dat andere apparaten hebben gebruikt, omdat dit tot een IP-conflictprobleem zal leiden.

Nadat u alle essentiële details hebt ingevuld, klikt u op de knop “OK” om de wijzigingen op te slaan en start u vervolgens uw computer opnieuw op. Controleer vervolgens opnieuw om te zien of uw internetverbinding terug is of niet.

Spoel DNS-cache en reset TCP/IP

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, probeer dan de TCP/IP-configuratie te resetten naar de standaardinstellingen en spoel de DNS-cache door met de onderstaande opdracht.

Zoeken cmdklik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder,

Voer nu de onderstaande opdracht één voor één uit en druk elk op de enter-toets.

NETSH winsock resetNETSH int ipv4 reset resetipconfig /flushdnsipconfig /registerdnsipconfig /releaseipconfig /renew

Start Windows opnieuw en controleer of er geen probleem meer is met de Windows IP-configuratie. Uw internetverbinding werkt naar behoren.

Netwerkadapter opnieuw installeren

Druk op Windows + X, selecteer Apparaatbeheer, Netwerkadapters uitvouwen, Rechts, klik op Netwerkadapter waarvoor u het probleem ondervindt en klik op Installatie ongedaan maken. Vink de driversoftware verwijderen aan en klik op Verwijderen wanneer u om bevestiging vraagt. Start Windows opnieuw.

Open nu opnieuw Apparaatbeheer, klik op Actie en vervolgens Scannen op hardwarewijzigingen. Hiermee wordt het netwerkadapterstuurprogramma voor uw pc gedetecteerd en geïnstalleerd. U kunt ook de nieuwste netwerkadapterstuurprogramma’s downloaden van de website van de fabrikant en het op uw computer installeren en controleren of dit helpt .

Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

Laten we nu de ingebouwde probleemoplosser voor netwerken van Windows uitvoeren en controleren of dit helpt.

Typ Probleemoplosser in het zoekvak en klik vervolgens op Instellingen oplossen. Zoek en selecteer Netwerkadapter, klik op de probleemoplosser uitvoeren

Hiermee worden de problemen gedetecteerd en opgelost, zodat DHCP een correct IP-adres aan uw pc en andere netwerk- en internetverbindingsproblemen kan toewijzen. Start Windows opnieuw en controleer of er geen probleem meer is met de netwerk- en internetverbinding.

Hebben deze oplossingen geholpen om te repareren dat ethernet geen geldige IP-configuratie heeft op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like