Fix Error Een of meer netwerkprotocollen ontbreken op deze computer

Plots werkt uw Wi-Fi of een andere internetverbinding niet meer. Hoewel Wifi zegt internettoegang te hebben, maar geen websites kan openen en er geen teken is van internetverbinding. En proberen om het probleem te diagnosticeren met behulp van de ingebouwde probleemoplosser voor netwerken (door met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram in de taakbalkmelding te klikken) resulteert “Een of meer netwerkprotocollen ontbreken op deze computer” of ‘Windows sockets registervermeldingen ontbreken. In de meeste gevallen is een onjuiste netwerkconfiguratie of inconsistentie in de Windows Sockets API, ook wel bekend als Winsock, de hoofdoorzaak van dit probleem.

Netwerkprotocollen ontbreken Windows 10

Welnu, netwerkproblemen komen vaak voor en het kan op elk moment beginnen met verschillende fouten. Als je krijgt “een of meer netwerkprotocollen ontbreken op deze computer” of windows sockets registervermeldingen voor netwerkconnectiviteit ontbreken, pas de onderstaande oplossingen toe.

Schakel antivirussoftware van derden tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd op uw computer. Schakel proxy uit via Instellingen -> Netwerk -> Proxy -> Handmatige proxy-instellingen en schakel deze uit. Koppel de ethernetkabel los van uw computer en sluit deze opnieuw aan Controleer de netwerkverbinding. Herstart uw netwerkapparaat (router, modem) inclusief uw pc

Herstel netwerkprotocollen naar standaardinstellingen

Laten we eerst de netwerkconfiguratie en netwerkprotocollen resetten naar de standaardstatus door de onderstaande opdracht te volgen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht netsh int ip reset en druk op de enter-toets. Hiermee wordt het TCP/IP-protocol op uw computer gereset of opnieuw geïnstalleerd. Start uw pc opnieuw op en controleer of de fout in het netwerkprotocol is opgelost.

Welnu, als het resultaat van de opdrachtuitvoer Resetten is mislukt, wordt toegang geweigerd (zie onderstaande afbeelding), wat betekent dat u eigenaar moet worden en toestemming van de sleutel is vereist om dit met succes te kunnen doen. En om dit te doen

Druk op Windows-toets + R, typ regedit en klik op ok, dit opent de register-editor van Windows navigeer naar de volgende sleutel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Nsi\https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/ https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https: //windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:// windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{eb004a00-9b1a-11d4-9123-0050047759bc}\26Klik met de rechtermuisknop op de 26-toets, selecteer de optie Machtigingen. Dit opent een nieuw venster, selecteer Iedereen in de lijst met gebruikersnamen en vink het selectievakje “Toestaan” aan voor de machtiging “Volledig beheer”. Klik op toepassen en ok om te maken sla de wijzigingen op en sluit het venster van de register-editor.

Open opnieuw de opdrachtprompt (als beheerder)Type netsh int ip reset opdracht om het TCP/IP-protocol opnieuw te installeren zonder enige weigerfout.

Volgende opdracht uitvoeren netsh winsock reset

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost en hebt u zonder problemen toegang tot internet/webpagina’s. Heb nog steeds hulp nodig bij het toepassen van de volgende oplossing.

NetBIOS uitschakelen

Verschillende Windows-gebruikers melden dat het uitschakelen van de over-TCP-instellingen hen heeft geholpen bij het oplossen van een of meer netwerkprotocollen die ontbreken op deze computer Windows 10.

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en klik op ok. Dit opent het venster met netwerkverbindingen, zoek uw actieve netwerkadapter (Wifi/Ethernet) Klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter selecteer eigenschappen, In Ethernet, eigenschappen Markeer IP v4 (TCP/IP) en kies Eigenschappen. Nu aan het venster Eigenschappen van Internet protocol versie 4 (TCP/IP) klik op Geavanceerd. Ga naar het tabblad WINS, selecteer het keuzerondje NetBIOS via TCP/IP uitschakelen (zie onderstaande afbeelding). probleem opgelost.

Instelling netwerkverbinding opnieuw configureren

Laten we uw netwerkconfiguratie-instellingen opnieuw configureren om het probleem waarschijnlijk op te lossen.

Typ cmd in Windows Search, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Voer nu de volgende opdrachten één voor één uit en druk na elk op de enter-toets.

netcfg -dipconfig /releaseipconfig /renewipconfig /flushdnsipconfig /registerdns

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Overschakelen naar Google DNS

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en klik op okHiermee wordt het netwerkverbindingsvenster geopend,Klik met de rechtermuisknop op de eigenschappen van de actieve netwerkadapter,Dubbelklik op internetprotocolversie 4 (TCP/IPv4),Selecteer het keuzerondje Gebruik het volgende DNS-serveradres en stel de gewenste DNS-server 8.8.8.8 in en alternatieve DNS-server 8.8.4.4Vink aan bij het valideren van instellingen bij afsluiten, klik op ok om de wijzigingen op te slaan. Controleer nu of er netwerkprotocollen ontbreken, de fout is opgelost.

Fix Windows Sockets-vermeldingen in Register-editor

Als alles mislukt, moet u de Windows Sockets-vermeldingen handmatig in de Register-editor herstellen.

Open op een werkende Windows 10-computer de register-editor met regedit en navigeer HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Winsock

Klik met de rechtermuisknop op Winsock selecteer exporteren. selecteer een locatie (USB-station) geef een naam en sla de back-up van het winsock-register op. Doe hetzelfde met Winsock2

Schakel nu over naar een Windows 10-computer die problemen heeft met netwerkprotocollen.

Klik met de rechtermuisknop op winsock en verwijder. Doe hetzelfde met Winsock2

De vermeldingen zijn aanwezig onder de volgende sleutel in de Register-editor:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Winsock
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2

Start de vensters opnieuw en voeg dezelfde sleutels opnieuw toe die zijn genomen van een werkende computer, die dit probleem niet bevat.

open de opdrachtprompt als beheerder en voer de opdracht netsh winsock reset uit

Dat is alles, start uw pc opnieuw op en controleer of er geen fout in het netwerkprotocol meer aanwezig is in Windows 10.

Beschadigde systeembestanden herstellen

Hierboven staan ​​enkele goede methoden om een ​​of meer netwerkprotocollen te repareren die ontbreken op deze computer in Windows 10. Als u na het uitvoeren hiervan nog steeds de foutmelding krijgt, kunt u Windows controleren op beschadigde systeembestanden. zoals we weten, kunnen corrupte systeembestanden veel fouten voor Windows veroorzaken en misschien is deze fout er een van. Het wordt aanbevolen om het Windows SFC-hulpprogramma uit te voeren om corrupte systeembestanden te controleren en te repareren.

Dit zijn enkele beste oplossingen voor het oplossen van een of meer netwerkprotocollen die ontbreken op deze computer voor computers met Windows 10, 8.1 en 7. Heeft u een vraag of een nieuwe suggestie, aarzel dan niet om hieronder commentaar te geven.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like