Fix Error 0xa00f4244 webcam werkt niet Windows 10

laptops webcam werkt niet na Windows 10 21H1 update? Mogelijk krijgt u een bericht met de tekst “We kunnen uw camera niet vinden of starten” met foutcodes 0xA00F4244 of 0x200F4244. Dit probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door defecte stuurprogramma’s of stuurprogrammaconflicten. Nogmaals, uw antivirusprogramma blokkeert mogelijk de camera, of uw privacy-instellingen zijn mogelijk ingesteld om cameratoegang niet toe te staan. We kunnen uw camera niet vinden” Fout 0xa00f4244.

Windows 10-webcam werkt niet

Als uw camera niet werkt in Windows 10, vindt u hier enkele effectieve oplossingen die u kunt toepassen om het probleem op te lossen.

Schakel antivirussoftware tijdelijk uit (indien geïnstalleerd) En zet de webcam aan, dit kan het probleem oplossen als antivirusinstellingen de toegang tot uw camera of toestemming om uw webcam te gebruiken blokkeren.

Controleer je privacy-instellingen

Als je onlangs Windows 10 1809 hebt bijgewerkt, moet je apps mogelijk toestemming geven om de camera te gebruiken. Dit komt omdat in nieuwere versies van Windows 10 sommige apps geen standaardtoegang tot de camera hebben.

Fix webcam fout toestemming geweigerd

Open de Windows-instellingen met de sneltoets Windows + ISelecteer vervolgens Privacy en camera. Schakel vervolgens Apps toestaan ​​toegang tot uw camera in. Als deze schakelaar grijs wordt weergegeven, schakelt u Toegang tot camera op dit apparaat toestaan ​​in. Als u deze optie niet ziet, moet u de beheerder van het apparaat vragen deze instelling voor u in te schakelen. Nadat u toegang tot de camera hebt verleend, kunt u kies welke apps toegang hebben onder Kies welke apps toegang hebben tot je camera.

Controleer op een verouderd webcamstuurprogramma

Een andere mogelijke oorzaak kan een verouderde webcamdriver zijn. Als u de camera in apparaatbeheer kunt zien, volgt u de onderstaande stappen en controleert u of dit helpt.

Update webcamstuurprogramma

    Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok om Apparaatbeheer te openen. Zoek uw webcam onder Beeldapparaten of Geluids-, video- en gamecontrollers. Houd de naam van uw webcam ingedrukt (of klik met de rechtermuisknop) en selecteer vervolgens Eigenschappen .Selecteer het tabblad Stuurprogramma, selecteer de knop Stuurprogrammadetails en zoek naar een bestandsnaam met: stream.sys. Als het er is, is uw webcam ontworpen vóór Windows 7 en moet u deze vervangen door een nieuwere webcam. Als u geen bestandsnaam vindt met stream.sysprobeer dan uw webcamstuurprogramma terug te draaien.

Om diezelfde bij te werken, klikt u met de rechtermuisknop op het camerastuurprogramma en selecteert u “Stuurprogrammasoftware bijwerken”. Wanneer wordt gevraagd om een ​​optie te kiezen Hoe wilt u stuurprogramma zoeken?, ga dan met Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware. Als er een stuurprogramma beschikbaar is op uw pc, selecteer dan Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken en selecteer vervolgens de juiste locatie waar het stuurprogramma zich op uw pc bevindt om het bij te werken. Zodra dit is gebeurd, start u de computer opnieuw op om te controleren of het probleem is opgelost.

Uw webcamstuurprogramma terugdraaien

    In Apparaat beheerderhoud uw webcam ingedrukt (of klik met de rechtermuisknop) en selecteer vervolgens Eigenschappen.Selecteer de Bestuurder tabblad, selecteer Stuurprogramma terugdraaienen kies dan Ja. Houd er rekening mee dat sommige stuurprogramma’s geen rollback-optie bieden. Nadat het terugdraaien is voltooid, start u uw computer opnieuw op en probeert u vervolgens de Camera-app opnieuw te openen. Als het terugdraaien niet werkte of niet beschikbaar is, verwijdert u uw webcamstuurprogramma en scant u voor hardwarewijzigingen.

Verwijder uw webcamstuurprogramma en scan op hardwarewijzigingen

    In Apparaat beheerderhoud uw webcam ingedrukt (of klik met de rechtermuisknop) en selecteer vervolgens Eigenschappen.Selecteer de Bestuurder tabblad, selecteer Verwijderen > Verwijder de driversoftware voor dit apparaaten selecteer vervolgens Oke.In Apparaat beheerderop de Actie menu, selecteer Scannen op hardwarewijzigingen. Wacht tot het de bijgewerkte stuurprogramma’s scant en opnieuw installeert, start uw pc opnieuw op en probeer vervolgens de Camera-app opnieuw te openen. Als uw webcam nog steeds niet werkt, zoekt u hulp op de website van uw webcambedrijf.

Mijn camera wordt niet gevonden in Apparaatbeheer

Als je camera niet wordt gevonden in Apparaatbeheer, probeer dan eerst de camera met een andere poort op je apparaat te gebruiken. Als dat niet werkt, probeer dan deze stappen:

    In Apparaat beheerderop de Actiemenu, selecteer Scannen op hardwarewijzigingen. Wacht tot het de bijgewerkte stuurprogramma’s scant en opnieuw installeert, start uw computer opnieuw op en probeer vervolgens de Camera-app opnieuw te openen. Als uw webcam nog steeds niet werkt, gaat u naar de website van de fabrikant van de webcam.

Installeer webcamstuurprogramma in compatibiliteitsmodus

Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan stuurprogramma’s te installeren in de compatibiliteitsmodus. Compatibiliteitsmodus voert het programma uit met instellingen van een eerdere versie van Windows.

    Download het webcamstuurprogramma van de website van de fabrikant. Klik met de rechtermuisknop op het installatiebestand van het stuurprogramma en klik op ‘eigenschappen’.Klik op de‘compatibiliteit’ tabblad en vink het vakje aan‘Voer dit programma uit in compatibiliteit modus’ en selecteer het besturingssysteem Windows 8/8.1 of 7 in het vervolgkeuzemenu en ga verder met de installatie. Zodra dit is gebeurd, start u de computer opnieuw op en controleert u of het probleem aanhoudt.

Tweak Windows Register-instellingen

Als alle bovenstaande methoden dit probleem niet oplossen, kan dit worden opgelost door enkele wijzigingen in het Windows-register aan te brengen. Er is een groot aantal gebruikers die dit nuttig vonden.

Druk op Windows + R, typregediten klik op ok om de Windows-registereditor te openen. Maak een back-up van de registerdatabase en navigeer vervolgens met de volgende sleutel:HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows Media Foundation > PlatformKlik hier met de rechtermuisknop op Platform en ga naar Nieuw> DWORD, maak een nieuw DWORD-bestand en geef het de waarde 0. Start uw computer opnieuw op en zie dat deze een vaste Windows-camerafout 0xA00F4244 heeft.

Uw webcam is beschadigd

Soms is uw webcam geheel of gedeeltelijk beschadigd. Dit kan problemen veroorzaken met uw camera-app of andere programma’s. Zorg er dus voor dat uw camera fysiek niet beschadigd is. Controleer deze videostappen die handmatig worden uitgevoerd om de webcam te repareren die niet werkt op Windows 10-laptops, fix we kunnen camerafout 0xA00F4244 niet vinden.

Hebben deze oplossingen geholpen om de “laptop-geïntegreerde webcam die niet werkt met Windows 10” te repareren? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook

0 Shares:
You May Also Like