Fix DPC_WATCHDOG_VIOLATION BSOD bugcheck 0x00000133

Windows regelmatig opnieuw opstarten met DPC Watchdog Schending Blauw Scherm Fout? Voor sommige andere gebruikers die: Blauw scherm, met een Bug Check , wanneer ze op hun computer werken. Laten we begrijpen Wat is dit? DPC_WATCHDOG_VIOLATION BSOD fout? Waarom Windows regelmatig opnieuw opstart met DPC_WATCHDOG_VIOLATION BSOD en hoe u zich kunt ontdoen van deze Blue Screen of Death-fout op een Windows 10-computer.

Wat is een DPC Watchdog-schendingsfout?

DPC Watchdog-overtreding is een veel voorkomende Blauwe scherm van dood (BSOD) Fout bugcontrole 0x0000133 op Windows 10-computers. DPC staat voor Uitgestelde Procedure Call en waakhond is een elektronische timer die wordt gebruikt om computerstoringen op te sporen en te herstellen. Als de DPC Watchdog-overtreding optreedt, betekent dit dat de watchdog een DPC detecteert die te lang duurt en daarom het proces stopt om te voorkomen dat uw gegevens of uw systeem beschadigd raken.

Het is opgetreden vanwege een aantal specifieke factoren, zoals niet-ondersteunde SSD-firmware, oud SSD-stuurprogrammamodel, hardware-incompatibiliteitsproblemen of systeembestanden zijn beschadigd. Als u een SSD op uw Windows-computer gebruikt, kan het allereerste dat u moet controleren de firmwareversie van de SSD zijn en er zeker van zijn dat deze actueel is.

DPC_WATCHDOG_VIOLATION venster 10

Als u ook vaak DPC_WATCHDOG_VIOLATION Blue Screen-fout krijgt bij het opstarten Na het installeren van een nieuw hardwareapparaat, een toepassing van derden, Na het installeren van recente Windows-updates of Na recent windows 10 oktober 2020 update? Hier enkele toepasselijke oplossingen om DPC_WATCHDOG_VIOLATION BSOD-stopcode 0x00000133 permanent te repareren.

Opmerking: balgoplossingen zijn van toepassing om de: Fout met blauw scherm op Windows 10, Windows 8.1 en win 7 computers.

Alle aangesloten externe apparaten verwijderen

Dit is de eerste en basisoplossing als een extern apparaat / apparaatstuurprogramma het probleem veroorzaakt en resulteert in een frequente blauwe schermfout bij het opstarten. Voordat u andere oplossingen toepast, verwijdert of ontkoppelt u eerst alle externe apparaten (zoals externe harde schijf, externe SSD-schijf, printer of scanner) die op uw Windows-pc zijn aangesloten, behalve toetsenbord en muis, en kijk of het probleem aanhoudt of niet.

Zodra die apparaten zijn verwijderd en het probleem is verdwenen, veroorzaakt zeker een van die apparaten de fout. Om te bepalen welke de BSOD-fout heeft veroorzaakt, sluit u één apparaat tegelijk aan om te controleren. Als het probleem niet is opgelost, volgt u hieronder de oplossingen.

Opmerking: Als dit blauwe scherm vaak voorkomt bij het opstarten en Windows niet normaal kon starten. Dat zorgt ervoor dat je moet Opstarten in veilige modus om stappen voor probleemoplossing uit te voeren om de fout op te lossen. Of als Windows na opnieuw opstarten normaal start, voer dan onderstaande stappen uit om Functie te voorkomen dpc_watchdog_violation BSOD-bugcheck 0x00000133.

Functie voor snel opstarten uitschakelen

Een aantal Windows-gebruikers rapporteert op het Microsoft-forum / Reddit Snelle opstartfunctie uitschakelen Het grootste deel van de blauwe schermfout voor hen. Snelle opstart (hybride afsluitfunctie) die de opstarttijd verkort en Windows sneller laat opstarten. Maar soms veroorzaakt de snelle opstartfunctie verschillende problemen. Dus we raden aan om de functie voor snel opstarten gewoon uit te schakelen om te voorkomen dat de functie BSOD-fout een fout bevat op Windows 10.

Om de functie voor snel opstarten uit te schakelen, opent u de wijziging van het Configuratiescherm, wijzigt u Weergave op in Groot pictogram en klikt u op energiebeheer. Klik vervolgens op Kies wat de aan / uit-knoppen doen en klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Hier vinkje uit Snel opstarten inschakelen optie ( aanbevolen ) om de functie Snel opstarten uit te schakelen.

Werk de IDE ATA/ATAPI Controller-stuurprogramma’s bij

Druk op de Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en druk op de enter-toets om Apparaatbeheer te openen. Hierdoor wordt alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s op uw computer weergegeven. Vouw nu uit Klik hier met de rechtermuisknop op SATA AHCI en selecteer Stuurprogramma’s bijwerken. Kies nu om op mijn computer te zoeken naar stuurprogramma’s en selecteer de optie laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma’s op mijn computer. Selecteer Standaard AHCI Seriële ATA-controller, klik op volgende en volg de instructies op het scherm om Werk de IDE ATA/ATAPI-controllerstuurprogramma’s bij. Start daarna Windows opnieuw en controleer of er geen Blue Screen Error meer is.

Installeer het beeldschermstuurprogramma opnieuw

Als het bovenstaande niet helpt, moet u ook proberen en installeer uw beeldschermstuurprogramma opnieuw. Download hiervoor het juiste beeldschermstuurprogramma voor uw systeem van de originele site van de fabrikant. Als u klaar bent, opent u Apparaatbeheer en zoekt u naar “Beeldschermadapters”. Vouw het uit om uw beeldschermadapter te vinden. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer “Verwijderen”. Selecteer “Ok” in het pop-upvenster. Start nu uw computer opnieuw op en installeer indien nodig het beeldschermstuurprogramma dat u hebt gedownload.

Update de SSD-firmware indien beschikbaar

    Open het startmenu en selecteer het Configuratiescherm. Klik op Weergeven op kleine pictogrammen en zoek naar Systeem Klik op Apparaatbeheer in het linkerdeelvenster. Dubbelklik op Schijfstations. Sla het modelnummer van uw SSD op en zoek naar de firmware op Google. Zoek naar de specifieke firmware en instructies voor het installeren van de firmware voor uw schijf.

Systeembestandscontrole uitvoeren

Beschadigde systeembestanden zijn een van de vele redenen die leiden tot veel Windows-problemen en verschillende fouten, waaronder DPC Watchdog-schending Blue Screen-fout. We raden aan om het hulpprogramma voor systeembestandssysteemcontrole uit te voeren om ervoor te zorgen dat beschadigde systeembestanden het probleem niet veroorzaken.

Om eerst de systeembestandscontrole uit te voeren, opent u de opdrachtprompt als beheerder. Typ vervolgens opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit zal beginnen met scannen op ontbrekende beschadigde systeembestanden. Indien gevonden, herstelt het SFC-hulpprogramma ze vanuit een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache.

Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, start daarna Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Ook als de SFC-scanresultaten enkele beschadigde bestanden hebben gevonden maar deze niet kunnen repareren. Voer vervolgens de . uit DISM-opdracht die de systeemkopie herstelt en SFC in staat stelt zijn werk te doen.

Fouten met schijfstations herstellen

Een problematische HDD-schijf, zoals een bedsector- of schijffout, kan verschillende blauwe schermfouten veroorzaken, waaronder DPC Watchdog-overtreding Blue Screen Error. We raden aan om het CHKDSK-commando uit te voeren. Voeg wat extra parameters toe om CHKDSK te dwingen de schijffouten te herstellen.

Open hiervoor de opdrachtprompt als beheerder en typ vervolgens command CHKDSK C: /F /R /X en druk op de enter-toets. Druk op de Y-toets om te plannen om de chkdsk-opdracht bij de volgende start uit te voeren.

Sluit nu de opdrachtprompt en start Windows opnieuw, hierdoor wordt het scan- en herstelproces voor schijfstationfouten en problemen gestart. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, waarna Windows zichzelf opnieuw opstart en normaal start.

Enkele andere oplossingen om te proberen

Windows heeft een geheugendiagnoseprogramma dat geheugenfouten controleert. We raden aan om de geheugen diagnostisch hulpmiddel: om ervoor te zorgen dat geheugengerelateerde problemen de DPC_WATCHDOG_VIOLATION Blue Screen Error niet veroorzaken.

Soms zijn sommige antivirusprogramma’s, zoals AVG, Avast verantwoordelijk voor overtreding van de DPC-waakhond. We raden aan om tijdelijk de geïnstalleerde antivirus-/antimalwaretoepassing te verwijderen en te controleren of het probleem is opgelost.

Overtreding van DPC Watchdog vermijden

Houd uw vensters altijd up-to-date en zorg ervoor dat uw geïnstalleerde stuurprogramma’s up-to-date zijn. Schakel ook uw computer op de juiste manier uit. En forceer uw pc niet om af te sluiten. Vermijd het installeren van illegale software zoals Cracks, Activators, Nulled-games enz. Gebruik altijd de nieuwste versie van de Intel Management Engine-interface en houd deze up-to-date. Gebruik regelmatig schijfdefragmentatie en schijfopruiming, u kunt software van derden, zoals Ccleaner, gebruiken om vensters te optimaliseren en beschadigde registervermeldingen te herstellen.

Dit zijn enkele meest toepasselijke oplossingen om te repareren op Windows 10-computers. Ik hoop de bovenstaande oplossingen fix toe te passen DPC_WATCHDOG_VIOLATION bugcontrole 0x00000133 BSOD-fout permanent. Heb je nog steeds een vraag, suggestie of heb je problemen terwijl je deze oplossingen toepast, voel je vrij om te bespreken in de opmerkingen hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like