Fix de schijfstructuur is beschadigd en onleesbaar Windows 10

krijgen Fout 0x80070571, of Schijf is niet toegankelijk De schijfstructuur is beschadigd en onleesbaar Fout bij het plaatsen van een externe HDD, SD-geheugenkaarten, USB-flashstations en andere opslagapparaten. Het betekent dat uw harde schijf of externe HDD, pen-drive of USB-flashstation, SD-kaart of een ander opslagapparaat dat op uw pc is aangesloten, beschadigd is, ontoegankelijk is geworden omdat de structuur ervan onleesbaar is.

Wanneer dit gebeurt, heeft Windows geen toegang tot de beschadigde partitie en kan de bestanden daarin niet worden geopend. Zelfs als deze fout meestal optreedt in externe schijfstuurprogramma’s, kan het ook gebeuren met interne HDD’s. Ook als u deze fout op uw interne HDD ervaart. Dit zal meer problemen veroorzaken, u kunt mogelijk niet opstarten in Windows met een fout ontoegankelijk opstartapparaat fout. Als u deze foutmelding krijgt: “De schijfstructuur is beschadigd en onleesbaar” pas dan hier balgoplossingen toe om hiervan af te komen.

Waarom de schijfstructuur beschadigd en onleesbaar is

Normaal gesproken kan dit foutbericht worden veroorzaakt door beschadiging van de Master File Table (MFT) van de harde schijf of door gegevensbeschadiging. Ook als het opslagapparaat niet correct op uw pc is aangesloten, kan er een fout worden weergegeven. Soms Als u externe USB-flashstations of HDD’s verwijdert terwijl uw pc deze gebruikt, kunt u te maken krijgen met: schijfstructuur beschadigd of onleesbaar probleem de volgende keer dat u het op de pc aansluit. Het apparaat heeft mogelijk een intern probleem of Het schijfstuurprogramma is verouderd en vereist een bijgewerkte versie die overeenkomt met uw

Fix Schijfstructuur is beschadigd en onleesbare fout

Nadat we hebben begrepen wat deze fout is en de reden achter de schijfstructuur is een beschadigde en onleesbare fout, laten we onderstaande oplossingen toepassen om van deze fout af te komen.

Begin met de basis Problemen oplossen Probeer eerst de externe HDD of USB los te koppelen en weer aan te sluiten, controleer de schijf door deze op een andere machine aan te sluiten en controleer ook met verschillende USB-poorten of de problemen zijn opgelost.

Ook als de drive geen inhoud heeft waar u zich misschien druk om maakt, formatteert u de drive en kijkt u of deze dan werkt.

Schijf controleren op fouten (CHKDSK)

Windows heeft een ingebouwde tool (CHKDSK) die veelvoorkomende schijffouten kan herstellen van uw interne SSD/HDD of externe opslagstations zoals een USB-flashstation, geheugenkaart of zelfs externe HDD. Deze tool kan u ook helpen om de schijfstructuur te herstellen die beschadigd of onleesbaar is. Dit is ideaal voor interne opslag, maar het is ook net zo goed mogelijk voor elk aangesloten opslagapparaat.

Om dit hulpprogramma eerst uit te voeren, opent u de opdrachtprompt als beheerder. U kunt het startmenu openen en typen cmd om de opdrachtprompt te vinden Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer uitvoeren als beheerder. Typ nu de volgende opdracht en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

chkdsk H: /r /f

Opmerking: Vergeet niet te vervangen H met uw stationsletter. De letter van uw externe opslagstation is bijvoorbeeld H. Dus de opdracht zou moeten zijn als: chkdsk h: /r /f.

Commando uitgelegd

chkdsk: Voor Check Disk drive op fouten

H: is de stationsletter (die het probleem veroorzaakt)

/R Lokaliseert slechte sectoren en herstelt leesbare informatie

/F Lost fouten op de schijf op

Dit systeemhulpprogramma controleert de integriteit van het bestandssysteem van de schijf, zoals die in de hoofdbestandstabel. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid. De scan kan een paar uur duren, maar hangt af van de grootte en de bestanden die u op uw harde schijf of externe schijf hebt. Dit kan echter sneller zijn voor de externe schijven, omdat deze kleiner is in vergelijking met de HDD. Typ daarna exit om de opdrachtprompt te sluiten en Windows opnieuw op te starten. Deze methode is een van de beste die u kunt proberen om de fout “Schijfstructuur is beschadigd” op te lossen.

Installeer de schijf opnieuw

Sommige gebruikers melden dat het verwijderen en opnieuw installeren van het externe opslagapparaat de schijfstructuur beschadigd of onleesbaar is. Dus ik raad je aan deze methode te volgen als de eerste mislukt. Volg deze dingen om de schijf te verwijderen:

De schijf verwijderen

Druk op Win + R en typ vervolgens diskmgmt.msc en klik op OK of druk op Enter om het venster Apparaatbeheer van Windows te openen. Hier ziet u alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s. Klik nu op de schijfstations om dat gedeelte uit te vouwen en klik met de rechtermuisknop op de problematische externe schijf die moet worden gerepareerd. Kies vervolgens de optie Verwijderen in het menu.

Installeer de schijf opnieuw

Volg nu deze stappen om de schijf opnieuw te installeren:

Hetzelfde Klik in apparaatbeheer op Actie in het navigatiemenu en kies Scan op hardwarewijzigingen. Dan wacht tot uw computer de schijf detecteert en installeert.

Nadat u deze dingen hebt gedaan, moet u mogelijk uw computer opnieuw opstarten om het proces te voltooien. Nu zou u in staat moeten zijn om met uw externe schijf te werken zonder nog meer problemen te ondervinden.

Programma’s van derden gebruiken

Soms vindt u misschien geen manier om de schijfstructuur te repareren die beschadigd of onleesbaar is. In dat geval raad ik u aan uw persoonlijke gegevens van de beschadigde opslagschijf te herstellen. Er zijn veel programma’s van derden die u kunnen helpen bij het herstellen van bestanden van verloren partities. U kunt ze allemaal gebruiken.

Formatteer de externe schijf

Deze methode wordt aanbevolen voor externe schijven die geen Windows bevatten, zoals een USB-schijf. Zoals we allemaal weten, wist het formatteren van een schijf alle bestanden erin en stelt een nieuw bestandssysteem in om de beschadigde te vervangen. Dit is een goede oplossing als uw schijf geen belangrijke bestanden bevat. Klik gewoon met de rechtermuisknop op de schijf en selecteer het formaat. selecteer het type bestandssysteem en vink bij snel formatteren de klik op start aan om het schijfformaat te verwerken. U kunt vanaf hier ook enkele andere oplossingen toepassen op: fix schijfstructuur corrupte fout.

Toepassen als u Windows niet normaal kunt opstarten

De bovenstaande oplossingen worden toegepast op externe apparaten zoals USB-flashstations, externe HDD, SD-kaarten enz. Maar wat als dit probleem zich voordoet op de interne harde schijf, pas hier onderstaande oplossingen toe.

Schakel het systeem uit en koppel alles los. Verwijder vervolgens de schroeven van de behuizing en leg het zijpaneel bloot. Eenmaal binnen, spoor je je harde schijf op.

Op een laptop is een harde schijf gemakkelijker te vinden. Draai je laptop om en kijk naar de onderkant. Er zullen handige kleine symbolen op staan. De gestapelde schijven vertegenwoordigen de locatie van de harde schijf.

Verwijder vervolgens alle kabels, maar noteer welke je hebt losgekoppeld. Plaats vervolgens alles terug zoals u het hebt gevonden, zorg ervoor dat de draden volledig zijn ingebracht (geen bewegingsruimte) en de schroeven stevig vastgedraaid en start op om te zien of dat uw probleem heeft opgelost.

Schijf controleren wanneer Windows niet toegankelijk is

Als het nog steeds niet lukt om Windows op te starten vanwege een corrupte schijffout. Dan moet je toegang tot geavanceerde opstartopties. En klik op Opstartherstel laat Windows het probleem zelf oplossen.

Na het uitvoeren van de opstartreparatie, krijg je nog steeds hetzelfde probleem dat de computer niet kan opstarten vanwege: ontoegankelijk opstartapparaat klik vervolgens op de opdrachtprompt op geavanceerde opties.

Let op: je kunt ook proberen Opstarten in veilige modus en open de opdrachtprompt als beheerder om de onderstaande actie uit te voeren.

Wanneer de opdrachtprompt wordt geopend, typt u de onderstaande opdracht en drukt u op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

schijfpart

typ dan lijst volume (Hier noteert u de Windows-installatieschijf, voor mij is de stationsletter C: het opstartvolume.)

Typ nu de onderstaande opdracht om de schijf op fouten te controleren en op te lossen.

CHKDSK C: /f /r

Let op: Vervang stationsletter C: door de stationsletter van uw defecte schijf. Dat zou het moeten oplossen.

Hiermee wordt de schijf gescand op fouten en worden beschadigde en onleesbare structuren hersteld. Wacht tot 100% het scanproces voltooit en herstart Windows. Controleer nu normaal opstarten. U kunt ook controleren hoe u een ontoegankelijke opstartapparaatfout kunt oplossen

Hopelijk wordt het opgelost Fout 0x80070571de schijfstructuur is beschadigd of onleesbaar. Als niets werkt, is het mogelijk dat uw opslagstation fysiek is beschadigd. In dat geval kunt u het naar het reparatiecentrum sturen of een nieuwe kopen. Heb je nog vragen over dit bericht, voel je vrij om hieronder te reageren.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like