[Fix] De applicatie kon niet correct starten 0xc000007b

Krijgt u een foutmelding “de applicatie kon niet correct starten (0xc000007b)” tijdens het starten van een applicatie of het openen van een game op Windows 10? Deze fout treedt meestal op omdat Windows 10 geen enkele belangrijke runtime-bestanden kan vinden die nodig zijn om de applicatie of game uit te voeren. soms is het omdat er een vermenging is van 32-bits en 64-bits versies van Windows en applicaties. Weinig Windows-gebruikers melden dat de toepassing niet correct kon starten met een andere foutcode zoals 0xc0000005, 0xc0150002, 0xc0000022, 0xc0000018 of 0xc0000142 na het installeren van een recente Windows-update of upgrade naar Windows 10 versie 21H1. Als u op zoek bent naar oplossingen om hiervan af te komen, zijn er hier maar een paar die u kunt toepassen.

Fix applicatie kon niet correct starten

Dus wat veroorzaakt toepassingsfout 0xc000007b? Als het probleem zich bij slechts één toepassing op het systeem voordeed, kan het zijn dat de toepassing beschadigd is en opnieuw moet worden geïnstalleerd.

Als de bug echter meer dan één legitieme toepassing in quarantaine plaatst en de gebruiker verhindert verschillende services te gebruiken. In dit geval kan de hoofdschuldige ontbrekende of beschadigde .NET Framework 3.5 of Visual C++ Redistributable Packages zijn. Ook, antivirusprogramma’s van derden het veroorzaken van conflicten met uitvoerbare bestanden en het beïnvloeden van hun werking kan deze fout veroorzaken. Aan de andere kant, registers kan beschadigd raken door: malware en virussen waardoor de programma’s zich abnormaal gedragen. Soms, slechte hardwarestuurprogramma’s kan ook de boosdoener zijn die deze fout veroorzaakt.

Start Windows-computer opnieuw op

Meestal lost het opnieuw opstarten van Windows een aantal opstartproblemen op, waaronder app-crashes, verschillende fouten enz. Als er iets kleins misgaat met uw systeem waardoor de toepassing niet correct kon starten Fout, dan is een eenvoudige herstart van uw computer kan dit probleem oplossen. laten we Windows opnieuw opstarten en controleren of het probleem is opgelost, zo niet de volgende oplossing volgen.

Toepassing uitvoeren met een compatibiliteitscontrole

Soms kunt u tijdens het uitvoeren van toepassingen vanwege incompatibiliteitsproblemen verschillende problemen tegenkomen, zoals het automatisch sluiten van de toepassing, verschillende fouten weergeven en niet reageren bij het opstarten. Voer de toepassing uit als beheerder met compatibiliteitsmodus om dit type probleem op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op de toepassing die u wilt openen en selecteer vervolgens Eigenschappen. Ga naar de Compatibiliteit tabblad, Schakel onder compatibiliteitsmodus het selectievakje in om dit programma in compatibiliteitsmodus uit te voeren en selecteer uw vorige Windows-versie. Controleer ook: Voer dit programma uit als beheerder.Klik dan op Oke om wijzigingen op te slaan, probeer uw toepassing uit te voeren en kijk of deze methode de fout verhelpt.

Installeer uw applicatie opnieuw

Als u de applicatie krijgt, kan de 0xc000007b-fout niet correct worden gestart met slechts één applicatie (bijvoorbeeld: VLC Media Speler ) Installeer vervolgens de toepassing opnieuw om de fout te vernieuwen en op te lossen. Omdat tijdens de upgrade Soms kan de toepassing die u wilt uitvoeren iets bevatten dat beschadigd is. In dit geval moet u uw toepassing volledig verwijderen en vervolgens opnieuw installeren. Voer daarna het programma uit en kijk of het probleem is opgelost.

Corrupte systeembestanden herstellen

Zoals eerder besproken, veroorzaken beschadigde systeembestanden verschillende problemen op Windows-computers, waaronder: toepassingsfout 0xc000007b. We raden ten zeerste aan om het Windows SFC-hulpprogramma uit te voeren om beschadigde systeembestanden te scannen en te repareren.

Het SFC-hulpprogramma uitvoeren op Windows 10

Open eerst de opdrachtprompt als beheerder. Typ vervolgens command SFC /SCANNOW en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

Hierdoor wordt het scanproces voor Windows-beschadigde/beschadigde systeembestanden gestart. Als er iets is gevonden, vervangt het SFC-hulpprogramma beschadigde bestanden door een kopie in de cache die zich in een gecomprimeerde map bevindt op %WinDir% \System32\dllcache. Wacht tot 100% het scanproces voltooit en herstart vervolgens Windows en controleer of de applicaties soepel en zonder fouten werken.

Installeer Microsoft .NET framework opnieuw

Als alle bovenstaande methoden niet kunnen worden opgelost, kon de toepassing niet correct starten Fout 0xc000007b. Installeer vervolgens het Microsoft .NET Framework opnieuw (.NET Framework is een door Microsoft ontwikkeld raamwerk dat toepassingen ondersteunt die .Net-technologieën gebruiken.) zal voor u werken om deze fout op te lossen.

Met Windows 8 en 10 bevat dit framework standaard. Het kan op geen enkele manier worden verwijderd of gewijzigd. Om updates te installeren, drukt u op Windows-toets + I, selecteert u Update & Beveiliging en klikt u op Controleren op updates. Zodra de lijst met beschikbare updates is opgesteld, klikt u op de knop Updates installeren. Controleer ook Hoe .net Framework 3.5 te installeren op Windows 10.

Als u de 0xc000007b-fout op Windows 7 tegenkomt, probeert u het .NET-framework handmatig opnieuw te installeren:

    Open Controlepaneel en selecteer Programma’s en functies.Klik op Microsoft .NETTO items en selecteer Verwijderen/wijzigen.Volg de instructies op het scherm om de items volledig te verwijderen. Navigeer ten slotte naar de Microsoft .NET Framework-downloadwebsite en installeer het framework handmatig opnieuw.

Ga naar Microsoft .NET Framework-downloadwebsite om het framework te downloaden en te installeren.

Herdistribueerbare pakketten van Microsoft Visual C++ opnieuw installeren

Microsoft Visual C++ herdistribueerbaar pakket is een runtime-component die nodig is voor het uitvoeren van meerdere applicaties. De bestanden in Microsoft Visual C++ Redistributable Package zijn meestal om verschillende redenen beschadigd. En dit kan de 0xc00007b-fout veroorzaken. In dit geval moet u deze componenten opnieuw installeren.

Klik met de rechtermuisknop op de Windows-toets en selecteer Configuratiescherm. Open het gedeelte Programma’s en onderdelen en verwijder alle Microsoft Visual C++ Redistributable-items. Ga vervolgens naar de officiële Microsoft-website en installeer Visual C++ Redistributable Package handmatig.

Tweak Windows-register

Als de bovenstaande methoden het probleem niet konden oplossen, pas dan het Windows-register aan door de onderstaande stappen te volgen om van deze fout af te komen. De applicatie kon 0xc00007b niet correct starten. Om dit te doen, opent u de register-editor van Windows door op Windows + R-toetstype te drukken regedit en druk op de enter-toets. We raden aan om back-up registerdatabase voordat u enige wijziging aanbrengt.

Als je klaar bent Navigeer naar de volgende locatie:

HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Wow6432Node > Microsoft > WindowsNT > CurrentVersion > Windows

Dubbelklik op “AppInst_DLL’s‘ en stel het in op een lege waarde. sluit de register-editor en start de computer opnieuw op. Controleer bij de volgende start of de applicatie correct werkt zonder fouten.

Registers repareren

ramen register is de centrale database van Windows die constant door uw pc wordt gebruikt om hem te helpen bij het lezen van veel verschillende bestanden en instellingen die hij nodig heeft om te draaien. Soms Als gevolg van verkeerde instellingen, kunnen applicaties van derden installeren/verwijderen of virus malware-infectie. Registers kunnen beschadigd raken en schade die verschillende fouten veroorzaakt, omvat een applicatiefout 0xc0000005.

Om hier vanaf te komen, raden we aan om de beste registeropschoner en systeemoptimalisatie Ccleaner gratis te downloaden.

Nadat het is gedownload, installeert u het met de aanbevolen instellingen. Open de software nadat het installatieproces is voltooid. Klik in de interface op de register tabblad aanwezig in het linkerdeelvenster en klik op de knop met het label als Scan voor problemen. Het begint te zoeken naar fouten in het register en wanneer het zoeken is voltooid, verschijnt een knop Geselecteerd probleem oplossen zal worden geactiveerd. Klik op die knop en alles wordt opgelost.

RUN chkdsk-opdracht

Soms kunnen slechte sectoren op de harde schijf verschillende fouten veroorzaken en voorkomen dat toepassingen worden gestart. Door het CHKDSK-commando met enkele extra parameters uit te voeren, wordt de harde schijf gecontroleerd op fouten en deze zelf verholpen. Om dit hulpprogramma uit te voeren Voer chkdsk uit door cmd te openen (zoek ernaar of selecteer uitvoeren in het startmenu). Typ in het venster “chkdsk c: /f /r“. Als het de primaire Windows-schijf is, wordt u gevraagd deze te plannen voor de volgende keer opstarten. Wanneer u opnieuw opstart, zal het een controle uitvoeren voordat het naar het inlogscherm gaat. Ook partities of andere schijven kunnen op deze manier worden gecontroleerd.

Dit zijn enkele best werkende oplossingen om de applicatie te repareren kon niet correct starten Fout 0xc000007b 0xc0000005, 0xc0150002, 0xc0000022, 0xc0000018 of 0xc0000142 op windows 10 computer. Ik hoop dat na het toepassen van deze oplossingen je probleem zal worden opgelost. Heb nog steeds een vraag, suggestie Voel je vrij om hieronder commentaar te geven.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like