Fix Application exe werkt niet meer op Windows 10

Een van de meest voorkomende problemen op Windows-pc’s is het crashen van applicaties. Vooral na het rapport van het aantal gebruikers van de upgrade naar Windows 10, programma Crashes with Error Applicatie exe werkt niet meer. Of soms kunnen gebruikers games niet openen. Het geeft aan dat .exe niet meer werkt”. Als u ook met dit probleem worstelt, zijn hier verschillende oplossingen om hiervan af te komen.

Applicatie exe werkt niet meer

Wanneer een programma het proces niet kan uitvoeren om zichzelf uit te voeren, stopt het met werken met een foutmelding zoals: Applicatie exe werkt niet meer. En dit gebeurt meestal vanwege incompatibiliteit tussen de geïnstalleerde applicatie en de huidige Windows-versie. Ook hier veroorzaken soms beschadigde systeembestanden of verouderde stuurprogrammasoftware dit probleem. Wat de reden ook is, hier hoe u .exe kunt repareren, werkt niet meer met Windows 10.

Start de applicatie opnieuw

Telkens wanneer u geconfronteerd wordt met het feit dat .exe niet meer werkt, is het eerste wat u moet doen het dialoogvenster voor het crashrapport van de app sluiten en het programma opnieuw proberen te starten. Dit kan een eenmalige fout zijn vanwege een onverwachte corruptie of gewoon een tijdelijk gebrek aan systeembronnen. Zorg er dus voor dat u het programma goed afsluit voordat u het opnieuw start. Ook al sluit u het dialoogvenster, er is een kans dat de respectieve processen nog steeds op de achtergrond worden uitgevoerd. Om deze reden opent Taakbeheer het proces en start u de toepassing opnieuw. Aan de andere kant, als het programma niet met het systeem start, kunt u ook uw pc opnieuw opstarten en opnieuw proberen uit te voeren.

Controleer op virusinfectie

Ook als uw Windows-computer is geïnfecteerd met virussen of malware, kunt u te maken krijgen met deze softwarecrashes / het probleem met het niet meer werken van de toepassing. Dus voordat u eventuele stappen voor probleemoplossing toepast, moet u ervoor zorgen dat uw vensters schoon zijn. We raden ten zeerste aan om te downloaden, de laatste bijgewerkte antivirus-/antimalwaretoepassing te installeren en een volledige systeemscan uit te voeren. Daarna, nadat Windows opnieuw is opgestart en de toepassing is gestopt met werken, is het probleem opgelost, zo niet de volgende instructies.

Compatibiliteitsinstellingen configureren

Zoals eerder besproken Compatibiliteitsprobleem is de belangrijkste reden achter deze app-crash of niet meer werken. Meestal veroorzaken oude software/games problemen. Om op de nieuwste Windows-versies te draaien. Om deze reden kunt u compatibiliteitsinstellingen configureren. Bijvoorbeeld: als Windows 10 het programma niet naadloos kan uitvoeren, kunt u overschakelen naar, laten we zeggen, Windows 7 en het programma gemakkelijk uitvoeren. Bovendien kom je op die manier waarschijnlijk van de verdere crashes af.

Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, vindt u deze instructies nuttig:

    Navigeer naar de installatiemap van de app met problemen. Zoek de .exe bestand, klik met de rechtermuisknop en open Eigenschappen. Vink op het tabblad Compatibiliteit het vakje aan naast “Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor”. Kies de gewenste Windows-versie en klik op OK om de wijzigingen te bevestigen. het onvermogen van het systeem om het programma te lezen zoals bedoeld.

Voer de applicatie uit met beheerdersrechten

Sommige programma’s kunnen alleen goed werken als ze geen beheerdersrechten hebben. Daarom kunt u bepaalde functies van het gecrashte programma uitschakelen en controleren of dit het geval was.

    Open de installatiemap van de beschadigde app. Zoek de .exe bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Kies Eigenschappen opties uit de verschenen lijst.Open Compatibiliteit tabblad. Vink het vakje aan in de buurt “Als administrator uitvoeren” optie.Klik op Oke om de wijzigingen te bevestigen.

Tijdelijke bestanden verwijderen

Tijdelijke bestanden Ook oorzaak van tal van problemen, Om de “Application.exe werkt niet meer” fout, moet u mogelijk tijdelijke bestanden opschonen. u kunt dit doen met het hulpprogramma Schijfopruiming.

Klik op Start menu zoeken, Ze schijf opruimen en druk op de enter-toets. Selecteer het Windows-installatiestation (C: station) en druk vervolgens op ok. Tijdelijke bestanden.en klik Oke om tijdelijke bestanden op te schonen.

Herstel uw Windows-bestanden

Ook zorgen beschadigde systeembestanden ervoor dat verschillende Windows-problemen onder meer voorkomen dat applicaties worden uitgevoerd. We raden ten zeerste aan om de opdracht DISM restore health uit te voeren en de SFC-hulpprogramma om corrupte systeembestanden te scannen en te repareren.

Open de opdrachtprompt als beheerder, voer eerst de DISM-opdracht uit DISM.exe /Online /Opschonen-image /RestorehealthEn voer daarna het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit sfc /scannowHet proces moet mogelijke corruptie van bestanden scannen en oplossen en gerelateerde problemen oplossen. Start Windows opnieuw nadat het scanproces is voltooid. Voer nu de toepassing uit en controleer of er geen fouten meer zijn.

Registerwaarden verwijderen

Enkele oorzaken als u een niet-geïnstalleerd programma meer dan eens hebt geïnstalleerd, dan kunnen sommige bestanden in het computer- en Windows-register zijn achtergebleven. waardoor de app crashte, de toepassing stopte met werken Fout. Daarom moet u het register opschonen. Het zal alle resterende waarden van het crashende programma verwijderen. voor dit doel kunt u vertrouwde applicaties van derden gebruiken, zoals Ccleaner, die helpen bij het repareren van corrupte registers en het optimaliseren van Windows-prestaties.

Beeldschermstuurprogramma’s bijwerken

Vooral als je een foutmelding krijgt dat Application exe niet meer werkt tijdens het spelen van een game, dan is de grafische driver de belangrijkste oorzaak achter deze fout. Als je spel plotseling crasht, moet je eerst deze twee dingen controleren:

Extra programma-aanwezigheid en versie zoals: DirectX, herdistribueerbare bestanden, NET Framework of sommige clients van derden. GPU-stuurprogramma’s.

Bestuurders zijn essentieel en ze kunnen net zo goed de reden zijn voor crashes in de eerste plaats. We raden ten zeerste aan om het nieuwste beeldschermstuurprogramma voor uw Windows-computer bij te werken / te installeren.

U kunt direct de website van de fabrikant bezoeken, de nieuwste beschikbare driver downloaden en op onze Windows installeren. Of u kunt Apparaatbeheer openen -> beeldschermstuurprogramma uitgeven -> klik met de rechtermuisknop op uw GPU en stuurprogramma bijwerken.

Of soms verhelpt u de toepassing opnieuw om het probleem voor u op te lossen.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? application.exe werkt niet meer windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like