Firefox Quantum vs Google Chrome Een snelle vergelijking 2022

Webbrowsers zijn tegenwoordig onze beste vrienden, omdat we ze voor alles gebruiken als we zoeken van amusementsmateriaal tot academische informatie. Het is dus essentieel om de juiste webbrowser te kiezen om uw online zoekervaring te intensiveren. Gewoonlijk is google chrome de eerste voorkeur van de webgebruikers als hun webbrowser, maar de laatste tijd heeft Mozilla Firefox Quantum geïntroduceerd waarvan ze beweren dat het 30% minder RAM gebruikt in vergelijking met Chrome. Dit is een geweldige deal voor computergebruikers, maar ze kunnen ook de geweldige functies van Chrome niet negeren.

Dus als je verward bent tussen Chrome en Firefox, dan geeft dit bericht je enig inzicht. U kunt Chrome vs. Firefox op de volgende gronden vergelijken om snel de beste webbrowser voor uzelf te vinden.

Wat is Firefox Quantum?

Firefox Quantum (voorheen bekend als Firefox) is een open-source webbrowser ontwikkeld door Mozilla Foundation. Het werd voor het eerst gelanceerd op 23 september 2002. Het is een freeware browser. Het helpt veel mediacodes samen met WebM, Ogg Theora Vorbis, Ogg Opus, WAVE PCM, AAC en MP3. De automatische updates kunnen worden ontdekt. En gebruikt Google als standaardzoekmachine. U kunt Firefox Quantum gratis downloaden van de officiële hier.

Wat is Chrome?

Google Chrome is een internetbrowser ontwikkeld door Google Inc. Het werd voor het eerst gelanceerd op 2 september 2008. Het helpt veel mediacodes samen met Vorbis, WebM, Theora, MP3 en H.264. De automatische updates kunnen worden ontdekt. Google is de standaardzoekmachine. U kunt Google Chrome gratis downloaden van de officiële hier.

Firefox Quantum versus Google Chrome Belangrijkste verschillen

Mozilla Firefox is een volledig open source browser. Google Chrome wordt geen volledig open source webbrowser. Firefox heeft een MPL-licentie, terwijl Chrome gratis is onder Google-zinnen van bedrijven. Flash Player voor Chrome is een ingebouwde plug-in, terwijl in Firefox een plug-in verkrijgbaar is, maar niet ingebouwd. Firefox heeft zijn 27e laatste veilige lancering gegeven, terwijl Chrome zijn 30e laatste veilige lancering heeft gegeven.

Firefox chroom
Mozilla Firefox is een volledig open source browser. Google Chrome wordt geen volledig open-source webbrowser.
Firefox werd voor het eerst gelanceerd op 23 september 2002 Chrome werd voor het eerst gelanceerd op 2 september 2008.
Firefox heeft een MPL-licentie. Chrome is gratis onder Google-zinnen van bedrijven.
Software gerelateerd aan Firefox is “Firefox OS Software gerelateerd aan Chrome is ‘Chrome OS’.
Firefox is geschreven in C/C++, CSS, XUL. XBL en JavaScript Chrome is geschreven in C++ en Python.
Firefox heeft zijn 27e laatste veilige lancering gegeven. Chrome heeft zijn 30e laatste veilige lancering gegeven.
Het geeft uw gegevens niet door aan Google. Chrome kan veel informatie over u verzamelen.
De website voor Firefox is https://www.mozilla.org/firefox/. De website voor Chrome is www.google.com/chrome.

Functies

Firefox Quantum wordt geleverd met een ingebouwde QR-codelezer en een menu-item voor het kopiëren van een URL. Firefox Quantum heeft zelfs het maken van screenshots gestroomlijnd: u kunt een gedeelte, alles op uw scherm of de hele webpagina in één keer vastleggen. U kunt zelfs “Nachtmodus” inschakelen om de kleuren van de browser om te keren. Mozilla Firefox Quantum is een open-source browser die geen toegang tot uw online gegevens verkoopt en u zich kunt aanmelden voor privacy, zodat u vrij kunt browsen. Met de privémodus kan Firefox Quantum bijvoorbeeld actief ongewenste inhoud blokkeren, inclusief advertenties, analysetrackers en deelknoppen voor sociale media die uw gedrag kunnen registreren zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Chrome heeft ingebouwde detectie van malware en phishing, dankzij sandboxing en veilige browsetechnologie en automatische updates die beveiligingsoplossingen bieden. Het heeft ook verschillende privacytools tot uw beschikking. Net als de privémodus van Firefox Quantum heeft Chrome bijvoorbeeld een incognitomodus.

Ontwerp

Welnu, als we beide webbrowsers aan de ontwerpkant vergelijken, dan kunnen we zeggen dat ze behoorlijk op elkaar lijken. Het ontwerp van Firefox Quantum en Chrome lijken erg op elkaar. Chrome is echter meer aan de gebruiksvriendelijke kant met de grote knoppen, de aangepaste menubalk en de eenvoudigste instellingen. Gelukkig stelt Firefox Quantum niet teleur. Je ziet visuele veranderingen in de hele browser, of je nu kijkt naar de werkbalkpictogrammen, het instellingenmenu, de nieuwe tabbladpagina, enz. Chrome voelt gedateerd aan. Als u om wat voor reden dan ook de nieuwe look niet leuk vindt, kunt u met Firefox Quantum deze aanpassen aan uw voorkeuren.

Laad tijd

Webbrowsers moeten hun gebruikers een snelle laadtijd bieden. Dus wat betreft de laadfunctie beweert Mozilla snel te laden in vergelijking met Chrome. Firefox kan soms sneller zijn, maar niet altijd. Maar ja, Firefox laadt de pagina vrij snel en afbeeldingen worden geladen, aangezien Chrome een paar seconden nodig heeft om de afbeeldingen te laden.

Add-ons en extensies

Chrome en Firefox hebben beide opties om extensies en andere add-ons toe te voegen om uw browse-ervaring leuker te maken. U kunt tal van functionele extensies downloaden van de Google Chrome- of Firefox-winkels en uw reis op het web interactiever en functioneler maken. U kunt extensies downloaden, zoals wachtwoordmanagers, waarmee u een sterk en solide wachtwoord voor uw e-mailaccounts kunt maken. U kunt verschillende extensies downloaden van zowel de Chrome- als de Firefox-appstores.

Google Chromecast-functie

Als je een grote fan bent van de Google Chromecast-functie, dan zul je minder genieten van Firefox. Met de castingfunctie van Google kun je een video opzoeken op YouTube of Netflix en deze afspelen op de andere apparaten met dezelfde app. Zo kun je video’s van YouTube downloaden op je Chrome en vervolgens door op de casting-functie te drukken, kun je video’s bekijken op je smart tv. Deze functie werkt ook voor Netflix-shows en films. Maar helaas is er niets van dit soort functies beschikbaar in Firefox.

Bestand niet gevonden fout

In zowel Chrome als Firefox wordt de file not found-fout 404 afzonderlijk behandeld. In Firefox ontvangt u een eenvoudig bericht met de melding Niet gevonden, maar in Chrome krijgt u de melding op drie verschillende manieren: het Google Chrome-logo weergeven, suggesties doen om naar de startpagina van de website te gaan en het 404-foutbericht terug te sturen en pogingen om de URL op te splitsen in een zoekterm en stelt de gebruiker voor om naar de zin op Google te zoeken.

Adresbalk

Google Chrome heeft het spel gewonnen op de adresbalk of URL-balk zoals ze hun adresbalk Omnibox noemen. Dat komt omdat hun adresbalk suggesties voor zoekopdrachten geeft, toppagina’s toont waarnaar de gebruiker het meest heeft gezocht en andere gerelateerde webpagina’s volgens uw zoekopdracht. Bovendien, als u halverwege de trefwoorden in de adresbalk typt, brengt de functie voor automatisch aanvullen in Chrome u naar de URL die u al in uw browser hebt getypt.

Startpagina-instelling

Firefox en Chrome hebben een andere lay-out van de startpagina wanneer u de browser voor het eerst start. Firefox biedt een lege pagina, een startpagina of een reeks URL’s wanneer u deze opent. Chrome gebruikt echter een iets andere benadering die vergelijkbaar is met Opera. Chrome presenteert de link van de negen meest bezochte websites door de gebruiker in de webbrowser. Bovendien toont het de geschiedenis- en bladwijzeropties bovenaan de zoekbalk met tal van andere opties en add-ons die door de gebruiker zijn gedownload.

Beveiliging en veiligheid

Ze hebben allebei tools die gebruikers aangeven wanneer ze sites bezoeken die virussen, malware en andere bedreigingen bevatten. Ze voorkomen ook dat gebruikers phishing-aanvallen uitvoeren. Bovendien heeft elk Google-tabblad een apart geheugen dat de gebruiker helpt bij het beschermen van zijn gegevens. Eerdere versies van Chrome werden echter bekritiseerd vanwege het ontbreken van de hoofdwachtwoordfunctie die Firefox gebruikt om aan te bieden. Bij afwezigheid van deze functie heeft iedereen die een webbrowser gebruikt toegang tot de opgeslagen wachtwoorden. Met beide webbrowsers kunnen gebruikers de opgeslagen wachtwoorden in platte tekst zien, maar Firefox-hoofdwachtwoord geeft de onbevoegde gebruiker geen toegang tot de wachtwoorden.

Web applicaties

Met Google Chrome kunnen webtoepassingen worden gestart in hun gestroomlijnde indeling zonder onderbreking van het Omnibox-URL-vak en de werkbalken. Google zal uw functioneren niet onderbreken en u webapplicaties laten uitvoeren samen met de lokale software.

Welke is de beste Chrome of Firefox?

We geven de voorkeur aan Firefox, omdat Firefox veel beter aanpasbaar en gebruiksvriendelijker is, en we Firefox kunnen beperken tot het gebruik van het maximale aantal processen dat tegelijkertijd in mijn systeem kan worden uitgevoerd.

Open over: voorkeuren in de Firefox-URL-balk en scrol omlaag naar het gedeelte Prestaties. Verwijder het vinkje bij ‘Gebruik aanbevolen prestatie-instellingen’. Vink ‘Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar’ aan. Ik gebruik “2”.

Hoe schakel ik over van Chrome naar Firefox?

Eerste import en migratie

Open de bladwijzerbeheer met Ctrl+Shift+B.Klik op het sterpictogram in de bovenste werkbalk.Klik op Gegevens importeren uit een andere browser.Selecteer Chrome en klik op Volgende.Selecteer alle selectievakjes en klik op Volgende.Als de migratie is voltooid, klikt u op Finish.

Nou, dat was onze kijk op de vergelijking tussen Chrome en Firefox. Na het lezen van alle verschillende kenmerken en functies van beide webbrowsers, kunnen we zien dat beide hun eigen voor- en nadelen hebben die u op uw gemak kunt gebruiken. U moet de webbrowser gebruiken om u meer functies en functies aan te bieden in overeenstemming met uw vereisten voor surfen op het web.

0 Shares:
You May Also Like