Fire TV Recast: nog steeds de moeite waard om te kopen voor het doorknippen van kabels?

firetvrecast1

Te midden van Amazon’s uitgebreide reeks Fire TV-apparaten, lijkt de Fire TV-herschikking het lelijke eendje.

Deze over-the-air antenne DVR werd bijna drie jaar geleden gelanceerd en heeft sindsdien nauwelijks significante softwareverbeteringen ondergaan. In interviews heeft Amazon subtiel aangegeven dat de herschikking geen grote hit is geweest bij snoersnijders, en dat sommige functies lastiger zijn geworden om toegang te krijgen in de meest recente interface-update van de Fire TV.

Maar met de Fire TV Recast die zijn week met een grote korting wordt verkocht – BuyDig heeft het voor $ 114, een daling van de oorspronkelijke $ 230 – en meer kortingen die waarschijnlijk rond Black Friday zullen komen, is de herschikking de moeite waard om nog een laatste keer te kijken om te zien of het nog steeds een waardige investering.

Fire TV Herschikking uitgelegd

De Fire TV Recast is vergelijkbaar met andere over-the-air DVR’s via een netwerk, zoals de Tablo Dual/Quad, AirTV Anywhere en Channels DVR. Het heeft echter geen eigen HDMI-uitgang; als zodanig sluit het niet rechtstreeks aan op uw tv.

In plaats daarvan stel je de herschikking in een gebied met sterke antenne-ontvangst in en gebruikt het je wifi-netwerk om de video naar andere Fire TV-apparaten te streamen, zoals de nieuwe Fire TV Stick 4K Max. Op die manier kan een enkele antenne en DVR-box meerdere televisies door het hele huis voeden. (U dient wel zelf voor een antenne te zorgen.)

herschikkingtekening

Het basismodel dat deze week via BuyDig te koop is, heeft 500 GB opslagruimte – goed voor het opnemen van ongeveer 75 uur video – en kan maximaal twee livekanalen tegelijk afspelen of opnemen. Amazon verkoopt ook een model met 1 TB aan opslagruimte die op vier kanalen tegelijk kan afstemmen, hoewel die momenteel niet met korting wordt verkocht. Beide modellen ondersteunen externe USB-harde schijven, zodat u na verloop van tijd meer opnameruimte kunt toevoegen.

In tegenstelling tot Tablo, Channels DVR en Plex DVR, heeft de herschikking geen abonnementskosten. Maar het heeft ook een groot nadeel: je kunt alleen video streamen naar Fire TV-apparaten, iOS-apparaten en mobiele Android-apparaten. Als je de voorkeur geeft aan andere streaming-tv-platforms, zoals Roku, Chromecast of Apple TV, is de herschikking een niet-starter.

Hoe houdt Recast zich vandaag?

Het is een tijdje geleden dat ik de Fire TV Recast review-eenheid heb afgestoft die Amazon me eind 2018 stuurde, dus ik was benieuwd hoe de ervaring standhield.

De installatie – gedaan via de mobiele Fire TV-app – verliep deze keer lang niet zo soepel. Hoewel de herschikking verbinding leek te maken met mijn wifi-router vanaf ongeveer 1,20 meter afstand, en zelfs online verscheen op de apparaatbeheerwebsite van Amazon, kon ik geen verbinding tot stand brengen via mijn iPhone, Android-telefoon of Fire TV-apparaten. Na een uur opnieuw opstarten en opnieuw instellen – zonder hulp van de anemische ondersteuningspagina van de herschikking – kon ik verbinding maken via de Fire TV Stick 4K Max en Pixel 4A 5G-telefoon, maar mijn iPhone weigerde helemaal verbinding te maken.

De belangrijkste kijkervaring werkt in ieder geval nog steeds redelijk goed. Herschikte kanalen verschijnen rechtstreeks in de Live-gids van Fire TV, die zelf meer bekendheid kreeg in de nieuwste interface-update van Amazon. Vanuit het kanaalraster van Amazon kun je over-the-air-kanalen van Recast bekijken naast andere bronnen voor livestreaming, en je kunt zowel de lijst op bron filteren als kanalen als favorieten markeren.

herschikkingkanaalgids

Dat niveau van integratie strekt zich uit tot de rest van het startscherm van Amazon. Live-kanalen verschijnen in het gedeelte ‘Recent bekeken’ boven aan het scherm en programma’s die u hebt opgenomen, verschijnen in de zoekresultaten. Je kunt ook Alexa-spraakopdrachten gebruiken om een ​​specifiek over-the-air kanaal af te spelen of naar je DVR te springen.

herschikt startscherm

DVR-opties blijven ook solide. U kunt buffertijden toevoegen aan elke opname, slechts een bepaald aantal recente afleveringen bewaren en opnames beperken tot een specifiek kanaal. Met de herschikking kun je live tv automatisch pauzeren en terugspoelen en kun je opnames bekijken terwijl de show nog bezig is.

herschikte opnameopties

Toch zijn de problemen die de herschikking voorheen onvolmaakt maakten de afgelopen jaren blijven etteren. Amazon heeft nooit de beeldpixelatie gerepareerd die ik in mijn oorspronkelijke recensie noemde – het is nog steeds aanwezig, zelfs op de Fire TV Stick 4K Max – en geeft een hard verloop aan stilstaande beelden. Amazon helpt ook helemaal niet met het overslaan van advertenties. Er is geen automatische commerciële detectie, zoals je vindt op Tablo, Plex en Channels DVR, en je krijgt niet eens een visuele preview wanneer je snel door opnames bladert.

Sommige veranderingen in de interface van Amazon hebben de Recast-ervaring ook slechter gemaakt. Het DVR-menu, dat ooit een eigen tabblad op het startscherm had, is nu begraven in het tabblad Live, waar je door verschillende rijen met niet-gerelateerde inhoud moet bladeren om het te bereiken. Amazon heeft ook zijn minigids verwijderd, dus je kunt niet door live kanalen bladeren zonder live video te verkleinen tot miniatuurformaat.

herschikte minigids

Dat kunnen allemaal redelijke compromissen zijn voor een abonnementsvrije DVR die op dit moment slechts $ 114 kost – tenminste als je all-in bent op Fire TV-streamingspelers – maar het onderstreept ook hoe de herschikking een bijzaak is geworden in De line-up van Amazon.

Hoe lang duurt de herschikking?

Aangezien de herschikking al drie jaar oud is, is het redelijk om je af te vragen of deze het einde van zijn ondersteuningslevensduur nadert.

Ik denk niet dat het een grote zorg is als je tevreden bent met het product zoals het nu bestaat. Zoals ik vorige week schreef, garandeert Amazon nu ten minste vier jaar beveiligingsupdates voor zijn producten, vanaf het moment dat ze voor het laatst te koop waren op Amazon.com. Dat geeft de herschikking in ieder geval tot 2025 voor basispatches.

En hoewel Amazon mogelijk zou kunnen besluiten om te stoppen met het verstrekken van tv-gidsgegevens voor eigenaren van herschikkingen, lijkt mij dat ook onwaarschijnlijk. Amazon biedt dezelfde gidsgegevens al aan voor antennegebruikers op zijn Fire TV Edition smart-tv’s, en de impact van Recast-gebruikers op de bottom line van Amazon is waarschijnlijk een afrondingsfout. Bovendien zijn die gebruikers stevig verankerd in het ecosysteem van Amazon, ze bekijken de advertenties op het startscherm en doen mogelijk extra aankopen.

Verwacht alleen niet dat de Fire TV-herschikking in de loop van de tijd beter zal worden. Afgelopen maart vroeg ik Sandeep Gupta, Amazon’s vice-president en algemeen manager voor Fire TV, naar de status van de herschikking, en hij schetste niet bepaald een mooie toekomst voor het product. Hij merkte op dat gebruikers nu grotendeels naar streamingdiensten leunen, waardoor over-the-air-tv minder belangrijk wordt dan het ooit was, en hij zei dat de herschikking enkele technische toetredingsdrempels had.

“Over het algemeen vinden mensen het gewoon prettiger om een ​​app te downloaden en live content te kunnen zien, in plaats van te proberen iets als een herschikking op te zetten”, zei Gupta destijds.

Amazon verdient in de eerste plaats wat lof voor het maken van een antenne-DVR voor het hele huis, maar uiteindelijk is het een nicheproductcategorie die beter kan worden overgelaten aan kleinere spelers zoals Tablo, Channels, Plex en AirTV. Dat zou kunnen verklaren waarom het nu op BuyDig verschijnt – een site die bekend staat om het opruimen van verouderde producten – voor minder dan de helft van de prijs.

0 Shares:
You May Also Like