Filtrete FAP-SC02 luchtreiniger review: naammerken betekenen niet alles

filtrete smart air purifier sc02 clop white

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Compact en redelijk aantrekkelijk Goede verzameling bedieningsopties aan boord

nadelen

Zeer luid in gebruik Relatief lage CADR (clean air delivery rate)Nauwelijks functionele app

Ons oordeel

De slimme luchtreiniger van Filtrete maakt niet al te veel indruk, grotendeels vanwege de luidruchtige werking en een onvoldoende verhitte draadloze ervaring.

U kent Filtrete waarschijnlijk als het merk van 3M dat ervoor zorgt dat u die rechthoekige filters in uw oven of HVAC-unit steevast vergeet te vervangen; wat 3M zegt dat je trouwens elke drie maanden moet doen. 3M heeft onlangs het merk Filtrete uitgebreid met zelfstandige luchtreinigers, waaronder een paar slimme systemen die in 2020 debuteerden.

De line-up omvat een paar luchtreinigers, beide verkrijgbaar in wit of zwart. Het kleinere model FAP-SC02 dat hier wordt besproken (3M stuurde een wit model) is ontworpen voor gebruik tot 150 vierkante voet. Het grotere model FAP-ST02 kan tot 310 vierkante voet aan. Afgezien van hun grootte en dekkingsgebied, zijn de twee eenheden hetzelfde.

Het apparaat ziet er goed uit, met een modern ontwerp dat 17 x 12 x 9 inch (HxBxD) meet en iets meer dan 10 pond weegt. Lucht wordt aan beide zijden van het apparaat naar binnen gezogen, gefilterd en via de bovenkant uitgestoten. De luchtstroom voelt behoorlijk luidruchtig aan, maar 3M specificeert een enkele CADR (clean air delivery rate) van slechts 98. Dat is een erg laag aantal, maar waarschijnlijk acceptabel als je dit echt in een ruimte van 150 vierkante meter gebruikt.

filtrete slimme luchtreiniger sc02 cfop wit

Alle bedieningselementen zijn aanraakgevoelig en bovenop het apparaat gemonteerd, inclusief een ventilator met vier snelheden (plus een automatische modus), drie helderheidsniveaus voor de bedieningselementen (waarvan één alles uitschakelt), een afteltimer (elk tabblad schakelt door 2, 4, 8, 12 en 24 uur), en een ingebouwde filterlevensduurmeter. Twee indicatoren meten de luchtkwaliteit: een numerieke index en een kleurgecodeerde LED (met vijf niveaus). 3M zegt niet specifiek wat deze cijfers meten, maar het is veilig om aan te nemen dat het PM2,5-niveaus zijn.

filterte app 3

Een pluspunt van het apparaat is dat het standaard F2 (of Lowe’s A2 Filtrete) filters gebruikt, dus als het tijd is om er een te vervangen – het bedrijf zegt dat een filter ongeveer 6 maanden meegaat – zou het relatief eenvoudig moeten zijn om er een op te halen. dan rechtstreeks bij de fabrikant bestellen. Filters kosten ongeveer $ 22, wat redelijk betaalbaar is.

Aan de andere kant is het apparaat luid. Zelfs op de laagste vermogensinstelling maakt het apparaat een dreunend gezoem dat hoorbaar is vanuit ten minste één kamer. Bij hogere instellingen is het geluid veel luider – en groter dan je zou verwachten gezien de grootte van het apparaat.

Om het nog erger te maken, biedt Filtrete een beslist rotsachtige mobiele ervaring voor dit apparaat. Setup vereist het lokaliseren van een 6-cijferige code in het chassis, gebruik deze als Bluetooth-toegangscode en vervolgens overbruggen naar uw Wi-Fi-netwerk (aan de positieve kant heeft het een dual-band 2,4/5GHz Wi-Fi-adapter aan boord). Het apparaat leek voor mij normaal verbinding te maken, maar een dag later kreeg ik nog steeds een foutmelding dat het apparaat bezig was met “dingen instellen”.

Een beetje graven bracht me tot de ontdekking dat het apparaat de verbinding met wifi had verbroken en dat ik niets deed om het terug te krijgen – op beide frequentiebanden. Ik heb uiteindelijk geprobeerd het uit de app te verwijderen en opnieuw in te stellen. Ook dit was problematisch: het toestel kon helemaal niet meer door de app worden ontdekt. Eindelijk, weer een dag later, was de Filtrete terug en beschikbaar om verbinding te maken, en deze keer werd alles succesvol afgerond. Helaas, nadat ik het opnieuw had geconfigureerd, merkte ik dat het de verbinding verloor en willekeurige “Systeemfout” -berichten uitspuugde wanneer ik zelfs de meest triviale instellingen probeerde te wijzigen.

De app biedt, althans in theorie, een herhaling van alle bedieningselementen aan boord, inclusief handmatige bediening van de ventilatorsnelheid, een weergave van het filterniveau, lichtbediening en een meer fijnafstelbare timer (waardoor je de afteltijd tot op de minuut kunt instellen ). Vervuilende niveaus worden gemeten op drie verschillende niveaus: PM1, PM2.5 en PM10. Er is geen planningssysteem in de app, maar je kunt Alexa en Google Assistant gebruiken voor spraakbesturing en meer geavanceerde bewerkingen zoals deze.

Je betaalt een hoge premie voor de merknaam Filtrete, wat misschien acceptabel zou zijn als het apparaat niet zo luid was en de app functioneler was. Zoals het er nu uitziet, krijgt u een betere waarde van een willekeurig aantal alternatieve eenheden.

0 Shares:
You May Also Like