Fantastische ruisonderdrukking, stijlvol ontwerp

phiaton 900 legacy lifestyle 002

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Fantastische actieve ruisonderdrukkingZeer goed geluidGebruiksvriendelijke bediening

nadelen

Geen EQ-voorzieningen Geen batterijniveau-indicator Enigszins stijve oorschelp en hoofdbandvulling

Ons oordeel

Deze knappe Bluetooth-hoofdtelefoon levert zeer goede audioprestaties, zeer effectieve ruisonderdrukking.

Ik vond hun uiterlijk meteen leuk, maar Phiaton’s 900 Legacy actieve ruisonderdrukkende hoofdtelefoon maakte me een beetje bang toen ik de ietwat gedempte stem hoorde die me vertelde dat de headset was ingeschakeld. Als dat de betrouwbaarheid van een koptelefoon van $ 250 zou zijn, zou Phiaton niet blij zijn met deze recensie.

Gelukkig voor alle betrokkenen, toen ik daadwerkelijk naar films en muziek begon te luisteren, was ik van sonische goedheid en uiteindelijk genoot ik behoorlijk van mijn 900 Legacy-ervaring. Vooral de uitstekende ruisonderdrukking.

Ontwerp en functies

De 900 Legacy-headset heeft een comfortabele pasvorm: de cuppads zijn lang genoeg om je oren van de luidsprekerroosters te houden, en de hoofdbandpad is dik genoeg om hetzelfde te doen voor je paté. Dat gezegd hebbende, de kussens zijn een beetje stijver en niet zo comfortabel dan die op de zachte Wyze-koptelefoons die ik onlangs heb beoordeeld, dus ik zou een iets lager cijfer geven in de categorie comfort.

phiaton 900 legacy held

De aan/uit- en ruisonderdrukkingsknoppen bevinden zich op de linkercup, samen met twee microfoons voor het voeren van telefoongesprekken. Een USB-C-oplaadpoort en statuslampje bevinden zich ook op de linkerbeker. Andere functionaliteit (dempen, volume omhoog/omlaag, oproepen beantwoorden/beëindigen, enz.) wordt aangeroepen met behulp van aanraakbedieningen aan de buitenkant van de rechterkop, die ook een 3,5 mm audio-aansluiting bevat. Er zijn ook microfoons op elke kop die speciaal zijn bedoeld voor ruisonderdrukking.

Ik loop warm en koud op de touch-methode die tegenwoordig in zwang is. Het werkt goed als je voorzichtig bent, maar omdat ik een beetje onhandig ben, verander ik soms onbedoeld het volume of activeer ik andere bedieningselementen wanneer ik ze neerleg. Tegenwoordig is mijn favoriete hoofdtelefoonbedieningsconcept de Marshall Major IV-joystick.

Deze hoofdtelefoon maakt gebruik van Bluetooth 5.0 en ondersteunt de aptX HD-codec voor audiostreaming met hoge resolutie (tot 24-bits resolutie met bemonsteringsfrequenties tot wel 192 kHz).

Een shoutout naar Phiaton voor het daadwerkelijk benoemen van de mogelijkheid om de hoofdtelefoon te gebruiken via de meegeleverde 3,5 mm-kabel (een functie die zowat elke Bluetooth-headset heeft). Ze noemen het Everyplay-X. Nu marktwerking. Er zit ook een harde draagtas en een USB-C-naar-USB-A-oplaadkabel in de doos.

900 oude zaak

Geluid en batterijduur

De Phiaton 900 Legacy is niet de koptelefoon die ik heb gehoord, maar ze bieden wel een gebalanceerd geluid dat aantoonbaar precies de juiste hoeveelheid bas, mid-range definitie en high-end biedt. Ik vond de mid-range en high-end een beetje meer ingetogen dan ik wil, maar dat is alleen als ik picayune ben. Ik was het in korte tijd vergeten.

Aangezien geluid grotendeels een kwestie van smaak is, is bovenstaande niet echt een klacht, zeker gezien de kilometerstand op mijn oren. Dat gezegd hebbende, zou ik een app of de mogelijkheid om de headset naar mijn voorkeur te EQ op prijs hebben gesteld.

De ruisonderdrukking van de 900 Legacy is daarentegen absoluut fantastisch – de beste die ik heb gehoord. Het vermindert zelfs drastisch de klikgeluiden van mijn toetsenbord terwijl ik typ. Ik vind het leuk. Sterker nog, ik vond slechts een extreem mild verschil tussen het geluid met ruisonderdrukking in- en uitgeschakeld. Sonische ongelijkheid is een beetje een zwak punt voor de goedkope Wyze-koptelefoons die ik onlangs heb beoordeeld. Een A++ om dat comfort A- te compenseren.

Een nachtelijke lading elimineerde de hoorbare stemwaarschuwing (en rood statuslampje) over een laag batterijniveau die ik ontving toen ik de 900 Legacy’s uit de doos haalde. Na anderhalve week gebruik was de set nog steeds vrolijk aan het puffen zonder waarschuwing. Phiaton claimt 43 uur luistertijd – zelfs met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld – maar ik had niet genoeg tijd op de headset om dat te verifiëren. Als je de batterij leeg laat lopen, zegt Phiaton dat 10 minuten opladen vier uur luistertijd oplevert.

Gevolgtrekking

De Phiaton 900 Legacy-hoofdtelefoons behoren tot de beste die ik qua geluid heb geprobeerd, en absoluut de beste op het gebied van ruisonderdrukking. Mijn enige kleine probleem is dat ik voor $ 250 een EQ wil, zodat ik het geluid naar mijn smaak kan afstemmen. Kieskeurig, kieskeurig. Dit zijn uitstekende koptelefoons.

0 Shares:
You May Also Like