EZVIZ smart plug reviews: de app voor de T30-10A, T30-10B ontbreekt glans

ezviz smart plugs

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Redelijk geprijsdEenvoudig op te zetten

nadelen

We hebben problemen ondervonden met willekeurige verbroken verbindingen. EZVIZ moet zijn app oppoetsen

Ons oordeel

Deze goedkope, generieke slimme stekker in knopstijl heeft weinig functies en heeft enkele operationele problemen.

EZVIZ is vooral bekend om zijn reeks beveiligingscamera’s en onlangs is het uitgebreid met andere slimme apparaten voor thuisgebruik; in het bijzonder een paar slimme stekkers die je binnenkort exclusief – voorlopig – bij Walmart zult vinden.

De EZVIZ T30-10A-US en T30-10B-US verschillen zowel in grootte als in functie, maar slechts bescheiden. Het zijn beide wifi-stekkers met alleen 2,4 GHz, waarbij de T30-TA van $ 15 kleiner en rond is, met een diameter van iets meer dan 2 inch. De $ 20 T30-10B is iets groter, rechthoekig en heeft zijn houder aan één kant gemonteerd. Het meet bijna 3 inch breed door ongeveer 1,5 inch hoog. De premie van $ 5 ten opzichte van het goedkopere apparaat levert een energiebewakingsfunctie op. Geen van beide zal de aangrenzende socket blokkeren wanneer deze is aangesloten op een typische duplex.

De twee stekkers zijn verder in wezen hetzelfde als het gaat om zowel installatie als bediening: beide leveren maximaal 10 ampère stroom en hebben een maximaal uitgangsvermogen van 1600 watt. Elk heeft een blauwe LED op de hardware-aan / uit-knop, die kan worden uitgeschakeld in de software (het lampje, dat wil zeggen, niet de knop).

ezviz t30a

Voor het instellen van een van beide T30 moet eerst de EZVIZ-app worden gedownload. Schrik niet van de vele opties waaronder “EZVIZ” in de naam in de app stores. U wilt degene die eenvoudig “EZVIZ” wordt genoemd zonder tekst achteraan. Nadat je een account hebt aangemaakt, wordt je gevraagd om je nieuwe hardware toe te voegen door een QR-code te scannen die via een nogal onelegante sticker op de plug is geplakt. Nadat je het wifi-wachtwoord van je huis hebt ingevoerd, doet de app grotendeels de rest achter de schermen, hoewel dit een aantal pogingen kostte toen ik de 10B aan het instellen was. De 10A overleefde de eerste poging.

De app is eenvoudig, maar heeft duidelijk wat glans nodig. Alle aangesloten apparaten verschijnen in een verticale lijst op het startscherm. Met een schuifregelaar kun je hier de stroom in- of uitschakelen, terwijl je door op de apparaatnaam te tikken naar een scherm gaat met meer geavanceerde opties, waaronder een planningssysteem (EZVIZ noemt dit “Timer”) en een aftelsysteem dat de stekker in- of uitschakelt (in welke staat het zich momenteel niet bevindt) na een vooraf ingestelde tijdsduur.

ezviz t30b

Merk op dat dit eenvoudige aan/uit slimme stekkers zijn, geen dimmers. En vreemd genoeg noemt EZVIZ de stroomstatussen van de stekker in plaats van “aan” en “uit”, “ingeschakeld” en “uitgeschakeld”, die in de geest van deze recensent enigszins verschillende betekenissen hebben. Nog vreemder is dat wanneer u probeert de stroom uit te schakelen – of, denk ik – vanaf het startscherm, de app een bericht weergeeft met de melding “Het apparaat werkt. Het stopt met werken als het is uitgeschakeld’, en vraagt ​​u vervolgens om uw keuze te bevestigen. Ik heb mijn verzoek om de lichten uit te doen nooit in een andere app hoeven bevestigen, maar voor zover ik weet, is er geen manier om deze “Weet je het zeker?” voorzien zijn van.

EZVIZ-app 2

Een groter probleem is dat de EZVIZ-app niet zo goed presteert. Het is traag om bij te werken, is vatbaar voor het genereren van “Bezig met verwerken” -meldingen en een draaiend statuswiel, en geeft vaak de verkeerde status van lampjes aan totdat u de pagina vernieuwt. Zelfs eenvoudige aan/uit-acties mislukken vaak en onverklaarbaar en moeten opnieuw worden geprobeerd, soms meer dan eens. Er was geen duidelijk rijm of reden voor deze fouten in mijn testen, hoewel ze beslist vaak voorkwamen.

De units maken beide verbinding met Alexa- en Google Assistant-ecosystemen, en ik had geen moeite om schema’s in te stellen en spraakopdrachten te gebruiken om beide pluggen te bedienen met mijn Amazon Echo. Ook zijn de energiebewakingsfuncties van de 10B handig, zij het vrij eenvoudig, zodat u het gebruik in de app per uur, dag of maand kunt zien. U kunt ook de realtime trekking van het verkooppunt meten.

Beide pluggen zijn iets duurder geprijsd dan zelfs meer generieke modellen, maar dat zou me niet schelen als ze over het algemeen beter zouden reageren. Zoals het er nu uitziet, zijn sommige updates van zowel software als firmware nodig om ervoor te zorgen dat deze eenheden sterkere aanbevelingen verdienen.

0 Shares:
You May Also Like