EZVIZ DB1C videodeurbel review: betrouwbare prestaties, lage prijs

ezviz db1c primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Drie opslagoptiesGoede menselijke detectieBrede kijkhoek

nadelen

Video is soms in fisheye-modusBeperkte interactie met digitale assistentenGeen optie voor batterijvoeding

Ons oordeel

De EZVIZ DB1C is een slimme videodeurbel die clips kan opslaan in de cloud, op een lokale microSD-geheugenkaart of op een netwerkvideorecorder. Het heeft niet het meest complexe menu met detectiemodi, maar die heeft goed gewerkt.

We hebben de eerdere videodeurbel van EZVIZ – de DB1 – eind 2019 beoordeeld. De nieuwe DB1C deelt enkele van de functies van dat product – en het hangt ook af van de bestaande laagspanningsbedrading om te werken – maar we vinden het net iets beter.

De DB1C videodeurbel is een wit en strak ogend toestel met onderaan een grote belknop en bovenaan een cameralens. Het heeft een kleine maar opvallende groene LED die ‘s nachts goed je aandacht trekt. Het maakt ook een hoorbare piep wanneer het iets detecteert (deze functie kan worden uitgeschakeld), wat goed is om de aandacht van mensen te trekken om te laten weten dat ze worden opgenomen.

Zoals alle videodeurbellen, kunt u een tweerichtingsgesprek voeren wanneer iemand aanbelt, vergezeld van video aan uw kant. Als u op de knop van de deurbel drukt, geeft de telefoon een inkomend videogesprek weer (ze kunnen u natuurlijk niet zien omdat er geen display aan hun uiteinde is).

De mogelijkheid om clips lokaal op te slaan is een geweldige functie. Ik zie dit altijd graag in deurbellen, omdat het laat zien dat het bedrijf meer heeft nagedacht over gebruikersgemak dan aan het verkopen van een cloudabonnement.

ezviz db1c geïnstalleerd

De deurbel heeft een slot voor een microSD-kaart en kan worden ingesteld om alles daar op te nemen in plaats van naar de cloud. Dit is geweldig als u zich zorgen maakt over de beveiliging van gevoelige informatie in de cloud, en het betekent ook dat u zich niet hoeft te abonneren op een opslagabonnement om het meeste uit het apparaat te halen.

Als u de cloudoptie kiest, rekent EZVIZ $ 5 per maand voor 3 dagen video-opslag, $ 7 per maand voor 7 dagen en $ 13 per maand voor een geschiedenis van 30 dagen.

Er is ook een derde optie voor opslag die ik niet heb onderzocht: een netwerkvideorecorder (NVR). EZVIZ maakt er een en de website van het bedrijf zegt dat het ook met andere merken kan werken, maar dit is niet gespecificeerd. Als je al een cameranetwerk in huis hebt, is dit een optie die het onderzoeken waard is.

210728 ezviz 3

Het gebruik van lokale opslag geeft je de mogelijkheid om de hele dag op te nemen, niet alleen wanneer beweging of een druk op de knop de camera activeert om een ​​clip vast te leggen. De deurbel accepteert microSD-kaarten tot 256 GB, die u rechtstreeks vanuit de app kunt formatteren. Maar als je de hele dag wilt opnemen, is de NVR-optie veel praktischer.

Toen ik de DB1C voor het eerst gebruikte, werd ik gewaarschuwd voor talloze kleine bewegingen in het gezichtsveld van de camera, maar ik loste dat op met een paar instellingen. Ten eerste heeft het inschakelen van de functie “detectie van menselijke vormen” de valse waarschuwingen aanzienlijk verminderd. Ten tweede hielp het ook om de detectiezone te verkleinen tot een gebied waar mensen zullen lopen. De wuivende toppen van bomen werden vervolgens genegeerd.

‘S Nachts vond ik regendruppels die dicht bij de deurbel passeerden, verlicht door het infraroodlicht van het apparaat, eruitzagen als heldere strepen en talloze opnames veroorzaakten, maar de ergernis was minimaal.

De fisheye-lens van de camera heeft een gezichtsveld van 170 graden en legt video vast in volledige high definition: 1080p. Wanneer u snapshots maakt, wordt het volledige beeld – fisheye-vervorming en alles – opgeslagen in de opslag van uw telefoon. Wanneer u de video afspeelt, kunt u kiezen of deze wordt weergegeven als een fisheye-video of wordt gecorrigeerd om plat te lijken, maar een beetje geplet, zodat alles een beetje dunner is dan het zou moeten zijn. Dat laatste is waarschijnlijk wat je gaat gebruiken, en hoe vreemd het geplette beeld in het begin ook vreemd leek, ik raakte er al snel aan gewend.

Een woord van waarschuwing met betrekking tot de enigszins verwarrende bewoordingen op de website en app. De camera heeft een optie voor “Ultra HD”-modus, die niet is gedefinieerd, maar over het algemeen wordt beschouwd als een verwijzing naar 4K-video. Dat is hier niet het geval. Een “Ultra HD” -clip die ik van de camera heb gedownload, had een resolutie van 1.536 pixels bij 1.536 pixels. Daar is niets mis mee en het is een goed, scherp beeld, maar denk niet dat je 4K-video krijgt.

210728 ezviz 4

De deurbel is te koppelen aan Amazon Alexa en Google Assistant en te bedienen met spraakcommando’s. Deze interactie is niet zo volledig uitgerust als de eigen concurrerende deurbellen van Amazon en Google Nest, dus bedenk hoe belangrijk dat voor u is.

Deze deurbel heeft een IP65-classificatie voor bescherming tegen binnendringing, wat betekent dat hij stofdicht is en beschermd tegen strakke waterstralen (u kunt alles lezen over IP-codes in dit andere verhaal). Ik had er geen problemen mee tijdens de installatie, noch tijdens de regen, noch op warme zomerdagen. EZVIZ zegt dat de deurbel werkt tussen -30 en 60 graden Celsius (dat is 22 tot 140 graden Fahrenheit).

Installatie

De camera klikt eenvoudig vast in een plastic beugel die hem aan de muur houdt. Het bevat een beveiligingsschroef om te voorkomen dat iemand de camera uit de beugel trekt. Het vereist een 12- tot 24-volt AC-voeding, wat de standaard is voor deurbellen in Noord-Amerika.

Zodra het apparaat aan de muur hangt, wordt de rest van de installatieroutine in de app uitgevoerd. Via de app wordt u gevraagd een barcode op de voorkant van het instructieboekje te scannen. Dat omvat details van de deurbel en zorgt ervoor dat je telefoon verbinding kan maken met de deurbel en deze op je wifi-thuisnetwerk kan krijgen – zowel 2,4- als 5GHz-netwerken worden ondersteund.

Ik ondervond geen problemen om het te installeren of aan te sluiten.

Gevolgtrekking

Zeker als je op zoek bent naar een deurbel met een lokale opbergmogelijkheid, is de deurbel zeker het overwegen waard. Het werkte goed, detecteerde betrouwbaar mensen die aan de deur kwamen en gaf niet veel valse meldingen. Het is een goede waarde voor $ 100.

0 Shares:
You May Also Like