Ezlo Plus review: een sterke smart home-hub met kleine compatibiliteitsproblemen

Ezlo Plus smart home hub, top quarter view

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudig in te stellenWerkt zowel bedraad als via wifiGeen kosten of abonnementen vereist

nadelen

Beperkt assortiment direct ondersteunde apparatenResponstijden kunnen traag zijnGeen Apple HomeKit-ondersteuning

Ons oordeel

De Ezlo Plus is eenvoudig in te stellen en te gebruiken en kan het centrum van een slim huis zijn, maar hij mist de algemene compatibiliteit die reguliere gebruikers willen.

Prijs bij beoordeling

$ 129,95

Beste prijzen vandaag

Walmart

$ 129,95

Op zoek naar een smart home-imperium door de producten van Ezlo, Centralite, Fortrezz en Vera te combineren, heeft Ezlo Innovations iets voor elk huis, met de Ezlo Plus-hub als middelpunt. Het kan de basis zijn voor het opzetten van een slim huis met veel aangesloten apparaten, maar de Ezlo Plus-controller heeft net zoveel eigenaardigheden en tekortkomingen als triomfen.

De Ezlo Plus-hub is klein en gemakkelijk te verbergen en meet 4,0 x 4,2 x 1,4 inch (BxDxH), met een prominente bult waardoor het zwart-grijze apparaat eruitziet als een eendenbek. Ongeveer zo groot als de boxy Smart Home Hub van Aeotech, hij is bijna vier keer zo groot als de kleine Hubitat Elevation-hub.

Hoewel het geen inzetstukken voor wandmontage heeft, kan de 4,2-ounce Ezlo Plus vrijwel overal worden gemonteerd met klittenband. Het heeft poorten voor een USB-A-aansluiting op volledige grootte en een micro-USB voor stroom; het wordt geleverd met de benodigde AC-adapter. Er is ook een verzonken resetknop om hem terug te zetten naar de in de fabriek geïnstalleerde firmware.

Ezlo Plus smart home-hub, vooraanzicht links, op wit

Ezlo-innovaties

De ethernetpoort is beperkt tot 100 Mbps-overdrachten en kan de handige Power over Ethernet (PoE) -standaard niet gebruiken, maar de Ezlo Plus heeft 802.11ac wifi ingebouwd, iets wat de Hubitat Elevation mist. Het doet het echter zonder de duurdere Ezlo Secure’s back-up batterij en mobiele netwerkverbinding voor storingsvrij gebruik tijdens stroom- en breedbandstoringen.

Aan de voorkant heeft de Ezlo Plus status-LED’s die rood oplichten wanneer de hub opstart en groen worden wanneer het apparaat klaar is om te worden ingesteld. Ze lichten blauw op wanneer het online en verbonden is.

In de Ezlo Plus

Onder zijn huid heeft de Ezlo Plus een quad-core Cortex-A7-processor samen met 512 MB DDR3-geheugen en 4 GB flash-opslagruimte voor zijn firmware. Het kan tot 232 apparaten rechtstreeks aansturen en alle instellingen en controleroutines worden online opgeslagen in plaats van de combinatie van lokale en cloudopslag door Aeotech.

De hub werkt met Zigbee 3.0 slimme apparaten, Z-Wave Plus 700 Series-items en Wi-Fi-huisbeveiligingscamera’s; het kan niet worden gekoppeld aan op Bluetooth gebaseerde apparaten. Het kan werken met Amazon’s Alexa, Google’s Assistant of Ezlo’s eigen VOI-platform. De hub werkt niet met Apple Home Kit.

Ezlo werkt niet samen met het Matter-consortium van de Connectivity Standards Alliance, dat de slimme huisbesturing wil vergroten door commando’s en compatibiliteit te verenigen. Toch zegt het bedrijf dat de Ezlo Plus-hub compatibel is met 27.000 smart home-apparaten. Aan de andere kant heeft de op wizards gebaseerde verbindingsreeks koppelingen voor een paar honderd items die variëren van Aeon-lampen tot Zooz-schakelaars. Tussendoor werkt het met items van Westinghouse, Yale en Aeotech.

Wat ontbreekt is directe installatiesoftware voor apparaten van Philips, Wemo en andere pijlers van slimme huizen. De hub kan verbinding maken met generieke Z-Wave- en ZigBee-apparaten, maar het is iets moeilijker te bereiken dan Ezlo’s directe verbindingswizard.

Screenshots van de Vera Mobile-app die de Ezlo Plus smart home huib . bedient

Brian Nadel

Het prijskaartje van $ 130 ligt op schema met de Hubitat Elevation en Aeotech Smart Home Hub. Ezlo omvat levenslange online opslag van verbindingsgegevens en routines, waardoor lastige abonnementen worden vermeden, zoals Hubitat’s online opslagkosten van $ 30 per jaar. Ezlo verkoopt ook apparaten die variëren van camera’s tot gloeilampen tot slimme stopcontacten en andere hubs, waaronder de goedkope op USB gebaseerde Ezlo Atom.

De Ezlo Plus instellen

Het online krijgen van de Ezlo Plus-hub begon met het installeren van de Vera Mobile-app voor Android of iOS. Wees voorzichtig, er zijn verschillende apps die ook de naam Vera gebruiken. Met mijn Galaxy Note 20-telefoon koos ik de Ezlo-controller uit de lijst met hubs op het scherm van de app. Ik heb het ingesteld voor een bekabelde LAN-verbinding. Later gebruikte ik een wifi-verbinding.

Daarna ging ik akkoord met de licentie, maakte een account aan en stelde pushmeldingen in. Een smart home hub is waardeloos zonder verbindingen met mijn favoriete apparaten. Ik begon ze toe te voegen door op de knop Apparaten toevoegen “+” te tikken en gebruikte Ezlo’s wizard om een ​​op Z-Wave gebaseerde Leviton DZPA-1 smart outlet aan te sluiten en vervolgens een op Zigbee gebaseerde Centralite 4200-C smart outlet. Mijn Linkind BR30 schijnwerper stond niet in de lijst maar is aangesloten volgens de generieke Zibgee instructies.

Mijn Amcrest M2B ZenCam-camera had ook geen wizardsoftware, maar ik kon verbinding maken via het Real Time Streaming Protocol (RTSP). Nadat ik de naam, het IP-adres en het wachtwoord van de camera had ingevoerd, vond de software het en kreeg de stream online. De hub was opgezet met vier apparaten in 11 minuten en 40 seconden.

De Vera Mobile-app gebruiken

Met de hub online richtte ik mijn aandacht op de Vera Mobile-app. In tegenstelling tot veel van zijn collega’s, werkt de app zowel verticaal als horizontaal, waardoor het natuurlijk aanvoelt om tussen een tablet en een telefoon te wisselen. Het ondersteunt ook een browsergebaseerde verbinding.

Eenmaal online werkte de verbinding goed met bijna onmiddellijke actie en heeft een snelle manier om een ​​scène te programmeren om een ​​licht aan en uit te doen en om de zonsondergang en zonsopgang routine in te stellen, maar het ontbreekt aan een uitschakeltimer. De Ezlo Plus gebruikt de eerder genoemde VOI-spraakinteractie om te werken met Amazon’s Alexa en Google’s Assistant, maar niet met Apple’s HomeKit.

Ezlo Plus in de echte wereld

Het stroomverbruik van 1,4 watt van de Ezlo Plus is iets lager dan het verbruik van 1,6 watt van de Aeotec-hub. Het komt neer op een jaarlijkse stroomrekening van $ 1,70 per jaar (ervan uitgaande dat u het nationale gemiddelde van 14 cent per kilowattuur elektriciteit betaalt), wat iets lager is dan de stroomrekening van $ 1,80 van Aeotech. Beide zijn koopjes om te gebruiken.

Ongeveer halverwege mijn evaluatie van twee weken verloor de Ezlo Plus de verbinding en de LED’s knipperden oranje, wat wijst op een firmware-probleem. Na het resetten van de hub kwam deze weer tot leven, maar ik moest mijn apparaten opnieuw instellen.

De Ezlo Plus hub is een krachtige smart home hub. Als het wat meer glans en aandacht voor zijn software had, zou het een krachtpatser kunnen zijn.

Brian Nadel is een bijdragende schrijver voor TechHive en Computerworld en is de voormalige hoofdredacteur van het tijdschrift Mobile Computing & Communications.

0 Shares:
You May Also Like