Externe harde schijf wordt niet op een Mac gemonteerd: hoe te…

Recover data from external hard drive on Mac

Om toegang te krijgen tot een schijf via een computer, moet deze correct zijn gemonteerd. Dit proces zou standaard op de achtergrond moeten plaatsvinden. Als je een externe harde schijf niet automatisch op je Mac kunt koppelen (en je hebt geen instellingen gewijzigd), is er iets aan de hand.

Zaken als corruptie en defecte connectoren kunnen ervoor zorgen dat uw Mac de schijf niet goed herkent. Afhankelijk van de boosdoener kunnen uw gegevens gevaar lopen. Dit artikel helpt je bij het beveiligen van je gegevens en leert je hoe je een harde schijf kunt repareren die niet op een Mac kan worden gemount.

Waarom wordt de externe harde schijf niet op Mac gemount?

Er zijn een paar mogelijke boosdoeners waarom uw externe harde schijf niet op Mac wordt geactiveerd. Sommige zijn eenvoudig genoeg op te lossen, terwijl andere onmiddellijke actie nodig hebben om uw gegevens te beveiligen.

U hebt de weergave-instellingen uitgeschakeld. Met macOS kunnen gebruikers externe schijven op het bureaublad en in de vinder weergeven of verbergen. Controleer Schijfhulpprogramma als uw schijf een knop “Ontkoppelen” heeft – dit betekent dat uw harde schijf met succes is aangekoppeld en gewoon is verborgen. We laten u zien hoe u de weergave-instellingen kunt inschakelen verderop in het artikel. Uw schijf is beschadigd. Virusaanvallen en defecte software kunnen corruptie veroorzaken en een schijf onderbreken tijdens het lezen of schrijven van gegevens (bijvoorbeeld: je schijf eruit trekken tijdens het overzetten van bestanden). macOS had geen bronnen meer. Uw Mac heeft mogelijk geen bronnen meer tijdens het monteren van uw harde schijf. Het kan ook achterblijven terwijl het zichzelf vernieuwt, waardoor uw harde schijf niet correct kan worden gemount. Connectoren zijn beschadigd. Stof en vuil kunnen uw poorten en connectoren blokkeren, waardoor uw Mac uw harde schijf niet goed herkent. Gebruik een droge microvezeldoek om uw apparatuur schoon te maken. Probeer anders uw harde schijf op een andere poort of computer aan te sluiten. Uw schijf is fysiek beschadigd. Harde schijven zijn kwetsbaar voor extreme temperaturen, wateroverlast en krassen, vooral op de draaiende schijf. Als u uw externe harde schijf niet op de Mac kunt koppelen nadat u uw schijf hebt laten vallen of op een zeer heet oppervlak hebt achtergelaten, is deze mogelijk fysiek beschadigd.

Als uw schijf fysiek beschadigd is, zal het alleen maar erger worden als u probeert deze zelf te herstellen of te repareren. We raden u ten zeerste aan om uw schijf naar een professioneel gegevensherstelcentrum te sturen. Ze hebben de faciliteiten, apparatuur en specialisten die nodig zijn om uw bestanden te herstellen zonder uw gegevens te verpesten.

Gegevens herstellen van een schijf die niet wordt geactiveerd

Om gegevens te herstellen van een harde schijf die niet op een Mac is gemonteerd, kunnen we software voor gegevensherstel gebruiken om bestanden rechtstreeks uit het bestandssysteem te extraheren. Zolang uw externe harde schijf wordt weergegeven in Schijfhulpprogramma maar niet wordt geactiveerd, werkt deze methode – zorg er alleen voor dat Schijfhulpprogramma de juiste grootte weergeeft.

Voor dit artikel gebruiken we Disk Drill. Het is een bekende tool die supergemakkelijk te gebruiken is, daarom gebruiken we het vaak in onze artikelen om gegevensherstel te demonstreren. Hier is hoe het te doen:

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2. Start Disk Drill (Finder > Toepassingen > Disk Drill).
Disk Drill app in de Finder Applications map

Stap 3. Selecteer uw harde schijf in het middelste deelvenster en klik vervolgens op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 4. Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit. Als je klaar bent, klik je op ‘Gevonden items bekijken’.
Disk Drill scanscherm

Stap 5. In dit scherm kun je de zoekbalk gebruiken om snel de bestanden te vinden die je nodig hebt. Of u kunt de linkerzijbalk gebruiken om de resultaten te filteren.
Disk Drill zoekbalk en bestandstype zijbalk

Stap 6. Als u een voorbeeld van een bestand wilt bekijken, plaatst u de muisaanwijzer naast de bestandsnaam. Er zou een oogknop moeten verschijnen – klik erop.
Disk Drill harde schijf bestandsvoorbeeld

Stap 7. Vink de vakjes aan naast de bestanden die u wilt herstellen en klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill bestandsselectie

Stap 8. Gebruik het vervolgkeuzemenu om een ​​locatie op je computer te selecteren waar Disk Drill de herstelde bestanden zal opslaan. Klik vervolgens op “OK”.
Dialoogvenster DISk Drill bestand opslaan

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free data herstel. Het biedt echter wel free onbeperkte preview – dit is super handig om te bepalen of uw gegevens kunnen worden hersteld. Free software voor gegevensherstel bestaat, maar ze hebben allemaal hun eigen beperkingen. Uw kilometerstand kan variëren.

Hoe een externe harde schijf op Mac te monteren

Afhankelijk van wat ervoor zorgt dat uw externe harde schijf niet op uw Mac kan worden gemount, zijn er verschillende methoden die we kunnen proberen om deze te repareren.

Methode 1: Wijzig macOS Drive-weergave-instellingen

Met macOS kunnen gebruikers externe apparaten verbergen of weergeven in de zijbalk van de Finder en op het bureaublad. Als Schijfhulpprogramma laat zien dat uw schijf daadwerkelijk is aangekoppeld, kan dit de boosdoener zijn. Ga als volgt te werk om toegang te krijgen tot deze instellingen:

Stap 1. Open Finder. Klik in de Apple-menubalk op Finder > Voorkeuren.
Voorkeuren-knop in het Finder-menu

Stap 2. Vink op het tabblad “Algemeen” het vakje aan naast “Externe schijven”.
Tabblad Algemeen in het venster Finder-voorkeuren

Stap 3. Vink op het tabblad “Zijbalk” onder het gedeelte “Locaties” het vakje aan naast “Externe schijven”.
Tabblad Zijbalk in het venster Finder-voorkeuren

Methode 2: sluit uw schijf opnieuw aan

Misschien is de verbinding gewoon niet gebeten. Probeer uw schijf opnieuw aan te sluiten… En probeer, terwijl u toch bezig bent, ook verschillende poorten en kabels.

Methode 3: Start uw Mac opnieuw op

Als er veel apps actief zijn terwijl u uw schijf aansluit, heeft macOS mogelijk geen bronnen meer die nodig zijn om het te koppelen en te lezen. macOS kan ook vastgelopen zijn terwijl het zichzelf ververst tijdens het mounten van je schijf.

Start uw Mac opnieuw op om hem “los te maken” en vermijd te veel apps te openen terwijl u uw harde schijf gebruikt.

Methode 4: Forceer je schijf met Schijfhulpprogramma

Via Schijfhulpprogramma kun je handmatig een externe harde schijf op je Mac forceren. Start Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s), selecteer uw schijf of schijfvolume en klik op “Mount”.

Koppelknop in Schijfhulpprogramma

Methode 5: Gebruik de EHBO-tool van Schijfhulpprogramma

De EHBO-tool is ook een Schijfhulpprogramma-functie. Het kan schijffouten vinden en automatisch herstellen, afhankelijk van de ernst. Start Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s), selecteer uw schijf en klik op ‘Eerste hulp’.

EHBO-knop in het venster Schijfhulpprogramma

Methode 6: Formatteer uw schijf opnieuw

De meest effectieve manier om van het montageprobleem af te komen, vooral als het werd veroorzaakt door virussen of corruptie, is door uw schijf opnieuw te formatteren. Merk op dat dit alles op de schijf wist, en daarom is het effectief bij het opschonen van schijven. U moet software voor gegevensherstel gebruiken na het formatteren om uw bestanden terug te krijgen. Maar er is een betere manier.

Disk Drill biedt een 100% free tool genaamd “Byte-to-byte back-up” waarmee u uw harde schijf kunt klonen. Deze kloon kan als schijf worden aangekoppeld en als hersteldoel worden gebruikt. Op deze manier hebben we een grotere kans om meer gegevens op te halen.

Disk Drill byte-naar-byte back-up scherm

Zodra je de back-up hebt gemaakt, gebruik je de knop “Beeldschijf bijvoegen” in het initiële Disk Drill-venster om het rechtstreeks te mounten met behulp van de app. Volg daarna dezelfde stappen als de sectie voor gegevensherstel van dit artikel – zorg ervoor dat u uw imagedisk selecteert in het beginvenster (in plaats van uw schijf).

Disk Drill bevestig afbeeldingsknop

FAQ

Als uw LaCie-drive niet op uw Mac wordt geactiveerd, probeert u deze oplossingen: Sluit uw drive opnieuw aan. Start je Mac opnieuw op. Forceer Mount uw schijf met behulp van de Mount-tool van Schijfhulpprogramma. Repareer uw schijf met de EHBO-tool van Schijfhulpprogramma. Formatteer uw schijf opnieuw.

Waarschuwing: als u uw schijf opnieuw formatteert, worden de gegevens erop gewist. We raden u aan uw schijf te klonen en die kloon te gebruiken als doel voor hulpprogramma’s voor gegevensherstel. Disk Drill heeft zowel back-up- als herstelfuncties ingebouwd, dus we raden aan om het voor deze taak te gebruiken.

Wanneer u uw harde schijf op uw Mac aansluit, brengt macOS een verbinding tot stand met de schijf en stelt deze beschikbaar voor toegang. Dit proces wordt het “mounten” van een schijf genoemd. Een schijf “ontkoppelen” betekent de verbinding beëindigen en de toegang verwijderen. De termen “aankoppelen” en “ontkoppelen” werden voor het eerst gebruikt om dit proces te beschrijven toen computers meer analoog waren.

Ja, er moet een harde schijf worden gemonteerd om goed te worden herkend door uw computer.

0 Shares:
You May Also Like