Explainer-video’s zijn de kosten waard – hier is het bewijs

Explainer-Videos-Are-Worth-The-Cost

In dit artikel laten we je vijf merken zien die de jackpot hebben gewonnen en geweldige resultaten hebben behaald dankzij hun uitlegvideo’s.

Denk aan de laatste keer dat u een interessant product tegenkwam dat werd geadverteerd op sociale media. Je gaat naar de website van het merk, maar het ergste gebeurt: je wordt geraakt door een muur van tekst en afbeeldingen en je moet een kompas tevoorschijn halen om door de website te navigeren.

Het is een onaangename ervaring, nietwaar? Als dit gebeurt, is het onwaarschijnlijk dat u het product koopt dat u daarheen heeft gebracht.

Potentiële klanten kunnen deze ervaring op uw site hebben als u alleen op tekst vertrouwt om uw producten te verkopen. Maar u kunt deze cirkel stoppen door korte video-uitbarstingen te gebruiken om meer conversies van uw site te genereren.

Binnenkomen: uitleg video’s.

Simpel gezegd zijn uitlegvideo’s korte video’s die uw bedrijf of product uitleggen aan een nieuwe bezoeker. Een video moet mensen helpen begrijpen wat u te bieden heeft, voor welk publiek het product/de dienst is – en nog belangrijker, waarom mensen bij u zouden moeten kopen.

Ze zorgen ervoor dat nieuwe bezoekers niet weggejaagd worden van grote blokken tekst. Waarom? Omdat ze een kijker helpen te begrijpen wat een product of dienst is, en hoe het hen ten goede zou komen door te kopen, zonder tijd te investeren in lezen.

Waarom zou ik uitlegvideo’s maken?

Maar liefst 95% van de mensen heeft een uitlegvideo bekeken om meer te weten te komen over een nieuw product of nieuwe dienst. En 81% van de mensen is overtuigd om een ​​product of dienst te kopen na het zien van een uitlegvideo!

Uitlegvideo’s spelen ook in op onze steeds korter wordende aandachtsspanne, waardoor mensen ze gemakkelijk kunnen bekijken en ervan kunnen genieten. Mensen kijken vaker naar een kortere video en delen deze met hun sociale kringen, wat verklaart waarom video-inhoud van minder dan 15 seconden 37% vaker wordt gedeeld.

Door ze niet op te nemen in uw videomarketingstrategie, zou u een truc kunnen missen.

Maar veel bedrijven schrikken terug voor het maken van dit soort video-inhoud omdat het duur kan zijn. Als de uitlegvideo is gemaakt door een freelancer, moet je verwachten dat je tussen de £ 725 en £ 3.950 betaalt voor een enkele video. Als u een bureau gebruikt, kan de prijs ergens tussen de £ 2.050 en £ 43.500 liggen.

Vandaag beantwoorden we een cruciale vraag die alle bedrijven op hun lippen hebben als ze hun waarde in twijfel trekken:

Zijn uitlegvideo’s echt de kosten waard?

Hier bij Wyzowl beantwoorden we die vraag met een volmondig ‘ja’. Maar dat zijn niet alleen wij die u het duwtje in de rug geven om in dit soort video-inhoud te investeren.

Het is bewezen dat uitlegvideo’s waardevolle resultaten opleveren voor veel bedrijven, waaronder:

Dropbox: een verhoogde ROI

Tegenwoordig zien we Dropbox als een groot merk met een benijdenswaardig marketingbudget. Zo begonnen ze niet.

Net als veel andere kleine bedrijven koos Dropbox ervoor om verschillende advertentiemethoden te gebruiken (waaronder Google AdWords) bij het starten van hun eerste marketingcampagnes. Helaas kregen ze niet de resultaten waar ze op hadden gehoopt.

Ze gaven tussen de $ 233 en $ 388 uit voor elke klant die ze hadden verworven. Aangezien het product slechts $ 99 kostte om te kopen, was het geen duurzame marketingmethode.

Na hun mislukte AdWords-poging koos Dropbox ervoor om geld te investeren in een uitlegvideo waarin alles werd uitgelegd wat een nieuwe klant zou moeten weten voordat hij een aankoop doet:

Het resultaat? Een conversieratio van 10%, waardoor ze snel 100 miljoen extra klanten kunnen genereren. De uitlegvideo genereerde een return on investment (ROI) van $ 48 miljoen aan extra inkomsten.

Niet slecht voor een klein bedrijf, toch?

Een fantastische ROI was echter niet alleen wat geluk voor Dropbox, hoewel hun uitlegvideo uitstekend was. Over de hele linie zegt 78% van de marketeers dat video hen een goede ROI oplevert, waardoor het voor kleine bedrijven een fantastische investering is om op de lange termijn geld mee te verdienen.

De ROI van uw uitlegvideo kan eenvoudig worden berekend. Ga gewoon naar uw Google Analytics-dashboard en analyseer conversiepaden. Hoeveel mensen zijn geconverteerd nadat ze op een pagina zijn beland waarop je uitlegvideo staat? Vergelijk dit met de initiële kosten van het produceren van de inhoud om te zien of het de investering waard was.

Scott Thrift: kickstartersucces behalen

Uitlegvideo’s zijn niet alleen gunstig voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe klanten, maar ook voor merken die crowdfunden en op zoek zijn naar investeringen.

Kickstarter is een online crowdfundingplatform waarmee gewone mensen, zoals jij en ik, kunnen investeren in nieuwe producten, merken en bedrijven. Zie het als het tv-programma Dragon’s Den, maar dan op kleinere schaal.

Scott Thrift vond echter een groot succes met uitlegvideo’s toen hij dit soort inhoud gebruikte om financiering te krijgen voor zijn nieuwe bedrijf:

Het resultaat van dit filmpje? Scott slaagde erin om $ 97.567 in te zamelen van 837 donateurs tijdens de duur van zijn Kickstarter-campagne. Hij gleed niet naar de achterkant van de prioriteitsrij voor investeerders – allemaal omdat hij een uitlegvideo had om zijn Kickstarter-project te ondersteunen.

Omdat uitlegvideo’s kort en to-the-point zijn, hoeft uw publiek niet veel tijd in uw bedrijf te investeren voordat ze iets kopen. Daarom is 81% van de mensen overtuigd om een ​​product of dienst te kopen door een video van een merk te bekijken.

U kunt vergelijkbare conversiepercentages op uw eCommerce-website zien door te investeren in een uitlegvideo en deze te gebruiken op uw startpagina, categorie- en bestemmingspagina’s.

JotForm: hogere klikfrequenties, tegen lagere kosten

Vorig jaar hebben we met JotForm samengewerkt om een ​​reeks video’s te maken op basis van hun nieuwe productfuncties en lanceringen.

Als softwarebedrijf dat zich richt op een B2B-publiek, kan het lastig zijn om drukke professionals een lange, gecompliceerde video te laten bekijken. Daarom hebben we voor hen een uitlegvideo gemaakt die slechts een minuut duurde en de lol van een werkdag niet wegnam.

Sinds het gebruik van deze uitlegvideo’s in hun marketingstrategie, heeft JotForm videomarketing sindsdien genoemd als ‘een essentieel onderdeel van hun productlancering’ en heeft ze enorm succes geboekt met deze vorm van inhoud.

Het primaire doel van JotForm met de uitlegvideo was om naamsbekendheid te genereren, dus gebruikten ze de uitlegvideo als basis voor een YouTube-campagne.

Slechts een paar uur nadat ze op de startknop van de campagne hadden gedrukt, ontving JotForm meer dan 80.000 vertoningen en 11.000 weergaven op hun uitlegvideo. Meer dan 5.000 bezoekers gingen vanuit de video naar de bestemmingspagina en binnen de eerste dag waren de kosten per videoweergave gedaald tot slechts $ 0,02.

Marina Lau, Marketing Manager bij JotForm, zei: “We zagen een klikfrequentie van 2,2% tegen een kostprijs van $ 1,07 per klik (lager dan de meeste van onze advertenties in het zoeknetwerk)!”.

Niet slecht voor een video van 1 minuut met een ‘bescheiden’ budget!

Explainer-video’s zijn geweldig voor gebruik in sociale advertenties, vooral op platforms zoals Facebook, waar video hoog in het algoritme staat. Dat komt omdat video aantrekkelijker is dan een enorm stuk tekst, en mensen in staat stelt het merk op een persoonlijker niveau te leren kennen.

Domme manieren om te sterven: een golf van sociale aandelen

Of je nu een liefhebber bent van sociale media of niet, het lijdt geen twijfel dat een toename van sociale aandelen gunstig kan zijn voor bedrijven.

Het is echter niet alleen de bekendheid van uw merk die kan verdubbelen door sociaal succes te zien. Sociale aandelen worden hoog gewaardeerd in het algoritme van een zoekmachine, wat betekent dat een goed gedeelde pagina met uw uitlegvideo de topposities in Google kan bereiken.

Toen het Australische Metro Trains hun uitlegvideo met de titel “Dumb Ways to Die” plaatste, had dat zeker een impact op sociale media:

Meer dan 3 miljoen aandelen van de video werden opgenomen op Facebook, gevolgd door nog eens 100.000 op Twitter. Wat een manier om impact te maken!

Naast het winnen van de jackpot in termen van sociale aandelen, bereikte de uitlegvideo van Metro Trains zijn doel.

De video is bedoeld om mensen in Melbourne voor te lichten over veiligheid op het spoor. Binnen vier maanden na de lancering van de uitlegvideo registreerde de Melbourne Metro een vermindering van 21% in ongevallen en sterfgevallen, vergeleken met dezelfde tijd in het voorgaande jaar.

Van een win-winsituatie gesproken!

Crazy Egg: een forse stijging van het maandelijks inkomen

Als u elk type inhoud wilt maken om uw bedrijf mee op de markt te brengen, moet u ervoor zorgen dat dit van invloed is op de winst. Het is immers niet duurzaam om uw merk te promoten met een campagne die geen impact heeft op de verkoop – hoe groot uw marketingbudget ook is.

Een geweldige casestudy over het gebruik van uitlegweergaven om inkomsten te genereren, komt van Crazy Egg. Ze hebben een stukje video-inhoud gemaakt om te laten zien aan nieuwe klanten die op hun startpagina terechtkomen:

Nu schrijft Crazy Egg de uitlegvideo toe aan een extra $ 21.000 per maand aan nieuw inkomen. Als we dat vergelijken met de hoogste gemiddelde prijs voor het maken van dit soort inhoud (£ 43.500), duurt het maar een paar maanden om break-even te zijn. Als je kijkt naar de lagere kosten, dan is de break-even binnen een paar dagen binnen… De rest is pure winst!

Maar waarom zijn uitlegvideo’s zo goed in het converteren van klanten? Welnu, 69% van de mensen is ervan overtuigd een stuk software of applicatie te kopen door een video te bekijken.

Dat is bijna driekwart van het totale aantal bezoekers op uw pagina dat zou kunnen converteren na het bekijken van een uitlegvideo. Bovendien kan het het duwtje in de rug zijn dat uw klanten nodig hebben om ze over het randje te duwen bij het nemen van hun aankoopbeslissing.

Het is ook gebleken dat waar zowel video als tekst beschikbaar zijn op dezelfde pagina, 72% van de mensen liever video gebruikt om meer te weten te komen over een product of dienst (waardoor het effectiever wordt).

Dus als je de voor- en nadelen van tekst versus video tegen elkaar afweegt, zouden we voor de video-optie stemmen!

Zoals je kunt zien, kunnen uitlegvideo’s fantastische resultaten opleveren voor bedrijven van elke omvang, ongeacht de branche waarin ze werken. Net als deze merken kon je een stijging van de maandelijkse inkomsten, sociale aandelen en conversies zien – allemaal vanuit één enkele uitlegvideo!

Voor meer informatie over de kosten van uitlegvideo’s, ga naar en download ons eBook. Door alles in kaart te brengen wat u nodig heeft om de kosten te kennen die gepaard gaan met het uitbesteden van videocreatie, krijgt u inzicht in de prijs van een uitlegvideo en berekent u de mogelijke ROI van uw campagne. Daarnaast hebben we onlangs contact opgenomen met 70 bedrijven om de benchmarkkosten van een video van 1 minuut in de hele branche te evalueren. Bekijk enkele interessante statistieken!

0 Shares:
You May Also Like