Eve’s nieuwste waterlekdetector beschikt over draadloze Thread-connectiviteit

Eve Water Guard under a faucet.

Eve heeft zojuist een bijgewerkte versie van haar HomeKit-compatibele waterlekdetector onthuld, dit keer met Thread-connectiviteit en Bluetooth.

Nu verkrijgbaar via Eve’s etalage en gepland om “later” te koop te gaan via Amazon en de Apple Store, de Eve Water Guard van de tweede generatie heeft een bijna identiek ontwerp als de originele versie, inclusief een dikke, vierkante voedingsadapter met een geïntegreerde LED die rood oplicht wanneer de aangesloten sensorkabel van 6,5 voet water detecteert.

Maar terwijl de eerste Eve Water Guard alleen was uitgerust met een Bluetooth-radio, ondersteunt de nieuwe versie nu Thread, een ontluikend draadloos protocol voor smart home-apparaten dat ook een pijler is van Matter, de verenigende smart home-standaard die later dit jaar uitkomt.

Het idee achter de Eve Water Guard van $ 99,95 is vergelijkbaar met andere waterlekdetectoren. U plaatst de sensorkabel van het apparaat eenvoudig op plaatsen waar waterlekken kunnen ontstaan, zoals onder gootstenen of vaatwassers, of op de vloer van uw kelder.

Eve Water Guard met sensorkabel onder een wasmachine.

Vooravond

Als de sensor water detecteert waar het niet hoort, stuurt de Water Guard een melding naar je iPhone, iPad en Apple Watch. Het activeert ook het geïntegreerde 100 dB-alarm en een rood waarschuwingslampje.

De sensorkabel moet op de hoofdeenheid worden aangesloten, dus nee, de sensor zelf is niet draadloos. Dat gezegd hebbende, kan de kabel worden uitgerekt tot 490 voet als je pony omhoog gaat voor de optionele verlengingen van 6,5 voet ($ 19,95 per stuk).

Naast het activeren van waarschuwingen op uw Apple-apparaten, kan de Eve Water Guard ook acties activeren op andere HomeKit-apparaten via automatiseringen in de Apple Home-app. U kunt bijvoorbeeld een HomeKit-automatisering maken die de HomeKit-compatibele lampen in uw slaapkamer laat knipperen wanneer de Eve Water Guard een lek detecteert.

Net als de eerste generatie Water Guard kan het nieuwe model via Bluetooth verbinding maken met iPhones en iPads. De Water Guard kan ook worden aangesloten op Apple “home hub”-apparaten zoals een HomePod of Apple TV, waardoor bediening buitenshuis mogelijk is.

Met zijn nieuwe Thread-radio kan de tweede generatie Water Guard ook verbinding maken met zelfherstellende netwerken, zolang je een Thread-enabled HomePod mini of een tweede generatie Apple TV 4K bezit. En omdat hij als router fungeert, kan de Water Guard andere apparaten met elkaar verbinden, waardoor het bereik van uw netwerk wordt vergroot.

We zullen een volledige beoordeling van de Eve Water Guard hebben zodra we een voorbeeldeenheid hebben bekeken.

0 Shares:
You May Also Like