Eve’s CES 2022-focus ligt op HomeKit, Matter en Thread

eve outdoor cam

Eve Systems heeft vandaag een aantal vroege CES-productaankondigingen gedaan en onthulde haar eerste beveiligingscamera voor buiten, plus een motor voor slimme zonwering, vervaardigd door de Nederlandse fabrikant van raambekleding Coulisse. Beide producten weerspiegelen Eve’s focus op Apple’s HomeKit smart home-platform, Thread mesh-netwerktechnologie en de Matter smart home-standaard ondersteund door Amazon, Apple en Google.

De Eve Outdoor Cam is eigenlijk een combinatie van schijnwerpers en beveiligingscamera’s en lijkt erg op de Netatmo Smart Outdoor Camera. De camera van $ 250, die naar verwachting beschikbaar zal zijn op 5 april, combineert een 1080p buitenbeveiligingscamera met een gezichtsveld van 157 graden en infrarood nachtzicht met een LED-schijnwerper. De camera heeft een 2,4GHz 802.11n wifi-adapter aan boord, met een geïntegreerde microfoon en luidspreker om tweerichtingscommunicatie mogelijk te maken.

Wanneer beweging wordt gedetecteerd, neemt de camera video op met 24 frames per seconde en codeert deze als een h.264-bestand. De camera gebruikt vervolgens een Apple TV of HomePod-apparaat op uw netwerk om die video te verwerken, te bepalen of de beweging werd veroorzaakt door een persoon, dier of voertuig en of een pakket in het gezichtsveld is achtergelaten. De video wordt vervolgens gecodeerd en opgeslagen in het iCloud-account van de gebruiker, met behulp van Apple’s HomeKit Secure Video. Als zodanig moet je stevig in het ecosysteem van Apple zitten – met een iPhone, iPad of een Macintosh-computer, plus een iCloud+-abonnement – om het te gebruiken.

Eve bewegingsgordijnen

Eve werkte samen met de fabrikant van raambekleding Coulisse om zijn eerste slimme zonneschermmotor en zijn 10th Thread-enabled, HomeKit-compatibele smart-home-product te bouwen. Eve MotionBlinds zal ook de Matter-standaard ondersteunen. De batterijgevoede motor, die kan worden opgeladen met een USB-C-kabel en voeding, zal in eerste instantie beschikbaar zijn in aangepaste rolgordijnen. De motor is te bedienen met een iPhone of iPad.

Voeg een HomePod of Apple TV toe als thuishub en je kunt de zonwering bedienen vanaf andere HomeKit-compatibele apparaten en vanaf elke plek waar je breedbandtoegang hebt. In tegenstelling tot de meeste andere soorten slimme tinten, is er geen afhankelijkheid van connectiviteit met de cloud, en Eve zegt dat je de zonwering handmatig kunt bedienen met “slechts een simpele trekkracht”.

0 Shares:
You May Also Like