Eve Water Guard (2e generatie) review: een betrouwbare – maar bekabelde – HomeKit-lekdetector

Eve Water Guard

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudige installatie Kabelsensor kan worden uitgerekt tot 150 meter met verlengstukken HomeKit- en draadondersteuning Ingebouwde sirene en waarschuwings-LED

nadelen

Bedraad ontwerp werkt niet voor iedereenGeen ondersteuning voor Android, Alexa of Google AssistantDuur

Ons oordeel

Nu met Thread biedt de bijgewerkte Eve Water Guard betrouwbare lekdetectie voor Apple-gebruikers, op voorwaarde dat het bekabelde ontwerp aan uw behoeften voldoet.

Prijs bij beoordeling

$99.95

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 99,99

Free

Als u op zoek bent naar een Thread-enabled waterlekdetector die werkt met HomeKit, dan is de tweede generatie Eve Water Guard uw beste en enige optie. Deze bijgewerkte versie voegt een Thread-radio toe aan de trucs van de Water Guard met behoud van hetzelfde ontwerp, inclusief een stroomadapter met een ingebouwde sirene en LED-waarschuwingslampje, samen met een plug-in sensorkabel die vocht detecteert waar het zou moeten. niet zijn.

Eve Water Guard doet waar het goed in is, maar u zult zelf moeten beslissen of het aan uw specifieke behoeften voldoet. Met zijn bedrade ontwerp en lange sensorkabel (u kunt hem uitrekken tot bijna 150 voet als u genoeg verlengstukken koopt), kan de Water Guard betrouwbare lekdetectie bieden over een groot deel van uw huis, op voorwaarde dat u bereid en in staat bent om de kabel over vloeren, in kasten en onder mogelijk lekkende apparaten. Maar als je vocht op moeilijk bereikbare plekken wilt detecteren, ben je misschien beter af met een traditionele lekdetector met draadloze sensoren.

Een andere factor om te overwegen is dat, hoewel de HomeKit-enabled Eve Water Guard goed past in het slimme ecosysteem van Apple, het een niet-starter is voor Android-gebruikers; het werkt ook niet met Alexa of Google Assistant.

Ten slotte is de $ 99 Water Guard meer dan het dubbele van de prijs van onze topkeuze, de Phyn Smart Water Sensor.

Specificaties:

Met afmetingen van 2,6 x 2,6 x 1,8 inch (HxBxD), is de belangrijkste Eve Water Guard-module compact voor zover het slimme thuisapparatuur betreft, maar het is ook een muurwrat, en in die termen is het behoorlijk dik en blokkeert het gegarandeerd nabijgelegen stopcontacten. Aan de achterkant van de Water Guard bevindt zich een ronde sleuf voor het bevestigen van een stekker die compatibel is met de stopcontacten in verschillende regio’s; adapters voor Australië (type I), Europa (type E en F), het VK (type G), en de VS en Canada (respectievelijk type A en B) zijn inbegrepen.

Eve Water Guard-stekkeradapter

Ben Patterson / IDG

Ook in de doos bevindt zich de 6,5-inch sensorkabel, die wordt beschermd door een waterabsorberende geweven stofmantel. Het ene uiteinde van de kabel heeft een 3,5 mm-stekker die in de hoofdmodule van de Water Guard klikt, terwijl het andere uiteinde een vrouwelijke 3,5 mm-poort heeft voor het bevestigen van een verlengstuk. Je kunt de extensies van 6,5 voet (die elk ongeveer $ 20 kosten) in serie doorlussen tot een indrukwekkende 490 voet.

Installatie

Het fysieke installatieproces voor Eve Water Guard is vrij eenvoudig: sluit de hoofdeenheid gewoon aan op een stopcontact, sluit de sensorkabel aan en voer de kabel vervolgens door het gebied waar u zich zorgen maakt over waterlekken, bijvoorbeeld onder een wasmachine , langs een keldervloer (ik heb mijn sensor op de vloer gespannen in mijn kelderkantoor, waar we regelmatig lekkages hebben gehad na sterke zomeronweersbuien), of onder een gootsteen. Als u op zoek bent naar een of meer verlengsnoeren, kunt u ze gewoon doorlussen naar het uiteinde van de eerste kabel.

De Eve Water Guard verschilt van concurrerende waterlekdetectoren doordat de sensor fysiek is verbonden met de hoofdeenheid, terwijl andere detectoren draadloze sensoren gebruiken die (in het algemeen) verbinding maken met een hub. Het mooie van draadloze sensoren is dat ze gemakkelijk kunnen worden geplaatst op plekken die niet per se in de buurt van een stopcontact zijn, zoals in een badkamermeubel.

Eve Water Guard-sensorkabelaansluiting

Ben Patterson / IDG

Natuurlijk hebben draadloze waterleksensoren hun nadelen, te beginnen met het feit dat hun batterijen uiteindelijk leeg raken. De Eve Water Guard daarentegen gebruikt bekabelde stroom, wat betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over het vervangen van batterijen. En hoewel draadloze sensoren op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen worden geplaatst, betoogt Eve dat de sensorkabel van de Water Guard beter is voor ‘wide-area’-monitoring in plaats van alleen ‘vlekbescherming’, en dat je de kabel overal om je home als je genoeg extensies toevoegt (hoewel voor $ 20 per pop, die extensies optellen).

In elk geval moet u nadenken over uw gebruikssituatie voordat u op zoek gaat naar een type waterlekdetector. Als u zich vooral zorgen maakt over ‘spot’-waterlekken onder gootstenen, bent u misschien beter af met een draadloos model. Maar voor degenen onder ons met lekkende keldervloeren, zou een lange sensorkabel zoals de Water Guard-aanbiedingen een betere optie kunnen zijn.

Eve Water Guard-sensorkabel

Ben Patterson / IDG

HomeKit-configuratie en thread

De Eve Water Guard van de tweede generatie is een HomeKit-apparaat, wat geweldig nieuws is voor iPhone- en iPad-gebruikers die geïnvesteerd hebben in het kleine maar groeiende HomeKit-ecosysteem. Het slechte nieuws is dat de Water Guard (net als andere slimme Eve-producten) niet compatibel is met Alexa of Google Assistant en ook niet zal werken met Android. Met andere woorden, de Eve Water Guard draait helemaal om Apple, in positieve of negatieve zin.

De Water Guard kan via Bluetooth verbinding maken met een iPhone of iPad, waardoor lokale bediening van het apparaat en de ontvangst van waterlekwaarschuwingen mogelijk is. Als je de Water Guard buiten je huis wilt bewaken, heb je een home hub-apparaat nodig, zoals een HomePod of een Apple TV. De Water Guard kan dan Bluetooth gebruiken om verbinding te maken met een thuishub, die op zijn beurt de Water Guard verbindt met internet.

Nu werkt de Eve Water Guard prima via Bluetooth, maar de nieuwste versie geeft je een nieuwe connectiviteitsoptie: Thread, een IP-gebaseerd, energiezuinig draadloos protocol dat langzaam aan populariteit wint (en het is ook een pijler van Matter, een mogelijk verenigende smart home-standaard die later dit jaar zou moeten verschijnen). Omdat hij bekabelde stroom gebruikt, kan de Water Guard fungeren als een Thread-router, wat betekent dat hij kan helpen om andere Thread-apparaten in de buurt (zoals Eve’s eigen slimme Energy-stekker en Door & Window-sensor) met elkaar te verbinden, waardoor uw lokale Thread-router wordt versterkt netwerk. Maar om verbinding te maken met internet, heeft de Eve Water Guard hulp nodig van een Thread-router, en dat betekent twee specifieke thuishub-apparaten: een HomePod mini (niet de oudere, full-size HomePod) of een tweede generatie Apple TV 4K (geen van beide de eerste generatie Apple TV 4K, noch de standaard Apple TV zullen het doen).

Of je nu Bluetooth of Thread met de Water Guard gebruikt, het installatieproces van HomeKit is hetzelfde: je opent gewoon de Apple Home-app en gebruikt vervolgens de camera van je apparaat om het HomeKit-configuratiepictogram te scannen dat op de achterkant van het apparaat is gestempeld. Zodra je de Water Guard aan een kamer in de Woning-app hebt toegevoegd, is hij klaar voor gebruik.

Functies en functionaliteit

Op het meest basale niveau werkt de Eve Water Guard door vocht op de sensorkabel te detecteren. Als dit het geval is, geeft de Water Guard-eenheid een doordringend alarm van 100 dB af en gaat een geïntegreerde rode LED knipperen. De Water Guard activeert ook een melding op je iPhone, iPad of Mac via de Home-app.

Naast de Home-app is er ook de Eve-app, die (net als Home) al je verbonden HomeKit-apps in hun verschillende kamers vermeldt. Vanuit de Eve-app kun je de sirene van het Waterlek uitzetten voordat je op lekken gaat jagen. Met de app kun je ook een geschiedenis van gebeurtenissen met betrekking tot de sensor bekijken, zoals wanneer lekken zijn gedetecteerd, wanneer tests zijn uitgevoerd en of de kabel ooit los is geraakt of is losgeraakt. Maar hoewel je met de app het alarm van de Water Guard kunt dempen zodra het is afgegaan, kun je het alarm niet helemaal uitschakelen, noch kun je het volumeniveau of het gedrag van de LED-indicator wijzigen.

Met de Eve-app kun je ook de Water Guard testen, wat je kunt doen door de sensorkabel in een kom met water te dompelen; in de testmodus zal de sirene van de Water Guard (gelukkig) veel zachter zijn. Eve raadt aan om de sensorkabel eens in de drie maanden te testen, en met de Eve-app kun je herinneringen instellen om dit te doen (met een frequentie die varieert van eens in de 30 dagen tot eenmaal per jaar).

Eve Water Guard alarmtest

Ben Patterson / IDG

Als je ambitieus bent, kun je de Eve Water Guard toevoegen aan automatiseringen, waardoor waarschuwingen van het apparaat (van een lek of een eerder genoemde losse of losgekoppelde sensorkabel) HomeKit-scènes kunnen activeren. Een voorbeeld dat Eve geeft, is het gebruik van een automatisering om de stroom naar een op Eve Energy aangesloten wasmachine af te sluiten als de sensorkabel van de Water Guard een lek onder het apparaat detecteert. Een andere optie is om de HomeKit-compatibele lampen in een kamer van kleur te laten veranderen als Water Guard vocht detecteert of als de kabelaansluiting uit het apparaat glijdt.

Uitvoering

Gelukkig waren er geen echte waterlekken in mijn kelder gedurende de tijd dat ik de Eve Water Guard aan het testen was, maar de sensorkabel die over de vloer was verspreid, deed uitstekend werk bij het opsnuiven van water.

Eve Water Guard HomeKit-waarschuwing

Ben Patterson / IDG

Een kleine plas water op de vloer gemorst, de sensorkabel nam het snel op en binnen enkele seconden klonk het alarm van de Water Guard (de sirene piept ongeveer een keer per seconde, en ja, het is luid) en de rode LED begon te knipperen . De Water Guard activeerde ook een HomeKit-waarschuwing op zowel mijn iPhone als iPad, net zoals geadverteerd.

Waar het op neerkomt:

Zoals ik hierboven al zei, doet de Eve Water Guard waar hij goed in is, maar je moet zelf beslissen of hij aansluit bij jouw wensen. In mijn geval hou ik van het idee van een bedrade kabel die over een deel van mijn kelderverdieping waakt, waar lekken (en soms zelfs overstromingen) een veel voorkomend en verontrustend probleem is. Maar als ik me alleen zorgen zou maken over vocht onder een gootsteen waar een stopcontact minder toegankelijk was, zou ik waarschijnlijk de voorkeur geven aan een draadloze leksensor.

En dan is er nog het compatibiliteitsprobleem, namelijk geen ondersteuning voor Android, Alexa of Google Assistant, of in ieder geval niet totdat Matter (een potentieel verenigende maar vertraagde smart home-standaard) rondkomt.

0 Shares:
You May Also Like