Eve Aqua review: de perfecte bewateringstimer voor de HomeKit-set

eve aqua lifestyle 03

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Automatische slimme gazon- en/of tuinirrigatie Meerdere Eve Aqua’s kunnen tegelijkertijd worden bediend Werkt met Bluetooth of HomeKit en Thread Uitstekende privacyvoorzieningen

nadelen

Niet compatibel met Android-apparaten, Amazon Alexa of Google Assistant Geen automatische regen- of windvertragingsfunctie De complexiteit van de Eva-app presenteert een leercurve Duur in vergelijking met de concurrentie

Ons oordeel

De Eve Aqua is een fantastisch apparaat om je tuin te irrigeren zonder water te verspillen, wat een van onze meest kostbare bronnen is. Maar het is alleen interessant voor Apple-gebruikers, het is niet per se superieur aan concurrerende producten die platformoverschrijdend zijn, en het is erg duur.

Als het gaat om slimme besproeiingstimers die zijn ontworpen voor tuinslang of druppelirrigatie – waarbij ‘slim’ wordt gedefinieerd als ‘verbonden met internet’ – is de keuze vrij klein. Er is de Orbit B-Hyve Smart Hose Water Timer; de Melnor RainCloud Smart Water TimerVerwijder niet-productlink, die we nog moeten beoordelen; en de Eve Aqua, die we hier bespreken.

De Eve Aqua is dubbel zeldzaam omdat hij niet alleen deel uitmaakt van het HomeKit smart home-ecosysteem van Apple, maar ook de energiezuinige draadloze smart home-standaard Thread ondersteunt. Maar je hebt een iPhone of iPad nodig om hem te gebruiken, plus een HomePod, een Apple TV of (alweer) een iPad als je hem wilt bedienen terwijl je niet thuis bent. Het alternatief is om Bluetooth te gebruiken en het apparaat alleen lokaal te bedienen.

De fabrikant van het apparaat, Eve Systems, is trots op zijn privacybescherming voor consumenten, dus er is geen productregistratie vereist om een ​​productgarantie te starten, er zijn geen cloudservices om je voor aan te melden en alle communicatie verloopt tussen je iOS-apparaat en je HomeKit-hub met eind- to-end encryptie. Maar die afhankelijkheid van Apple-producten betekent dat Android-gebruikers geen van Eve’s producten kunnen gebruiken, inclusief deze. De Eve Aqua ondersteunt ook geen Alexa of Google Assistant, dus je zult op Siri moeten vertrouwen als je de slimme klep met spraakopdrachten wilt bedienen.

eve aqua slangaansluiting

Het opzetten van de Eve Aqua

De Eve Aqua is een blokvormig apparaat van 3,74 x 3,23 x 3,25 inch (BxHxD), exclusief de slangaansluitingen met schroefdraad. Het werkt op 2 AA-batterijen, die in de doos worden geleverd, samen met een plastic snelkoppelingsslangbevestiging als je de bijpassende connector voor je slang hebt. U wilt de besproeiingstijden programmeren in de Eve-app, maar er is ook een aan / uit-knop op de voorkant die het ventiel opent wanneer erop wordt gedrukt en het sluit wanneer u er een tweede keer op drukt. Je kunt een standaard uitschakeltijd instellen in de Eve-app, en je zult daar een kinderslot vinden dat de knop uitschakelt als je bang bent voor onruststokers.

De gebruikershandleiding van Eve Aqua stelt voor om de batterijen te installeren, de slimme klep op uw kraan te monteren en deze vervolgens via Bluetooth met uw smartphone te verbinden. Nadat ik het op die manier heb gedaan, raad ik aan om de batterijen te installeren, deze via Bluetooth met uw smartphone te verbinden, twee opeenvolgende firmware-updates te laten downloaden (waarvan de tweede de ingebouwde Thread-radio activeert) en alleen te monteren het naar je spie. Ik deed dit met een tweede beoordelingseenheid die Eve stuurde, maar kon de laatste stap niet voltooien omdat ik hoorde dat ze me per ongeluk een Europees model hadden gestuurd met verschillende slangdraden.

eve aqua met snelspanner

U moet ook voorzichtig zijn bij het installeren van de batterijen, waarbij u op één kant van de kubus moet drukken om het hele oppervlak van de klep omhoog te duwen. Omdat ik niet wist hoe het compartiment openging, had ik de neiging om de klep met mijn vingers op zijn gezicht vast te pakken, wat betekende dat ik met mezelf aan het vechten was om het te openen, omdat het gezicht eruit springt. Toen ik mijn vingers uit die positie bewoog, gleed het compartiment met zo’n kracht omhoog dat het helemaal naar buiten sprong en bungelde aan de draden die het ventiel met de knop verbinden. Gelukkig zit er genoeg speling in deze draden dat ze aan beide uiteinden niet loskwamen van hun gesoldeerde verbindingen.

De Eve-app

Eve Systems heeft één app voor al haar smart home-producten, wat geweldig is omdat je voor alles maar één gebruikersinterface hoeft te leren. Het is ook verwarrend, omdat de app wordt gevuld door elk HomeKit-apparaat dat je hebt geïnstalleerd. Dat gaf me meer dan twee dozijn vierkanten om te navigeren in het startscherm van de app – gelabeld In een oogopslag – dat er totaal anders uitziet dan het startscherm in de Home-app van Apple. Gelukkig kun je het aantal apparaten dat hier wordt weergegeven, beperken door een beperkt aantal ervan als ‘favorieten’ aan te wijzen, en je kunt de manier waarop ze worden weergegeven opnieuw rangschikken in een raster van drie.

vooravond aqua hardlopen

Vier pictogrammen bevinden zich aan de onderkant van de app: een huispictogram brengt u naar het scherm In een oogopslag dat ik zojuist heb beschreven, een knop Kamers geeft aan welke HomeKit-apparaten zijn toegewezen aan elke kamer in uw huis, een knop Automatisering brengt u naar een scherm waar u kunt deze op voorwaarden gebaseerde acties maken en een pictogram Instellingen gaat dieper in op verschillende apparaatconfiguratie-opties.

U gebruikt de tool Kamers om virtuele kamers te maken en uw verschillende HomeKit-apparaten daarin te ordenen. Dit scherm geeft je smarthome-apparaten weer op type: Vermogen, voor zaken als slimme lampen, slimme schakelaars en dimmers, plafondventilatoren en dergelijke; Positie, voor apparaten zoals gemotoriseerde raambekleding; Contact, voor deur-/raamsensoren; en Temperatuur, voor slimme thermostaten en andere temperatuursensoren die u mogelijk hebt ingezet.

Ook hier geldt: als u al deze informatie overweldigend vindt, kunt u de apparaattypen die in deze weergave worden weergegeven, beperken en kunt u de volgorde waarin ze worden weergegeven op een voor u logische manier rangschikken.

In feite is het niet echt nodig om je HomeKit-apparaten in de Eve-app te configureren, maar omdat ik een obsessief type ben, heb ik toch enkele uren besteed aan het organiseren van alles op een manier die me beviel. Je zult dit in ieder geval voor je Eve-apparaten willen doen, omdat het dingen gemakkelijker zal maken als je naar het gedeelte Automatiseringen van de app gaat, wat waarschijnlijk de belangrijkste tool van allemaal is. Dit is onderverdeeld in drie tabbladen: Scènes, Timers en Regels.

eve aqua batterijcompartiment

Met scènes kun je meerdere HomeKit-apparaten tegelijk bedienen; dus als je een Eve Aqua had voor je voortuin en een tweede voor je achtertuin, zou je een scène kunnen maken die ze allebei bestuurt met een enkel commando: “Hé Siri, geef de tuin water.” U kunt ook een standaardduur voor de scène definiëren, zodat de klep(pen) automatisch sluiten na een bepaalde tijdsduur, variërend van 10 seconden tot vier uur. Als je een visuele herinnering wilt dat je water aan het stromen bent, kun je zelfs een voorwaarde toevoegen waarbij een licht aangaat terwijl de scène draait. Er lijkt echter geen manier te zijn waarop de scène het licht kan draaien wanneer de klep sluit.

eve aqua timer

Als je om wat voor reden dan ook het water eerder wilt afsluiten, kun je op de knop drukken of een tweede scène maken om de klep te sluiten: “Hé Siri, stop met het besproeien van de tuin.” Als u wilt dat een irrigatiegebeurtenis zich voortdurend herhaalt, kunt u een timer maken die die scène om de paar dagen of om de paar weken herhaalt. U stelt de dag in waarop u de klep wilt openen en de frequentie waarmee u de watergift wilt herhalen. De tijd dat de klep open blijft, wordt bepaald in de scène die je eerder hebt gemaakt.

De Eve-app rapporteert de laatste keer dat de klep is gebruikt, de standaardduur en het geschatte waterverbruik op wekelijkse en maandelijkse basis. In tegenstelling tot de concurrerende Orbit B-Hyve Smart Home Watering Timer, kalibreert de Eve Aqua echter niet zelf uw waterstroomsnelheid.

Eve raadt in plaats daarvan aan om handmatig een debietwaarde (in gallons per minuut) in te voeren op basis van de documentatie van uw sprinkler (de app heeft een standaardwaarde van 4,8 gallons per minuut). Als je die informatie niet hebt, kun je een debietmeter kopen of gewoon de sproeier in een emmer doen, de kraan een minuut opendraaien en meten hoeveel water er in de emmer zit.

Ook in tegenstelling tot het Orbit-product heeft de Eve Aqua geen automatische regen- of windvertragingsfunctie. De B-Hyve van Orbit heeft een “slimme bewatering”-functie die een vertraging van 24 uur implementeert om te voorkomen dat het apparaat water geeft als er regen wordt voorspeld (waardoor water overbodig wordt) of als er harde wind komt (die water uit de gebieden zou kunnen wegvoeren). u probeert te irrigeren, of het zo veel verdrijft dat het gewoon zou verdampen) op basis van uw postcode.

vooravond aqua verbruik rapport

Eve biedt hiervoor een work-around, maar deze is gebaseerd op Siri Shortcuts en is dus niet automatisch. Maar toen ik het op mijn iPhone 12 probeerde, kreeg ik het bericht “Deze snelkoppeling kan niet worden geopend omdat de beveiligingsinstellingen van uw snelkoppelingen geen niet-vertrouwde snelkoppelingen toestaan.” Als ik deze niet-vertrouwde snelkoppeling zou inschakelen, zou het de app Weer controleren die op mijn telefoon is geïnstalleerd, en als er regen wordt voorspeld, zal Eve het water geven pauzeren. Maar ik zou eraan moeten denken om de snelkoppeling uit te voeren door te zeggen: “Hé Siri, controleer de watergift.”

het komt neer op

Als je een hardcore HomeKit-gebruiker bent, is de Eve Aqua een geweldig hulpmiddel om je landschap groen te houden zonder water te verspillen. De uitgebreide privacyfuncties zorgen er echter voor dat het geen enkele handige functies biedt die u in concurrerende producten aantreft, zoals automatische regen- en windvertragingen. U moet het ook handmatig kalibreren als u nauwkeurige rapporten over het waterverbruik wilt. En hoewel je het via Bluetooth kunt bedienen, zijn de HomeKit- en Thread-ondersteuning de beste eigenschappen. Maar dat betekent dat je een HomeKit “thuishub” (nogmaals, dat betekent een Apple TV, een iPad of een HomePod mini) wilt hebben om optimaal te profiteren.

Er is ook de prijs om te overwegen. Hoewel zou kunnen worden beweerd dat de Orbit B-Hyve Smart Hose Watering Timer minder geavanceerd is omdat hij afhankelijk is van Bluetooth en een Bluetooth-naar-Wi-Fi-brug, en dat hij minder gevoelig is voor uw privacy omdat hij afhankelijk is van een verbinding met Orbit’s servers in de cloud, is het product van Orbit ook goedkoper. Op het moment van schrijven werd een klep gebundeld met de Wi-Fi-brug verkocht voor ongeveer $ 56 op Amazon, en elke extra slimme klep kostte $ 39. De catalogusprijs voor de Eve Aqua is $ 99,95. Het opzetten van een systeem met vier zones (bijvoorbeeld voortuin, achtertuin en twee zijtuinen) zou $ 400 kosten met de Eve Aqua – of ongeveer $ 500 als je een HomePod mini van $ 99 in de vergelijking opneemt – vergeleken met slechts $ 168 met de oplossing van Orbit (ja, ik vergelijk hier straatprijzen met catalogusprijzen, maar de Eve Aqua was toen ik dit aan het schrijven was nog niet in de winkel verkrijgbaar).

Als u van de wie-kan-een-prijs-op-privacy-mentaliteit houdt, stoort dat prijsverschil u misschien niet. Idem als je denkt dat HomeKit de ultieme smart home-technologie is (en ik moet toegeven dat het behoorlijk goed wordt). Afgezien van deze twee overwegingen, is het product van Eve niet per se superieur aan wat de concurrentie te bieden heeft, en het is erg duur in vergelijking.

0 Shares:
You May Also Like