Eufy’s Video Doorbell houdt een oogje in het zeil op je veranda en je pakketten

Eufy Video Doorbell Dual

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Twee camera’s, één speciaal voor pakkettenLokale opslag betekent geen maandelijkse abonnementenGoede videokwaliteit

nadelen

Beperkte smart home-ondersteuning

Ons oordeel

Het ontwerp met twee camera’s van deze slimme videodeurbel is geen gimmick, en de lokale video-opslag maakt hem nog voordeliger.

Prijs bij beoordeling

$ 259,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 259,99 ($ ​​7.365,16 / Ounce)

Free

Er is veel positiefs aan de innovatieve Eufy Video Doorbell Dual. Het apparaat bevat twee camera’s: een om over je veranda uit te kijken en een andere die op pakketten neerkijkt. Het wordt ook geleverd met een aantal slimme AI-functies en een basisstation dat lokale opslag biedt voor videoclips, wat betekent dat er geen maandelijkse kosten zijn.

De bovenste camera heeft een scherpe 2K-camera met een resolutie van 2.560 x 1.920 en een gezichtsveld van 160 graden, terwijl de onderste camera een resolutie van 1.600 x 1.200 heeft en een scherper beeld van 97 graden heeft.

Installatie

De deurbel op batterijen klikt in een montage-eenheid die je met twee schroeven aan je muur kunt bevestigen. Eufy zegt dat de batterij zes maanden meegaat bij gemiddeld gebruik, en er zijn stroomaansluitingen aan de achterkant van het apparaat om het aan te sluiten op de bestaande deurbelbedrading om de batterij volledig op te laden.

Eufy Video Deurbel Dubbel detail

Martyn Williams / Gieterij

De deurbel wordt geleverd met een tweede unit, een HomeBase genaamd, die de communicatie tussen de deurbel en je thuisnetwerk regelt. De HomeBase bevat ook 16 GB lokale video-opslagruimte, wat betekent dat er geen cloudopslagabonnement nodig is. De hub vereist een bekabelde Ethernet-verbinding, dus hij kan niet zomaar overal worden geïnstalleerd, maar je kunt hem uit het zicht opbergen omdat je niet regelmatig bij het apparaat hoeft te komen.

Functies en functionaliteit

De Eufy Video Doorbell Dual zorgt voor een scherp, uitgebalanceerd videobeeld dat er zowel overdag als ‘s nachts goed uitziet. In de Eufy-app kun je knijpen en zoomen op verschillende delen van het beeld om het van dichterbij te bekijken, een functie die zeker profiteert van de 2K-videoresolutie. Ik had geen problemen met de video tijdens mijn testen.

Eufy Video Doorbell Dual nachtzicht

Martyn Williams / Gieterij

De deurbel werd consequent geactiveerd door beweging bij mijn voordeur en had geen last van frequente valse positieven of werd te gemakkelijk geactiveerd door weer of wind. Een of twee keer werd de camera te laat geactiveerd om actie te ondernemen, maar dat waren afgelegen gevallen.

De app biedt een schat aan configuratie-opties, waarvan sommige behoorlijk slim zijn. Ten eerste zijn er de basisdetectie-instellingen. U kunt kiezen tussen alle bewegingen en alleen mensen en ook de gevoeligheid selecteren. Er zijn door de gebruiker te definiëren activiteitszones voor beide camera’s, plus een extra optie om waarschuwingen in te stellen als iemand voor uw huis rondhangt. U kunt zelfs bepalen wat u als rondhangen beschouwt; iemand die bijvoorbeeld 15 seconden of langer op minder dan 2 meter van de voordeur staat, kan een waarschuwing activeren.

De app biedt verschillende manieren om beide camera’s weer te geven. U kunt de twee cameraweergaven op elkaar stapelen zodat ze dezelfde grootte hebben, of u kunt de pakketcamera in een klein venster in de hoofdcameraweergave plaatsen. Kies je voor deze laatste optie, dan krijg je een groter beeld van de hoofdcamera.

Een van de slimste functies is de pakketdetectie. Wanneer de camera detecteert dat een pakket op uw veranda wordt geplaatst, stuurt hij een waarschuwing dat er iets is afgeleverd en houdt de camera dat pakket in de gaten. Je krijgt dan een tweede melding wanneer jij of iemand anders het pakket ophaalt. De camera kan ook worden geprogrammeerd om audio naar keuze af te spelen als iemand een afgeleverd pakket nadert, en het zal u eraan herinneren als een pakket niet is opgehaald.

Eufy Video Doorbell Dual clips

Martyn Williams / Gieterij

Het toestel is voorzien van een gezichtsherkenningsfunctie, die standaard is uitgeschakeld. Indien ingeschakeld, zal het proberen gezichten te detecteren wanneer mensen aan je deur komen, en je kunt de deurbel de identiteit van elke persoon leren, zodat het het verschil weet tussen (bijvoorbeeld) een vreemde en je buurman.

Wanneer een bezoeker aanbelt, krijg je een melding en kun je met ze praten en zien via de app. De deurbel kan ook een conventionele deurbel-gong activeren (als deze bedraad is) of een Eufy-gong (als deze is aangesloten op de HomeBase). Het kan ook een belgeluid activeren via Amazon Alexa, indien ingeschakeld.

Met de app kun je de toegang tot de camera of je hele Eufy-huis (als je andere Eufy-beveiligingsproducten hebt) delen met andere mensen.

Het grootste nadeel van de deurbel is de beperkte smart home-ondersteuning. Als je all-in bent gegaan met Alexa of Google Assistant, biedt deze deurbel niet hetzelfde integratieniveau als Amazon’s Ring- of Google’s Nest-apparaten, hoewel hij kan worden bediend met sommige Alexa- en Google Assistant-spraakopdrachten. Ondertussen wordt het HomeKit-platform van Apple helemaal niet ondersteund.

Waar het op neerkomt:

Toegegeven, ik dacht aanvankelijk dat de naar beneden gerichte camera van de Eufy Video Doorbell Dual slechts een gimmick was, maar na het testen van de slimme detectiefuncties van de deurbel, vond ik het erg handig om waarschuwingen te krijgen wanneer pakketten werden opgehaald en afgeleverd. De toevoeging van de meegeleverde HomeBase’s lokale video-opslag in de HomeBase maakt de Dual een nog aantrekkelijker pakket. Als je op zoek bent naar een videodeurbel, moet je deze eens bekijken.

0 Shares:
You May Also Like