Eufy’s Floodlight Cam 2 Pro biedt 360 graden beveiliging

Eufy Floodlight Cam 2 Pro product image

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Drie stevige lichtpanelen zijn de krachtigste op de markt, en ze kunnen worden aangepastZillions aan configureerbaarheidsoptiesEenvoudige interface voor live en opgenomen weergave

nadelen

Onhandig uiterlijk en behoorlijk zwaar Er is een leercurve Had problemen met het downloaden van videoclips

Ons oordeel

De Eufy Floodlight Cam 2 Pro is niet alleen een krachtig stuk hardware, maar het is ook het beste koopje op de lange termijn.

Prijs bij beoordeling

$ 299,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 299,99

Free

Beste koop

$ 299,99

Free

Het integreren van een camera met heldere schijnwerpers is een belangrijke trend geworden in de slimme beveiligingsruimte. Met zijn Floodlight Cam 2 Pro wil het merk Eufy van Anker een voorsprong nemen op grote concurrenten zoals Nest en Ring door drie overstromingen in plaats van de gebruikelijke twee op het apparaat te plaatsen, waardoor 3.000 lumen door beweging geactiveerde helderheid wordt weggepompt.

Net als de camera’s van zowel Nest als Ring, is de Eufy Floodlight Cam 2 Pro een bekabeld systeem dat op een stopcontact moet worden gemonteerd zoals een standaard lichtarmatuur. die concurrerende systemen met statische lenzen, is deze Eufy-camera een pan-tilt-zoommodel in dome-stijl, waardoor je veel meer flexibiliteit hebt over waar en wat je opneemt.

Je verliest echter een deel van die flexibiliteit ‘s nachts. Terwijl de camera 360 graden horizontaal (en 130 graden verticaal) kan draaien, dekken de drie verlichtingspanelen eigenlijk maar ongeveer 270 graden, dus alles achter de camera wordt niet verlicht. Dat is natuurlijk geen probleem als je de Eufy aan een muur monteert, maar dat is het wel als je ervoor kiest om hem aan een plafond te monteren, en een merkwaardig scharnier in de camerabehuizing stelt je in staat om precies dat te doen.

Eufy Floodlight Cam 2 Pro aan het plafond gemonteerd

Anker

Weerbestendigheid is solide, met een IP65-classificatie die totale bescherming biedt tegen het binnendringen van stof en bescherming tegen waterstralen vanuit elke hoek. Het metalen oppervlak van de behuizing is ook gegalvaniseerd en beschermt het tegen corrosie door zoutnevel.

Installatie en installatie

Hoewel de meeste apparaten in deze categorie worden gemonteerd en vervolgens geconfigureerd, is het Eufy-systeem ongebruikelijk omdat je het binnen moet installeren, je sluit het ooit aan op je elektrische systeem. Dit wordt bereikt door het apparaat aan te sluiten via een Micro-USB-verbinding (er wordt een kabel meegeleverd, maar geen voedingsadapter), waardoor het tijdelijk geschikt is voor installatie.

Waarom koos Eufy voor zo’n vreemde procedure? Misschien om de gebruiker de eerste installatie dichter bij de router te laten uitvoeren, hoewel ik voor mijn geld vanaf het begin zou willen weten of het wifi-signaal een probleem gaat worden. Van zijn kant zegt de Eufy-handleiding dat je de camera “veilig in je huis” moet opstellen voordat je ermee naar buiten gaat.

Ik heb in ieder geval geen problemen ondervonden met het installatieproces, waarbij ik de Eufy Security-app download, een QR-code scan en enkele basisstappen doorloopt, gevolgd door een firmware-update. Net als bij andere schijnwerpercamera’s, is de fysieke installatie veel lastiger dan de draadloze installatie, vooral als je een ladder nodig hebt om het werk te doen.

Functies en functionaliteit

In gebruik werkt de camera zoals geadverteerd, met intuïtieve bedieningselementen voor realtime kijken en lensbeweging. Met een standaard PTZ-wiel kunt u het gebied handmatig scannen, of u kunt op het primaire scherm naar rechts vegen om een ​​panoramisch beeld van uw omgeving onder de liveweergave te laden.

Tik ergens op het panorama en de camera stelt opnieuw scherp op die plek, wat over het algemeen een snellere en veel handigere manier is om de lens te verplaatsen. De lichten kunnen ook handmatig worden ingeschakeld vanaf het primaire weergavescherm, terwijl u met extra opties kunt spreken via de luidsprekers van de camera of op verzoek een alarm van 100 dB kunt laten klinken.

Eufy Floodlight Cam 2 Pro panorama

Christopher Null/IDG

Opgeslagen opnamen worden gepresenteerd als een lineaire verzameling video’s – dag voor dag – die elk een statische miniatuur bevatten. Clips variëren van 30 tot 120 seconden (de maximale lengte kan door de gebruiker worden aangepast) en kunnen worden opgenomen in 2K (2304 x 1296 pixels) of 1080p-kwaliteit, beide met een gezichtsveld van 130 graden. De videokwaliteit ziet er bij beide resoluties geweldig uit, met vloeiende bewegingen en nauwkeurige kleurweergave.

‘S Nachts ontsteekt de Eufy Floodlight Cam 2 Pro zijn schijnwerpers om ‘nachtzicht in kleur’ ​​mogelijk te maken, maar het apparaat heeft ook een infraroodmodus voor momenten waarop u de overstromingen liever donker houdt. Afbeeldingen zien er goed uit in IR-modus, maar de video is veel beter onder de felle kleuren, die een bereik van minstens 30 of 40 voet verlichten. Interessant is dat de floods dimbaar zijn en hun kleurtemperatuur instelbaar is van 3000k tot 5700k. Dat is een functie die ik op geen enkele concurrerende schijnwerpercamera heb gezien.

Je zou een week kunnen besteden aan het verdiepen in het brede scala aan functies en instellingen van de Eufy. U kunt bijvoorbeeld bepalen wanneer de schijnwerpers in werking treden, en ook wanneer en wat voor soort bewegingsgebeurtenissen u wilt opnemen (alleen mensen of alle bewegingen), terwijl u met een andere fijnmazige functie kunt beslissen of u bewegende objecten automatisch wilt volgen terwijl ze waag je door het frame. Er is zelfs een “auto-cruise”-systeem waarmee de camera periodiek de focus kan wijzigen in een van de maximaal vier vooraf ingestelde posities, wat een verbeterd beveiligingsniveau biedt.

Het ging niet allemaal van een leien dakje met de Floodlight Cam 2 Pro. Ik had aanhoudende problemen met het downloaden van opgenomen clips van de camera naar mijn telefoon, evenals af en toe een netwerkstoring. Maar behalve dat, had ik geen echte problemen met de functies van Eufy, afgezien van het typische vallen en opstaan ​​​​om uit te zoeken welke instellingen het beste voor mij werkten.

Abonnementen en lokale opslag

Hoewel Eufy een cloudgebaseerd abonnement aanbiedt – $ 3 / maand voor 30 dagen opnames – heb je geen abonnement nodig om de systeemfuncties te gebruiken, een groot pluspunt.

Alle opnames en opslag worden rechtstreeks op het apparaat gedaan, hoewel slechts 8 GB aan boord (maar niet-upgradebare) opslag is inbegrepen. Volgens de systeemspecificaties zal de camera slechts 45 gebeurtenissen per dag opnemen, hoewel hij naar mijn ervaring tot 100 dagelijkse gebeurtenissen vastlegde. Zware gebruikers zullen waarschijnlijk geen ruimte meer hebben voordat de interne opnamelimiet van 30 dagen is bereikt, waarna de oudste gebeurtenissen worden gewist om plaats te maken voor nieuwe.

Waar het op neerkomt:

De vraagprijs van $ 300 van de Eufy Floodlight Cam 2 Pro is steil in vergelijking met zijn concurrenten. De Nest Cam met Floodlight kost bijvoorbeeld $ 280, terwijl onze topkeuze voor combinaties van beveiligingscamera’s en buitenverlichting, de Ring Floodlight Cam Pro, slechts $ 250 opbrengt.

Houd er echter rekening mee dat de Nest- en Ring-camera’s abonnementen nodig hebben voor hun beste functies, terwijl de Eufy cam helemaal geen abonnement nodig heeft. Dat maakt de Eufy Floodlight Cam 2 Pro niet alleen een krachtig stuk hardware, maar ook het beste koopje op de lange termijn.

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like