Eufy’s eerste slimme slot is een beetje te ruw aan de randen

eufy smart lock touch 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Slank, aantrekkelijk ontwerpVeel configureerbare optiesFysieke sleutels met hoge beveiliging inbegrepen

nadelen

Vingerafdruklezer is op zijn best grillig De servers van Eufy presteerden slecht tijdens de installatie Geen haken in andere huisbeveiligingsservices of apparaten

Ons oordeel

Eufy’s slimme slot dat vingerafdrukken kan lezen, heeft verfijning nodig om een ​​van onze topkeuzes te worden.

Eufy Security – het submerk van Anker dat zowat alles omvat, van videodeurbellen en beveiligingscamera’s tot babyfoons – is nu overgestapt naar de wereld van slimme sloten en komt op de markt met een slank stuk hardware boordevol functies. En daarvan werken ze goed.

Het slot met alleen Bluetooth biedt een behoorlijk aantrekkelijk ontwerp, volledig in het zwart uitgedost. Door gebruik te maken van het nu standaard rechtopstaande rechthoekige ontwerp, houdt Eufy het chassis dun, zowel binnen als buiten uw deur, waarbij de rozetten slechts ongeveer 1,5 inch en 1 inch uit het oppervlak steken.

Installatie haperingen

De installatie wordt beschreven in een gedetailleerde, gedrukte handleiding en de genummerde vakjes in de kit helpen beginners om bij te houden wat wat is. Het geheel gaat eenvoudig en traditioneel samen: u schroeft het buitenrozet op een binnenste montageplaat en verbindt dat vervolgens met het binnenrozet. Vier AA-batterijen voeden het apparaat en Eufy zegt dat ze een heel jaar mee moeten gaan.

eufy slimme vergrendeling

Je hebt de Eufy Security-app nodig – niet de EufyLife- of EufyHome-apps, die zijn gereserveerd voor andere Eufy smart home-apparatuur – om het slot te configureren. Helaas werkte de app niet toen ik voor het eerst probeerde het slot te installeren; het zou me niet eens toestaan ​​een gebruikersnaam en wachtwoord in te stellen. Na wat probleemoplossing zei het bedrijf dat het een tijdelijk serverprobleem was.

De volgende dag stikte de app weer tijdens het instellen, een beetje verder. Nogmaals, het bedrijf gaf de schuld aan een serverfout. Aangezien ik het slot een paar dagen voor de officiële lancering aan het testen was, is het verleidelijk om dit te wijten aan bètapijnen, maar aangezien de app (en de servers van Eufy) al sinds 2018 bestaat, voelt de meerdaagse hik alarmerend aan.

Nadat de serverproblemen waren opgelost, had ik geen andere echte problemen met de installatie, behalve een kalibratieproces met fouten dat de nachtschoot helemaal niet zou draaien. Door voorzichtig enkele bouten los te draaien – een veelvoorkomende oplossing – kwamen dingen in beweging, hoewel Eufy’s motor klinkt alsof hij meer moeite heeft dan de meeste bij het bedienen van het slot.

Beperkingen van het ecosysteem

Nogmaals, het slot is alleen Bluetooth, dus het kan niet echt worden geïntegreerd met andere slimme apparaten voor thuisgebruik (buiten alles wat je misschien al gebruikt in de Eufy Security-app), inclusief stemassistenten. Apple HomeKit-ondersteuning zit ook niet in de kaarten. Naast het gebruik van de app om het slot te bedienen, krijg je ook drie extra methoden om toegang te krijgen: numeriek toetsenbord, fysieke sleutel en vingerafdruklezer.

eufy slimme vergrendeling 3

De app van Eufy is vrij eenvoudig, waardoor het gemakkelijk is om het slot op aanvraag te bedienen, toegang voor extra gebruikers in te stellen en een geschiedenis te zien van wie er is gekomen en gegaan. Het instellingenmenu biedt een aanzienlijk aantal extra opties, waaronder een lock-outsysteem dat de bruikbaarheid van het slot beperkt wanneer verkeerde pincodes of niet-geregistreerde vingerafdrukken worden gescand en een scramblingsysteem waarmee gebruikers dummy-cijfers voor of na hun pincode kunnen invoeren als extra beveiliging maatregel (de kans verkleinen dat een crimineel de echte pincode afleidt door te onderzoeken op welke nummers vingerafdrukken staan).

Automatische vergrendeling kan de deur na maximaal drie minuten automatisch vergrendelen en kan zelfs worden ingesteld om alleen tijdens bepaalde uren te werken. Een van de belangrijkste kenmerken van het slot is een geïntegreerde gyroscoop en geomagnetische sensor die kan bepalen of de deur op een kier staat – zonder dat een typische, externe magnetische sensor nodig is – waardoor de deur automatisch wordt vergrendeld wanneer deze wordt gesloten.

Een schilferige vingerafdruklezer

Al deze functies werkten goed in mijn tests, met één uitzondering: de vingerafdruklezer is beslist grillig. Hoewel het gemakkelijk is om afdrukken te registreren, voelde het bijna willekeurig aan of het slot mijn afdruk zou lezen toen ik probeerde het te scannen en de deur te ontgrendelen. Zeer zorgvuldige plaatsing van mijn duim of vinger verbeterde mijn slagingspercentage, maar soms weigerde het slot mijn afdruk te identificeren, wat ik ook deed.

Ik heb hier nooit echt een patroon in gevonden. Het ene moment scande de afdruk niet, het andere moment werkte het prima, hoewel het zeker het beste werkte met duimen versus kleinere vingers. Als u de automatische vergrendelingsfunctie gebruikt, kan dit een echt probleem opleveren. En merkwaardig genoeg kan het systeem, hoewel het tot 100 gebruikers ondersteunt, slechts 50 vingerafdrukken opslaan.

Een andere handige functie is de opname van een microUSB-poort aan de onderkant van het buitenste rozet. Dit kan worden gebruikt om het slot tijdelijk van stroom te voorzien vanaf elk ander via USB aangesloten apparaat, in plaats van de meer typische 9-volt aansluiting, als de interne AA-batterijen leeg zijn. Ongetwijfeld is het tegenwoordig gemakkelijker om een ​​microUSB-kabel bang te maken dan een 9-volt batterij; aan de andere kant kunt u ook altijd een fysieke sleutel behouden als uw noodtoegangsmethode. Het sleutelmechanisme van Eufy is van een zeer goed beveiligd type dat veel moeilijker te kiezen of te kopiëren is.

Waar het op neerkomt:

Met $ 249 is de Eufy Smart Lock Touch concurrerend in prijs met andere sloten voor het lezen van vingerafdrukken, maar de geheime saus van elk slot is het vermogen om elke keer perfect te werken – of in ieder geval in de buurt ervan. Zoals het er nu uitziet, is Eufy’s slot goed genoeg om te slagen, maar het moet een beetje beter werken voordat het een sterke aanbeveling verdient.

0 Shares:
You May Also Like