EufyCam-gebruikers melden dat ze video’s van vreemden hebben gezien bij een kennelijke inbreuk op de privacy

eufycam 2 pro outdoors

Gebruikers van de EufyCam-beveiligingscamera’s van Anker verlichtten begin maandag de prikborden van Reddit en Anker met berichten dat ze in plaats van hun eigen videofeeds op de Eufy-app te zien, video’s van volslagen vreemden vonden.

Een Redditor in Nieuw-Zeeland zei dat hij de Eufy-app opende en video’s zag van ‘iemand in een ander land’, compleet met hun accountgegevens, terwijl een andere EufyCam-gebruiker in Australië meldde dat hij video’s had gevonden van een gezin in Honolulu, Hawaii.

Uitloggen van uw Eufy-account en vervolgens weer inloggen lijkt het probleem op te lossen, en inderdaad, veel EufyCam-gebruikers zeggen dat ze worden gevraagd om opnieuw in te loggen.

In een verklaring per e-mail aan TechHive erkende een vertegenwoordiger van Eufy de “softwarefout” en verontschuldigde zich.

Hier is de volledige verklaring:

Het is vermeldenswaard dat het EufyCam-beveiligingslek geen invloed lijkt te hebben op Eufy-gebruikers die hun camera’s gebruiken met het HomeKit Secure Video-platform van Apple, dat vastgelegde video’s lokaal analyseert op “home hub” -apparaten zoals Apple TV’s, iPads en HomePod-luidsprekers. Met HomeKit Secure Video kun je ook versleutelde beveiligingsvideo’s opslaan in iCloud, waar ze alleen toegankelijk zijn voor hun eigenaren.

De schijnbare inbreuk op de Eufy-beveiliging benadrukt de dreiging die uitgaat van beveiligingscamera’s die cloudgebaseerde video-opslag bieden: namelijk dat uw video’s toegankelijk kunnen zijn voor derden of kwetsbaar zijn voor privacyproblemen.

Apple wierp HomeKit Secure Video op als een privacybewust alternatief voor cloudgebaseerde opslag op servers van derden. Veel EufyCam-apparaten bieden naast cloudopslag ook lokale opslag op het apparaat.

We raden in elk geval aan dat alle EufyCam-gebruikers onmiddellijk uitloggen van hun account en opnieuw inloggen. En hopelijk zal Eufy zijn belofte nakomen om zijn veiligheid te versterken en ons vertrouwen terug te winnen.

0 Shares:
You May Also Like