Eufy Security Indoor Cam 2K review: geavanceerde functies, budgetprijs

indoor cam 2k 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Haarscherpe video Intelligente geluids- en bewegingsdetectie met waarschuwingen Ondersteunt Amazon Alexa, Google Home en Apple Homekit

nadelen

2K-video verbruikt veel bandbreedte. AI aan boord identificeert soortgelijke gebeurtenissen soms anders

Ons oordeel

De Eufy Indoor Cam 2K biedt geavanceerde beveiligingsfuncties voor een prijs die bijna iedereen zich kan veroorloven.

Uitgeklede, budgetvriendelijke beveiligingscamera’s voor thuis worden snel eerder uitzondering dan norm. Eufy’s nieuwe Indoor Cam 2K is een perfect voorbeeld, met een aantal van de meest geavanceerde technologie die beschikbaar is en een koopje voor slechts $ 40

Naast de 2K-resolutie, omvatten de standaardfuncties van de AC-aangedreven camera door gebeurtenissen geactiveerde opname, nachtzicht, 8x zoom en tweerichtingsaudio. Het beschikt ook over AI-enabled detectie van mensen en huisdieren, de mogelijkheid om een ​​huilende baby te identificeren. Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit, inclusief HomeKit Secure Video, het Apple-protocol waarmee opgenomen videoclips op een lokale HomePod, iPad of Apple TV kunnen worden geanalyseerd, evenals versleutelde video-opslag in iCloud, worden allemaal ondersteund.

Lokaal kun je tot 128 GB opslaan op een microSD-kaart. Eufy biedt ook een paar cloudopslagplannen die uw video’s 30 dagen bewaren voordat ze worden overschreven met nieuw beeldmateriaal. Het basisplan biedt opslagruimte voor $ 3 per maand of $ 30 per jaar per camera. Het Premier-abonnement geeft je een bulkkorting voor maximaal 10 camera’s voor $ 10 per maand of $ 100 per jaar. Een derde optie is om op te slaan op Network Attached Storage (NAS) via Real Time Streaming Protocol. De bijbehorende Eufy Security-app bevat een installatiehandleiding voor deze methode.

binnencamera 2k 2

Installatie en prestaties

Het installatieproces is ongeveer net zo plug-and-play als beveiligingscamera’s krijgen. Nadat u de Eufy Security-app hebt gedownload, leidt deze u door de stappen van het koppelen van de camera aan uw telefoon en het verbinden met uw wifi-netwerk. Een snelle scan van de QR-code van het apparaat en een login op mijn netwerk en ik was klaar.

De nieuw toegevoegde camera verschijnt samen met alle andere aangesloten Eufy-camera’s op het apparaatscherm van de app. Naast de naam die je de camera hebt gegeven tijdens de installatie, geeft de app een screenshot weer van de huidige weergave van de camera, bedekt met een afspeelknop. Als u hierop drukt, wordt de livefeed van de camera geopend.

Het is niet verrassend voor een 2K-camera, de beeldkwaliteit is haarscherp met rijke, nauwkeurige kleuren. Dat zou ervoor moeten zorgen dat elke forensische video die het vastlegt, voldoende gezichts- en kledingdetails bevat die de autoriteiten kunnen gebruiken. Nachtzicht schakelt automatisch in bij weinig licht en verlicht de kamer gelijkmatig, zodat u duidelijk kunt zien met weinig of geen omgevingslicht.

eufy indoor cam 2k feed

Onder de livefeed bevinden zich twee tabbladen: Live, dat actief is wanneer u de feed bekijkt, en Afspelen, waarmee een scrollende tijdlijn wordt geopend waarmee u door de livebeelden van de dag kunt bladeren. Helemaal onderaan het scherm bevindt zich een uitbreidbare werkbalk met knoppen voor het vastleggen van video of het maken van screenshots van de live feed, het automatisch in- en uitschakelen van nachtzicht, het dempen van de audio, het afgaan van het alarm van de camera en toegang tot de bibliotheek met door gebeurtenissen geactiveerde video clips. Er is ook een push-to-talk-knop die de microfoon van de camera activeert, zodat je op afstand kunt communiceren met familieleden of huisdieren of een indringer kunt afschrikken.

De AI-detectie van de camera werkte goed tijdens mijn tests. Familieleden werden over het algemeen geïdentificeerd als mensen, mijn hond en katten als huisdieren. Soms leidde dezelfde activiteit echter tot meerdere gebeurtenissen, die elk op een andere manier werden geïdentificeerd. Op een gegeven moment activeerde mijn zoon bijvoorbeeld, schommelend in zijn gamestoel, drie afzonderlijke waarschuwingen: één geïdentificeerd als mens, één als geluid en één als beweging. Ze waren allemaal nauwkeurig – het was een bewegende mens die geluid maakte – maar de wispelturige beschrijvingen benadrukken de inconsistenties van zelfs zeer goede AI’s.

Naast het herkennen van huisdieren, kan de camera ook automatisch opdrachten geven wanneer dit het geval is. Om deze functie in te stellen, stelt u eerst een activiteitszone in door een gebied te maskeren waarvan u wilt dat de camera op beweging controleert. Vervolgens neemt u op en stelt u de audioopdracht in die u wilt dat de camera geeft wanneer deze activiteit in dat gebied detecteert. Ik creëerde een activiteitenzone rond mijn bank in de woonkamer en nam een ​​”Off!” commando om te spelen wanneer mijn hond erop sprong. De functie werkte nauwkeurig en omdat de opname met mijn eigen stem was in plaats van met een ingeblikte robot, gehoorzaamde mijn hond alsof ik bij hem in de kamer was.

Elke melding wordt geleverd met een groot screenshot van de triggerende persoon/het huisdier, en als je erop tikt, wordt de vastgelegde videoclip direct geopend. Naast het instellen van activiteitszones, zijn er verschillende manieren om te beheren hoe vaak u wordt gewaarschuwd voor activiteit. Je kunt de gevoeligheid van zowel bewegings- als geluidsdetectie aanpassen en kiezen op welke soorten geluid en beweging je wilt monitoren. U kunt de meldingsinstellingen ook aanpassen door de soorten detectie te selecteren waarover u meer wilt weten, de intervaltijd tussen twee gebeurtenismeldingen te wijzigen en de inhoud te kiezen die u in meldingen wilt opnemen en hoe deze wordt afgeleverd (alleen tekst; eerst tekst, dan miniatuur ; tekst en thumbnail samen).

Door gebeurtenissen geactiveerde clips worden de meest recente eerst geordend in een bibliotheek die toegankelijk is via zowel de live-feed als de apparaat-apps. Tijdens het afspelen van een clip kunt u de clip downloaden, delen, verwijderen of “doneren”. Het kiezen van het laatste geeft Eufy toestemming om het te gebruiken om redenen die uiteenlopen van het verbeteren van camerafuncties tot het delen van “een leuke/mooie video”, wat ik bedoelde als het gebruik van de video voor hun marketing, hoewel dat niet expliciet wordt gemaakt in de app.

eufy indoor cam 2k bibliotheek

Het viel me ook op dat veel van de videoclips een vergrote miniatuurfoto van het hoofdonderwerp bevatten. De Indoor Cam 2K ondersteunt momenteel geen gezichtsherkenning, maar ik vraag me af of dat een functie is die op komst is.

Hoe dan ook, de Indoor Cam 2K is een gelikte kleine beveiligingscamera met een onweerstaanbare prijs. Als je net begint met doe-het-zelf-huisbeveiliging, is dit een manier om je voeten nat te maken met een laag risico, en misschien vind je het gewoon de camera die je nodig hebt.

0 Shares:
You May Also Like