Eufy RoboVac G30 Hybrid review: dweilen en stofzuigers voor een lage prijs

eufy g30 hybrid copy

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Slank ontwerpMoppen en stofzuigersSlimme navigatie zorgt voor een betere dekking van de ruimte en kortere reinigingstijden

nadelen

Dweilmethode is niet geschikt voor hardnekkig vuil. Grensstroken zijn inferieur aan virtuele no-go-zones

Ons oordeel

De Eufy G30 Hybrid is van grote waarde en biedt solide prestaties, efficiënte navigatie en app- en spraakbesturing voor een betaalbare prijs.

Eufy’s G30 Hybrid combineert stofzuig- en dweilmogelijkheden in één bescheiden geprijsde robot. Zoals met de meeste hybrides, is het een betere robotstofzuiger dan een robotdweil, maar als je bedenkt dat het ook wordt geleverd met slimme navigatie, app-bediening en ondersteuning voor spraakopdrachten van Amazon Alexa en Google Assistant, is het een geweldige prijs voor $ 370.

De G30 Hybrid is een superslanke 12,8 x 12,8 x 2,85 inch. Het is niet verrassend dat hij erg lijkt op de Eufy G30 Edge die we vorig jaar hebben getest. Er is een drietal fysieke knoppen aan de bovenkant – starten / pauzeren Automatisch opschonen, vlekken opruimen en opladen – samen met een Wi-Fi-statuslampje / aan / uit-schakelaar aan de zijkant. Daaronder bevinden zich de hoofdrolborstel, een zijborstel en de sensoren en oplaadpinnen van de stofzuiger. Aan de achterkant is een vuilnisbak van 0,45 liter met een unibody-filter ingebouwd. Een aparte dweilmodule bestaande uit een watertank en een wasbare microvezeldoek wordt aan de onderkant van de vuilnisbak bevestigd als je harde vloeren nat wilt reinigen.

Bij de stofzuiger worden verschillende accessoires meegeleverd. Naast het oplaadstation en de stroomadapter is er een rol van anderhalve meter grensstrook en wat plakband die u kunt gebruiken om gebieden af ​​te sluiten die u door het vacuüm wilt vermijden. Er is ook een extra zijborstel en filter, vijf dweildoeken voor eenmalig gebruik, vijf kabelbinders, extra filterelementen en een waterdichte pad om de stofzuiger op te zetten nadat deze is gedweild.

eufy g30 hybride bankkopie

De G30 Hybrid maakt gebruik van de tweede generatie van Eufy’s Smart Dynamic Navigation-technologie die volgens Eufy een betere dekking van de ruimte en een kortere schoonmaaktijd mogelijk maakt. En hij gebruikt de tweede generatie BoostIQ, die automatisch de zuigkracht optimaliseert op basis van het type vloer dat wordt schoongemaakt of hoeveel vuil het detecteert.

Installatie en prestaties

De G30 Hybrid vereist niet veel montage. Je klikt gewoon een van de zijborstels op zijn paal, schakelt de stroom in, sluit de dock aan en zet hem tegen een muur met voldoende ruimte aan de zijkanten en aan de voorkant. Zet de stofzuiger op de oplaadpinnen en je bent klaar. Terwijl de stofzuiger wordt opgeladen, moet je de Eufy Home-app downloaden en een account aanmaken. Zodra je de G30 Hybrid hebt toegevoegd uit een lijst met beschikbare producten, zal de app je door een aantal stappen vragen om de stofzuiger met je wifi-netwerk te verbinden.

Er zijn slechts twee reinigingsmodi: Auto, dat de hele kamer in een Z-vormig patroon reinigt, en Spot, dat een specifiek gebied twee minuten lang in een spiraalpatroon reinigt. U kunt het schoonmaken in beide modi starten en pauzeren door op de juiste knop bovenop de stofzuiger of die in de app te drukken.

eufy g30 hybride hoofd

De zuigkracht van de G30 Hybrid haalt een respectabele 2000pa en u kunt kiezen uit vier zuigmodi: Standaard, Turbo, Max en BoostIQ. Standaard is de standaardinstelling, maar als uw vloeren een mix zijn van harde oppervlakken en tapijt zoals de mijne, is het logisch om deze naar BoostIQ te schakelen. Hierdoor kan de stofzuiger automatisch de zuigkracht verhogen wanneer dat nodig is, zoals op hoogpolig tapijt of om moeilijk op te vegen rommel op te ruimen.

Met meerdere kinderen en huisdieren stofzuig ik elke dag om vuil en allergenen op afstand te houden. Ik gebruikte de G30 Hybrid voor deze onderhoudsreinigingen, waarbij ik mijn stofzuiger met snoer voor het weekend reserveerde, en het deed goed werk om de zaken in vorm te houden. Het had geen moeite om aangekoekt vuil, huisstof, haren van huisdieren en voedselkruimels van mijn tapijten en hardhouten vloeren te verwijderen.

Het zigzagde efficiënt door mijn woonkamer, keuken en hal, behendig manoeuvrerend rond meubelpoten en andere obstakels. Ik was vooral blij dat het gemakkelijk onder mijn bank en in de teenruimten onder het aanrecht kon komen zonder vast te lopen, iets waar de meeste robotstofzuigers mee worstelen. De grensstroken die ik gebruikte om het vacuüm uit een rommel van het snoer te houden, hoewel een doorn in het oog, werkten perfect.

Eufy raadt aan om de vuilnisbak na elke reiniging te legen. Ik merkte dat ik er om de dag mee weg kon komen, maar het hangt natuurlijk af van hoeveel vierkante meter je schoonmaakt en hoe vaak je stofzuigt. De vuilnisbak gaat gemakkelijk open om te legen, net als het unibody-filter. Dat is vooral belangrijk omdat Eufy aanraadt om het filter minstens één keer per week schoon te maken, en twee keer per week als je huisdieren hebt.

De dweilresultaten waren minder indrukwekkend, maar niet slechter dan een andere hybride stofzuiger/dweil die ik heb gebruikt. Voorbereiden op een klus is heel eenvoudig, zoals het vullen van de watertank met wat kraanwater, het dweilen van de dweil, deze op de tank plaatsen en de gemonteerde module op de bodem van de vuilnisbak bevestigen. Je zult ook de waterdichte pad onder het oplaadstation willen bevestigen, zodat er geen water op je vloeren druppelt terwijl de stofzuiger wordt opgeladen. Ten slotte selecteer je een reinigingsmodus en stofzuigt de G30 Hybrid je harde vloeren, de vochtige doek achter zich aanslepend. Dit is prima voor het verwijderen van los vuil op het oppervlak, maar het veroorzaakt geen agitatie – zoals u zou doen met een dweil of met de hand schrobben – dus u vindt het misschien onvoldoende voor drukbezochte ruimtes zoals keukens en badkamers.

De Eufy Home-app maakt de bediening van de G30 Hybrid uiterst eenvoudig. Op het startscherm wordt de huidige reinigingsduur weergegeven, samen met alle bedieningselementen die u nodig hebt om de stofzuiger te bedienen. U kunt ook een basiskaart van de meest recente schoonmaaktaak weergeven door hier op een speciale kaartknop te tikken.

eufy g30 hybride kaart

Als je een groter huis hebt, zijn er een aantal functies die je misschien wilt activeren in het menu Instellingen. De eerste is Auto-Return Cleaning. Hierdoor kan de G30 Hybrid opladen wanneer de batterij bijna leeg is en vervolgens verder gaan met schoonmaken waar hij was gestopt. De andere is Find My Robot, die je vertelt waar je stofzuiger is als je hem uit het oog verliest.

Vonnis

De Eufy G30 Hybrid is een solide presterende robotstofzuiger voor een betaalbare prijs. Als u tapijt en harde vloeren in uw huis heeft, is het de moeite waard om te overwegen voor dagelijks onderhoud en mogelijk te verminderen hoe vaak u uw conventionele stofzuiger en dweil moet uitbreken

0 Shares:
You May Also Like