Essentiële cyberbeveiligingstips die elk klein bedrijf moet weten

Alle bedrijven, of het nu grote multinationals of kleine onafhankelijke winkels zijn, kunnen het risico lopen op datalekken, hacks en virussen. Hoewel grotere bedrijven eerder over een uitgebreid cyberbeveiligingssysteem beschikken, zijn ze nauwelijks ondoordringbaar. Kleinere bedrijven met minder budget of deskundige kennis over hoe ze zichzelf kunnen beschermen, kunnen echter extreem kwetsbaar zijn voor dit soort aanvallen.

Als u net begint, gebruikt u waarschijnlijk een gratis websitemaker voor kleine bedrijven om uw site op te zetten. Dit is wat de meeste kleine bedrijven doen om hun kosten laag te houden. En inderdaad, er zijn veel uitstekende kant-en-klare websitesjablonen in de aanbieding. Als u er echter voor zorgt dat alle noodzakelijke cyberbeveiligingsmaatregelen worden genomen, kunt u het risico op mogelijk catastrofale aanvallen verkleinen.

Cyberbeveiligingstips voor bedrijven

Dus waar moeten bedrijven aan denken om zichzelf te beschermen? Hier zijn enkele handige tips!

Maak sterke wachtwoorden

Tegenwoordig laten de meeste systemen u weten of uw wachtwoorden zwak of gemakkelijk te raden zijn. Het is echter nog steeds verstandig voor kleine bedrijven om van nature slimme, lange en complexe wachtwoorden te bedenken die verschillende soorten tekens gebruiken om hackers op afstand te houden.

Maak uw wachtwoord aan met 8 tekens of meer. Dit kan elke combinatie van letters, cijfers en symbolen zijn (alleen ASCII-standaardtekens). En u kunt een sterk wachtwoord maken met behulp van Secure Password Generator.

Maak sloten op uw mobiele apparaten

Zakelijke mobiele telefoons en laptops, evenals alle andere draagbare apparaten, moeten allemaal worden ingesteld met toegangscodes. Als ze dus per ongeluk verloren gaan of gestolen worden, heeft een onruststoker niet gemakkelijk toegang tot kritieke bedrijfsinformatie en documenten. Het versleutelen van gevoelige gegevens is ook een slimme zet. Het zorgt ervoor dat er een niveau van bescherming is mocht deze informatie in gewetenloze handen vallen. Ingebouwde tracking (die standaard wordt geleverd met Android en iOS) kan op afstand apparaten vergrendelen of zelfs wissen die zijn gestolen of zoekgeraakt om gemoedsrust te garanderen mocht het ergste gebeuren.

Werk de software altijd bij als dat nodig is

Door ervoor te zorgen dat alle besturingssystemen de nieuwste versies zijn, worden bedreigingen tot een minimum beperkt. Hetzelfde geldt voor het updaten van applicaties, plug-ins, firmware en anti-malware, waarmee u eventuele schadelijke software kunt detecteren die uw systemen is binnengekomen. Veel apparaten zullen gebruikers vragen wanneer een update moet worden uitgevoerd. Maar het is altijd het beste om handmatig te controleren op updates om ervoor te zorgen dat uw bedrijf hier ook bovenop blijft.

Download alleen wat nodig is

Als u een klein team leidt, is het een goed idee om al het personeel te informeren over de gevaren van het downloaden en installeren van software en plug-ins op apparaten, vooral als de bron niet gedefinieerd is. Het is maar al te gemakkelijk om te denken dat een stukje software van een betrouwbare bron komt. Maar tenzij u hier volledig zeker van bent, is het de moeite waard om een ​​stap terug te doen en te heroverwegen. Hoewel sommige gratis downloads onschadelijk zijn, bevatten vele gevaarlijke programma’s die mogelijk uw systemen kunnen beschadigen of zelfs uw activiteiten kunnen bespioneren. Het hebben van een stevig beveiligingsbeleid zorgt ervoor dat alle medewerkers alleen software mogen installeren die is goedgekeurd door de systeembeheerder. Dit verkleint het risico om het slachtoffer te worden van beveiligingsinbreuken en schadelijke aanvallen van hackers.

Bescherm uzelf tegen ransomware

Ransomware is een virus dat uw bestanden versleutelt, weigert ze vrij te geven en in feite “ze gegijzeld houdt” totdat u het losgeld betaalt. Kleine bedrijven kunnen zichzelf tegen dergelijke aanvallen beschermen door ervoor te zorgen dat kritieke documenten worden gedupliceerd en op twee verschillende opslagapparaten worden opgeslagen. Dit betekent dat u elke keer dat er wijzigingen worden aangebracht, handmatig een back-up van elk van hen moet maken. Maar dit is beter dan de toegang te weigeren tot de documenten die essentieel zijn voor uw blijvend zakelijk succes.

Wees slim met je e-mails

E-mails van onbekende bronnen, vooral als ze met bijlagen of hyperlinks komen, moeten met de nodige voorzichtigheid worden behandeld. Hoewel de meeste e-mailclients beveiligingstools hebben om verdachte items automatisch naar uw ongewenste map te verplaatsen, kunnen ze nauwelijks alle mogelijke bedreigingen voorkomen. Als u een schadelijke bijlage opent of een gevaarlijke link volgt, kunt u ongewild schadelijke scripts naar uw apparaat downloaden. Evenzo is het bij het verzenden van e-mails beter om documenten te delen in plaats van ze bij te voegen – omdat dit laatste betekent dat u de controle verliest.

Investeer in een VPN

Een virtueel particulier netwerk (VPN) stelt werknemers in staat om veilig toegang te krijgen tot bedrijfsbestanden, printers en applicaties, vooral als ze op afstand werken. Dit wordt bereikt via een versleutelde verbinding die hackers op afstand houdt, zelfs bij gebruik van openbare wifi.

Welke VPN te kopen:

Kleine bedrijven moeten het bovenstaande gebruiken als richtlijn voor het opzetten en onderhouden van een robuust cyberbeveiligingssysteem om de voortdurende bescherming van essentiële gegevens te garanderen. Als u deze tips opvolgt, verkleint u het risico dat u wordt blootgesteld aan een mogelijk schadelijke aanval, wat uw bedrijf veel kan kosten.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like