Er is geen audio-uitvoerapparaat geïnstalleerd Windows 10 (5 manieren om te repareren)

Wanneer het luidsprekerpictogram in de taakbalk een rood kruisteken toont, betekent dit dat uw audioadapter (kaart) niet meer werkt. Zodra u de cursor over het pictogram beweegt, krijgt u het bericht “Er is geen audiouitvoerapparaat geinstalleerd”. En meestal wordt dit probleem veroorzaakt door een systeemupgrade en de daaruit voortvloeiende hardware- of softwarestoring. Wanneer gebruikers hun systemen upgraden, werken de stuurprogramma’s niet meer vanwege hun gebrek aan compatibiliteit. Als u met dit soort problemen worstelt en dit wilt oplossen “er is geen audio-uitvoerapparaat geïnstalleerd windows 10” fout, dan hebben we hier volledige informatie over deze fout.

Geen audio-uitvoerapparaat geïnstalleerd windows 10

Controleer eerst uw luidspreker- en hoofdtelefoonaansluitingen op losse kabels of de verkeerde aansluiting. Nieuwe pc’s zijn tegenwoordig uitgerust met 3 of meer aansluitingen inclusief.

Microfoon jackline-in jackline-out jack.

Deze aansluitingen worden aangesloten op een geluidsprocessor. Zorg er dus voor dat uw luidsprekers zijn aangesloten op de line-out-aansluiting. Als u niet zeker weet wat de juiste aansluiting is, kunt u proberen de luidsprekers op elk van de aansluitingen aan te sluiten en te kijken of deze enig geluid produceert.

Start Windows Audio Service opnieuw

Soms wordt deze fout “er is geen audiouitvoerapparaat geinstalleerd” treedt op als de Windows Audio-service niet is gestart of niet meer reageert. Het is beter om te controleren en ervoor te zorgen dat de audio- en afhankelijkheidsservices van Windows actief zijn.

Druk op Windows + R en typ services.msc en ok.Hiermee wordt de Windows-serviceconsole geopend, Scroll naar beneden en zoek de Windows-audioservice, Controleer of de actieve status ervan is

Controleer ook en zorg ervoor dat de volgende services de status Running hebben en dat hun opstarttype is ingesteld op Automatisch.

Windows AudioWindows Audio Endpoint BuilderPlug and PlayMultimedia Class Scheduler

Opmerking: als u vindt dat een van deze services niet beschikt over: Rennen en hun opstarttype is niet ingesteld op automatischdubbelklik vervolgens op de service en stel deze in op het eigenschappenblad van de service.

Controleer na het uitvoeren van deze stappen of de audio is begonnen te werken of niet. Controleer ook dit bericht als u merkt dat de microfoon niet werkt na de installatie van Windows 10 versie 21H1.

Gebruik de Windows Audio-probleemoplosser

Voer de probleemoplosser voor ingebouwde audiogeluiden uit en laat Windows eerst het probleem zelf detecteren en oplossen.

Klik gewoon met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram, er verschijnt een pop-up, klik op Geluidsproblemen oplossen.

U kunt ook de probleemoplosser voor audio uitvoeren via instellingen -> update en beveiliging -> probleemoplossing -> klik op audio afspelen en voer de probleemoplosser uit. En volg de instructies op het scherm om het probleemoplossingsproces te voltooien.

De probleemoplosser voor audio zoekt naar de problemen en geeft de resultaten weer zodra de zoekopdracht is voltooid. Speel een audiobestand af om op geluid te controleren. Als er geluid is, is uw probleem opgelost. Klik anders op Aanvullende opties verkennen en ga dienovereenkomstig verder.

Audio-uitvoerapparaat inschakelen windows 10

Als het probleem is begonnen na de recente upgrade van Windows 10, is er een kans vanwege incompatibiliteitsproblemen of beddrivervensters automatisch Schakel het audioapparaat uit, dan ziet u het mogelijk niet onder de lijst met afspeelapparaten.

Typ geluid in het menu Start en selecteer het in de zoekresultaten.Hier onder het afspelen tabblad, klik met de rechtermuisknop op het lege gebiedZorg ervoor “Toon uitgeschakelde apparaten” heeft een vinkje. Als hoofdtelefoon/luidsprekers zijn uitgeschakeld, wordt deze nu weergegeven in de lijst. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en Inschakelen hetSelecteer “Standaard instellenControleer of het helpt.

Roll Back en installeer generieke audio Driver

Als het probleem is begonnen na een recente Windows 10-update of als u het nieuwste audiostuurprogramma installeert, bestaat de kans dat een nieuw geïnstalleerd stuurprogramma het probleem veroorzaakt. Probeer het gewoon terug te draaien naar de laatste goede configuratie.

Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop, selecteer Apparaatbeheer, Klik met de rechtermuisknop op uw geluidsstuurprogramma, selecteer Eigenschappen, Ga vervolgens naar het tabblad Stuurprogramma. Druk indien beschikbaar op de optie Roll Back Driver en Windows 10 zal het proces starten.

Installeer het audiostuurprogramma opnieuw

Nogmaals, als het geïnstalleerde audiostuurprogramma beschadigd raakt tijdens het upgradeproces, is het niet compatibel met de huidige Windows 10-versie en kan dit ook geen geluidsprobleem veroorzaken. Dat zorgt ervoor dat u probeert het huidige stuurprogramma bij te werken naar de nieuwste versie of het oude audiostuurprogramma te verwijderen en de nieuwste te installeren om het probleem op te lossen.

    Om eerst het oude audiostuurprogramma bij te werkenKlik met de rechtermuisknop op het startmenu en selecteer ApparaatbeheerUitvouwen Geluids-, video- en gamecontrollers.Klik met de rechtermuisknop op uw audioapparaat en selecteer vervolgens Installatie ongedaan maken. Start uw apparaat opnieuw op en Windows zal proberen het stuurprogramma opnieuw te installeren.

Als dat niet werkt, probeer dan de generieke audiodriver die bij Windows wordt geleverd.

    Open opnieuw Apparaatbeheer, Uitvouwen Geluids-, video- en gamecontrollers.Klik met de rechtermuisknop op het huidige geïnstalleerde audiostuurprogramma selecteer stuurprogramma bijwerken. Blader op mijn computer naar stuurprogramma’s Laat me kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma’s op mijn computer. Selecteer High Definition Audio Device, selecteer volgende en volg de instructies om het te installeren.

Na eenmaal installeren Start Windows opnieuw en controleer of het probleem is opgelost. Dat is alles. De luidsprekers van uw computer zouden nu normaal geluid moeten kunnen afspelen. Als het geluid nog steeds niet werkt, probeer dan de nieuwste geluidskaartstuurprogramma’s voor Windows 10 te downloaden en te installeren vanaf de website van de fabrikant.

Andere geluidskaart wijzigen

Als je nog steeds een probleem hebt, zelfs nadat je Windows opnieuw hebt geïnstalleerd, is het 100% een hardwarefout. Probeer met een nieuwe geluidskaart op uw systeem en controleer. Deze keer wordt Windows 10 geen audio-geluidsprobleem opgelost.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like