Er is een nieuwe manier om Google Assistent-routines te activeren

google nest hub second gen lifestyle

Vergeleken met Alexa is Google Assistant vrij beperkt als het gaat om het activeren van routines, maar het heeft net een nieuwe opgepikt: de mogelijkheid om een ​​routine uit te voeren wanneer je een alarm afwijst.

Alexa-gebruikers kunnen al lang routines activeren door een alarm op een van hun Echo-apparaten te negeren, maar de Google-assistent heeft de truc pas de afgelopen weken geleerd.

De nieuwe trigger is ongelooflijk handig voor het starten van ochtendroutines, zoals het aandoen van je lichten, het ontvangen van een weerbericht, het horen van je planning en het afspelen van een vrolijke, laten we-de-dag-begonnen muziekafspeellijst.

U kunt de Google Assistent ook zo instellen dat dergelijke routines alleen op bepaalde tijden van de dag worden uitgevoerd; op die manier activeer je je ochtendroutine niet elke keer dat je een alarm op een van je slimme Nest-speakers of -schermen uitschakelt.

google assistent routine trigger ontslaan alarm

Er is één handige Alexa-instelling die Google Assistent mist: de optie om routines die door alarmen worden geactiveerd, te “onderdrukken” voor een bepaalde periode direct nadat ze zijn geactiveerd.

Dat betekent dat als je een alarm uitschakelt en bijvoorbeeld een ander lid van het huishouden een paar minuten later een alarm afslaat, de Google Assistent de routine opnieuw uitvoert, tenzij (zoals ik zojuist heb beschreven) de trigger plaatsvindt buiten een getimed venster dat je hebt set.

Hoe een Google Assistent-routine te activeren door een alarm te negeren

    Open de Google Home-app, tik op de routines en tik vervolgens op de knop ‘+’ in de rechterbenedenhoek van het scherm. Druk op Voorgerecht toevoegen en tik vervolgens op Een alarm sluiten. Druk op Assistent-ready speakers/schermen en kies vervolgens welke van je Nest-apparaten je routine activeren wanneer je een alarm uitschakelt. U kunt er slechts één, enkele of allemaal kiezen. Als je klaar bent met het aanvinken van vakjes, tik je op de Gedaan knop. Wilt u een melding op uw telefoon ontvangen wanneer deze routine wordt uitgevoerd? Tik in dat geval op de schakelaar naast het alarmbelpictogram. Om een ​​tijdvenster in te stellen waarin de routine actief zal zijn, tikt u op de Alleen tussen deze tijden en stel vervolgens een start- en eindtijd in. Helaas kunt u geen dagen van de week aanwijzen, dus het venster is elke dag van toepassing. Tik op de blauwe Voorgerecht toevoegen en tik vervolgens (op het volgende scherm) op Stemstarter toevoegen. Waarom heb je een stem nodig voor deze routine? Omdat (om welke reden dan ook) de Google Home-app er een nodig heeft voor elke routine. Voer gewoon een zin in (“Hallo daar!”) en tik op de Voorgerecht toevoegen knop opnieuw. Je hebt de stemstarter niet echt nodig om de routine te starten, dus de zin die je typt, doet er niet echt toe. Als je weer terug bent bij de Nieuwe routine scherm, tik op Actie toevoegen om te kiezen wat er gebeurt als u een alarm negeert. U kunt bijvoorbeeld een weersvoorspelling krijgen, nieuwskoppen horen, slimme lampen aanzetten, de thermostaat aanpassen of muziek afspelen. Je kunt ook een aangepast Google Assistent-commando typen als de andere opties niet goed passen. Onthoud ook dat u een reeks acties kunt toevoegen, niet slechts één. Nadat je de acties voor je routine hebt gekozen, tik je op Sparen. Je bent klaar!

Houd er rekening mee dat je nieuwe Google Assistent-routine alleen wordt geactiveerd als je een alarm afwijst; net als bij vergelijkbare Alexa-routines, telt alleen het snoozen van een alarm niet mee.

0 Shares:
You May Also Like